Galatasaray zirve yaptı! İlk 11'in yarısı değişti...

Trendyol Süper Lig’in 14. haftasında Pendikspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Cim Bom, sahadan 2-0’lık skorla ayrıldı ve maç fazlasıyla ligde liderlik koltuğuna oturdu. Çarşamba günü Manchester United ile Şampiyonlar Ligi’nde çok yüksek tempoda bir maç oynayan Galatasaray’da, Okan Buruk kadroda rotasyona gitti.

Galatasaray zirve yaptı! İlk 11'in yarısı değişti...

Süper Lig’in 14’üncü haftasında Pendikspor ile Galatasaray dün akşam karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz gün UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United ile 3-3 berabere kalan Sarı-Kırmızılılar, ligde ise kaldığı yerden devam etti. İlk yarısını etkisiz geçirdiği maçı Galatasaray, 2-0 kazanmayı başardı. Bu sonuçla birlikte Galatasaray, ligde maç fazlasıyla 37 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Pendikspor ise 13 puanda kaldı. Maç eksiği olan Fenerbahçe, Süper Lig’de 2’inci sıraya geriledi.

Haberin Devamı

Galatasaray zirve yaptı İlk 11in yarısı değişti...

Klas gol...

Galatasaray, karşılaşmanın 69’uncu dakikasında öne geçti. Oyuna sonradan giren Cedric Bakambu, rakip fileleri havalandırmayı başardı. Sol çaprazda topla buluşan Dries Mertens, sağ ayağına alarak sert vurdu. Kaleciden seken topu Bakambu tamamladı. Manchester United maçında 2 gol 1 asistlik performans sergileyen Hakim Ziyech, çok uzaklardan yaptığı sert vuruşla Galatasaray’ın 2’inci golünü kaydetti. Mücadelenin 82’inci dakikasında orta alanda topu kapan Cedric Bakambu, Lucas Torreira ile oynadı. Torreira, hemen yanındaki Ziyech’e topu bıraktı. Torreira’dan topu alan Ziyech, ceza sahası dışından, kaleye uzak mesafeden çok sert vurdu. Top, sol köşeden ağlarla buluştu. Golünü atan Ziyech, santra yapılmadan oyundan çıktı. Karşılaşmanın sona ermesinin ardından Sarı-Kırmızılı futbolcular büyük sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

Galatasaray zirve yaptı İlk 11in yarısı değişti...

11'İN YARISI DEĞİŞTİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son oynadıkları Manchester United maçının 11’ine göre Pendikspor karşısında 5 değişiklik yaptı. Buruk; Abdülkerim Bardakcı, Angelino, Ndombele, Mertens ve Zaha yerine Nelsson, Kazımcan, Oliveira, Tete ve Kerem Aktürkoğlu’na görev verdi. Zaha ile Abdülkerim, Manchester maçına ağrıyla çıktıkları için dün dinlendirildi. Nelsson, 4 maç sonra 11’de şans bulurken, Tete de uzun süre sonra ilk 11’deydi. Maçtan önce kadro tercihleriyle ilgili konuşan Buruk, “Dinlenmiş oyunculara şans verdik. Diğer oyuncuların da antrenman görüntüleri iyiydi. Önemli bir maç. Kazanıp, liderliğe geçmek istiyoruz” demişti. Galatasaray ilk yarıda çok zorlanmasına rağmen ikinci yarıda yıldızlarıyla işi bitirdi ve 2-0 kazanıp, maç fazlasıyla zirveye çıktı.

Galatasaray zirve yaptı İlk 11in yarısı değişti...

Üst üste hamleler...

Okan Buruk’un üst üste yaptığı hamleler de dün adına en önemli ayrıntıydı. İlk yarıdaki kötü futbol sonrası Kazımcan ve Tete’nin yerine Barış Alper ile Mertens’i alan başarılı hoca, sonrasında Bakambu hamlesi yaptı. O Bakambu, golü attı. 78’de sakatlanan Kaan yerine Kerem Demirbay stopere alındı. 83’te ise Ndombele, Ziyech’le değişti.

Galatasaray zirve yaptı İlk 11in yarısı değişti...

LİGDEKİ İLK GOLÜNÜ ATAN BAKAMBU: HOCAMIZI ETKİLEMEK İSTİYORUM

Haberin Devamı

Bu sezon Sarı-Kırmızılı formayla ligdeki ilk golünü Pendikspor’a atan ve galibiyette başrol oynayan Cedric Bakambu, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunurken duyduğu mutluluğu şu sözlerle ifade etti:

Çok mutluyum. Şampiyonlar Ligi maçları sonrası böyle maçlar zor olur. Yedek oyuncuların önemi, böyle maçlarda daha çoktur. Ben de oyuna girip golümü attım.

Oyuna 2. yarıda giren ve Icardi ile birlikte gol kovalayan tecrübeli santrfor, “Bu sene forma rekabeti zor ve çok üst düzeyde. Ben de mücadeleye devam ediyorum. İlerleyen dönemlerde daha iyi olup hocamızı etkilemeye çalışacağım.

Galatasaray zirve yaptı İlk 11in yarısı değişti...

ZIYECH YİNE AFFETMEDİ

Manchester United maçında 2 gol, 1 asistlik performansıyla şov yapan ve karşılaşmanın adamı seçilen Hakim Ziyech, Pendik deplasmanında da 11’deydi. Mücadeleye 10 numara bölgesinde başlayan, ikinci devrede ise Mertens girince sağ kanada geçen yıldız futbolcu, 82. dakikada çok uzaklardan müthiş bir vuruşla fileleri havalandırdı. Ziyech’in golünden sonra Pendik’in direnci tamamen kırılırken, Faslı futbolcu golün ardından 1 dakika sonra alkışlarla kulübeye geçti; yerine Ndombele girdi.

Galatasaray zirve yaptı İlk 11in yarısı değişti...

'Atmak için denemek lazım'

Maçın ardından konuşan Ziyech, “Performans anlamında en iyisini göstermedik elbette ancak kazandığımız için tabii ki mutluyuz” dedi. Gollerinin çoğunu ceza sahası dışından atması sorulan Faslı yıldız, “İlk yarıda biraz zorlandık. Çünkü kapalı ve kompakt şekilde hareket ediyordu rakip. Aşmak kolay değil. İlk golde Mertens’in şutunda dönen topu Bakambu gol yaptı. Sonrasında ben uzaktan denedim. Gol atmak için denemek gerekiyor. Elbette ağlara gittiği için mutluyum” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Galatasaray zirve yaptı İlk 11in yarısı değişti...

MAURO ICARDI ETKİSİZ KALDI

Bu sezon 11’i ligde olmak üzere toplamda 116 kez rakip fileleri havalandıran Mauro Icardi, 2 maçtır ise kayıplarda. Çarşamba günü Rams Park’ta 3-3 biten Manchester United karşılaşmasında çok etkisiz bir performans gösteren Arjantinli yıldız, dün de hücum bölgesinde yorgun gözüktü. Teknik direktör Okan Buruk’un 90 dakika sahada tuttuğu Icardi, bir önceki hafta ligde Alanyaspor mücadelesinde 1 gol, 2 asistlik performans göstermişti.

Galatasaray zirve yaptı İlk 11in yarısı değişti...

KAPTAN MUSLERA SINIRDA GEÇTİ

Cim Bom’da dün ceza sınırındaki tek isim Fernando Muslera’ydı. Kaptan, Pendik deplasmanında 90 dakikayı kart görmeden sorunsuz tamamladı. Tecrübeli file bekçisi, kalesine gelen az pozisyonda da gole fırsat vermedi. Uruguaylı file bekçisi, önümüzdeki hafta Adana Demirspor mücadelesinde yine kalede olacak. Sınırda maçlara çıkacak Muslera’nın, 4 hafta sonraki Fenerbahçe derbisine kadar dikkatli olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Galatasaray zirve yaptı İlk 11in yarısı değişti...

125 KİŞİLİK MÜTHİŞ DESTEK

Pendik Stadı’nda Galatasaray’ı 125 taraftarı destekledi. 2 bin 500 kapasiteli stadyumda kurallara göre yüzde 5 oranında misafir takım seyircisi maça girebiliyor. Az sayıdaki Sarı-Kırmızılı futbolsever buna rağmen 90 dakika boyunca Galatasaray’a müthiş destek verirken, seslerinin ev sahibi taraftarı bastırması dikkat çekti. Öte yandan stadı gören çevre binalarda da pek çok vatandaşın maçı balkonlardan ve pencerelerden takip ettikleri görüldü. Pendik Stadı’nda iyi zemin övgü toplarken, ışıklandırmada ise 2 kez sorun çıktı. Maç öncesinde ve 37. dakikada stat elektrikleri kesildi.

 

Galatasaray zirve yaptı İlk 11in yarısı değişti...

YORUM YAZ