MENÜ

Galatasaray, Tete transferini resmen açıkladı! Maliyeti belli oldu

Transfer döneminde yaptığı hamlelerle dikkat çeken Galatasaray, Brezilyalı yıldız Tete'yi de kadrosuna kattığını resmen açıkladı. Tete transferinin maliyetine ilişkin Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) da bilgilendirme yapıldı.

Galatasaray, Tete transferini resmen açıkladı! Maliyeti belli oldu

Galatasaray'da beklenen transfer resmen açıklandı. Sarı-Kırmızılılar, anlaşma sağladığı Tete'nin transferine ilişkin resmi açıklamayı yaptı.

Haberin Devamı

MALİYETİ BELLİ OLDU

Galatasaray, Brezilyalı yıldızın alacağı ücreti de duyurdu. Shakhtar ile olan sözleşmesini sona erdiren Tete için 3.1 milyon Euro imza parası ödeneceği açıklanırken 4+1 yıllık sözleşme imzalanan oyuncunun maaşı da belli oldu.

Galatasaray, Tete transferini resmen açıkladı Maliyeti belli oldu

Galatasaray'dan Tete transferinin maliyetine ilişkin Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins ile 4+1 sezon opsiyonlu olmak üzere transferi konusunda anlaşmaya varılmış olup her bir sezon için net 2.800.000 EUR garanti ücret ile toplam 3.100.000 Euro net imza ücreti ödenecektir" ifadeleri kullanıldı. 

'TÜRKİYE'DE OYNAMAK İSTEYECEĞİM KULÜP...'

Transferi sonrası açıklamalarda bulunan Tete, menajeriyle yaptığı görüşmede Galatasaray hakkında paylaştığı görüşleri şu sözlerle dile getirdi:

Haberin Devamı

Burada olduğum için çok mutluyum. Muhteşem taraftarı olan büyük bir kulüp. Umarım her şey yolunda gider. Teklif aldığımda çok mutlu oldum. Menajerimle konuştum, Türkiye'de oynamak isteyeceğim bir kulüp olduğunu söyledim.

Golleri ve asistleri ile katkı yapmak istediğini de belirten Brezilyalı yıldız, şu sözleri söyledi:

Galatasaray'ın tarihi hakkında bilgilere sahibim. Şampiyon takıma gelmiş olmak, harika bir duygu. Sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorum. Gollerimle ve asistlerimle katkı sunmak istiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele veriyoruz. En iyi performansımı burada da göstermeyi amaçlıyorum.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Galatasaray'ın yeni transferi, 4+1 yıllık anlaşma sağladığı yeni takımı için sağlık kontrollerinden geçti. 

Galatasaray, Tete transferini resmen açıkladı Maliyeti belli oldu

İMZA SONRASI MÜZE ZİYARETİ

Tete, Galatasaray ile resmi sözleşmeyi imzaladıktan sonra kulübün müzesini de ziyaret etti.

Galatasaray, Tete transferini resmen açıkladı Maliyeti belli oldu

Brezilyalı yıldız, RAMS Park'ta yer alan Galatasaray Müzesi'ni gezerken 2000 yılında alınan UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'nın yanında da poz verdi.

Galatasaray, Tete transferini resmen açıkladı Maliyeti belli oldu

15 Şubat 2000 tarihinde Brezilya’nın Alvorada kentinde doğan Tete, Gremio altyapısında yetişerek 2018 yılında A takıma yükseldi.

İleri uçta kanatlarda oynayan Sambacı, 2019 kış transfer sezonunda 15 milyon Euro bonservis bedeliyle Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımına transfer oldu.

Ukrayna’da geçirdiği sezonlarda iki lig şampiyonluğu, bir yerel kupa şampiyonluğu ve bir yerel Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan 23 yaşındaki futbolcu, Shakhtar’da çıktığı 108 maçta 31 gol ve 15 asistlik performans ortaya koydu.

Ukrayna’nın içinde bulunduğu siyasal olaylar sebebiyle 2022 Mart’ının sonunda Olympique Lyon’a kiralanan oyuncu, burada 30 maçta 8 gol ve 10 asistlik performansıyla dikkat çekti. Son sezonunu İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester City’de geçiren Brezilyalı, burada 14 maça çıktı ve bir kez fileleri sarstı. Piyasa değeri olarak Ukrayna liginin en değerli oyuncusu olarak gösterildi.

Haberin Devamı

YORUM YAZ