Galatasaray'a Avrupa’dan anında 5 milyon Euro geldi! Play-Off’tan Devler Ligi’ne...

Üst üste ikinci kez Süper Lig’in 1 numarası olan Galatasaray, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne Play-Off aşamasından katılacak. Cim Bom, 5 Ağustos’taki kuradan gelecek rakibini elerse, adını gruplara yazdırmayı başaracak.

Ülkemizi geride bıraktığımız sezonda Şampiyonlar Ligi gruplarında temsil eden Galatasaray, bu sezonu da zirvede tamamladı ve Avrupa’nın kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonuna Play-Off aşamasından katılmayı garantiledi.

Haberin Devamı

Gelecek sezondan itibaren yeni formatıyla tek bir lig usülünden 36 takımla oynanacak Devler Ligi’nde Sarı-Kırmızılılar’ın rakibi 5 Ağustos’taki kura çekiminde belli olacak. Cim Bom ilk maçını 20/21 Ağustos 2024, rövanşı 27-28 Ağustos 2024 tarihlerinden birinde oynayacak. Cim Bom turu geçmesi durumunda adını gruplara yazdıracak.

Galatasaraya Avrupa’dan anında 5 milyon Euro geldi Play-Off’tan Devler Ligi’ne...

SHAKHTAR FİNALE BAĞLI...

Şu anki tabloda Sarı-Kırmızılılar, Play-Off kura çekimine seri başı olarak katılamıyor. Ancak kesin tablo, 1 Haziran’daki Şampiyonlar Ligi finali ve gelecek sezon bu turdan önce oynanacak eleme maçlarından sonra belli olacak. An itibarıyla muhtemel rakipler; Ukrayna’dan Shakhtar Donetsk, Hırvatistan’dan Dinamo Zagreb, Sırbistan’dan Kızılyıldız, Yunanistan’dan PAOK ve İsrali’den Maccabi Tel-Aviv. PAOK, Dinamo ve Maccabi Kupa 1’e 2. ön elemeden başlayacak. Bu sezonki finali Real Madrid kazanırsa Shakhtar direkt gruplara kalacak. Dortmund kazanırsa Frankfurt direkt gruplara giderken, Ukrayna ekibi ise Play-Off aşamasında kalacak.

Haberin Devamı

AVRUPA’DAN 5 MİLYON EURO

Üst üste ikinci kez Süper Lig’de mutlu sona ulaşan Galatasaray, böylece adını Şampiyonlar Ligi Play-Off turuna yazdırmayı başarmıştı. Geçen sezon Kupa 1’den sadece yaklaşık 30 milyon Euro kazanan Cim Bom, Play-Off aşamasına kalarak an itibarıyla 5 milyon Euro’yu kasasına koydu. Eğer Aslan, gruplara kalmayı başarırsa kasasına katılım payı olarak 15 milyon 640 bin Euro daha koyacak. Performansa bağlı olarak da bu rakam elbette artacak.

Galatasaraya Avrupa’dan anında 5 milyon Euro geldi Play-Off’tan Devler Ligi’ne...

YORUM YAZ