MENÜ

Galatasaray yüzde 80 şampiyon! İlginç istatistik...

Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe’den liderlik koltuğunu alan Galatasaray’da şampiyonluk meşaleleri yavaş yavaş yanmaya başladı. İstatistikler de Aslan’daki bu heyecanı destekliyor, rakamlar 'Aslan, yüzde 80 şampiyon!' diyor...

Galatasaray yüzde 80 şampiyon! İlginç istatistik...

Galatasaray evinde Başakşehir’i yendi, Fenerbahçe evinde Alanyaspor’u yenemedi, ligin tüm dengeleri değişti. 25. hafta itibarıyla liderlik koltuğuna oturan Sarı-Kırmızılılar’da şimdiden şampiyonluk şarkıları söylenmeye başladı, Sarı-Lacivertliler’de ise moraller bozulmuş durumda.

Haberin Devamı

Galatasaray yüzde 80 şampiyon İlginç istatistik...

İstatistikler onu gösteriyor

Geride kalan sezonlardaki istatistiklere bakıldığında ise Galatasaray’daki şampiyonluk heyecanının boşuna olmadığı anlaşılıyor. Çünkü Cim Bom’un mevcut tabloda yüzde 80 gibi çok yüksek bir şampiyonluk ortalaması söz konusu.

Sadece 4 sezonda kaptırdı

1959’dan bu yana ligde son 13 haftaya tam 20 kez lider olarak giren Galatasaray, bunların 16’sını şampiyon tamamlamayı başardı. Kalan 4 sezonun 3’ü 2. sırada, 1 tanesi de 3. sırada sona erdi. SarıKırmızılı ekibin 13 haftalık son virajda zirveyi kaptırdığı; 1974-1975 (2.), 1985-1986 (2.), 2009-2010 (3.) ve 2020-2021 (2.) sezonlarıydı. Aslan’ın hedefi, bu sezonki bu müthiş istatistik tablosuna bir şampiyonluk daha ekleyebilmek.

Haberin Devamı

Galatasaray yüzde 80 şampiyon İlginç istatistik...

‘Bir kupa daha istiyoruz’

Sarı-Kırmızılı takımın başında üst üste 2. şampiyonluğunu yaşamak isteyen teknik direktör Okan Buruk, Fenerbahçe ile girdikleri nefes kesen yarış hakkında, “Ben takımın başındayım ama camia olarak bu galibiyetleri alıyoruz. Burada camia olarak, taraftarımızla birlikte, oyuncularla birlikte hikaye yazmaya çalışıyoruz. Ana amacımız şampiyon olmak. Bir kupa daha kaldırmak istiyoruz. Önümüzde çok fazla kupa kaldırma şansı var. Bir bütünüz ve bu bütün inşallah bize başarı getirecek” demişti.

Galatasaray yüzde 80 şampiyon İlginç istatistik...

Eryaman'da zemin çalışması

Ankaragücü - Galatasaray maçı öncesi Eryaman Stadı’nın kötü zemini tartışma konusu haline geldi. Gençlerbirliği ile ortak kullanılan sahanın zemini sakatlıklara yol açtığı için, Galatasaray cephesi TFF’ye endişelerini iletmişti. Ancak maçın ertelenmesi veya başka stada alınmasının mümkün olmadığı iki kulübe de bildirildi. Statta zemin iyileştirme çalışmaları hummalı şekilde sürüyor. Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat, “Zemin konusu bazı rakiplerle oynanacak maçlardan önce hep polemik oluyor” derken, “Teknolojinin verdiği imkanlar maksimum seviyede kullanılarak stadyuma bakım yapılıyor. Ankara’da iklim şartları da mevsim normallerinin çok üzerinde gidiyor. Sahanın durumunun bugün itibarıyla, 7 Şubat’ta raporlanan sahadan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Galatasaray yüzde 80 şampiyon İlginç istatistik...

YORUM YAZ