MENÜ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Yarın ne olacak bilmiyoruz! 'Ne gerekiyorsa oynamaya hazırız'

Yarın oynanması planlanan Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finali öncesinde Sarı-Kırmızılılar'ın hocası Okan Buruk ile kaptan Fernando Muslera basın toplantısı düzenledi. Okan Buruk, "Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Biz kendi işimize odaklandık. Yarın sahada olup, bizi izlemeye gelenlerle bir araya gelmek istiyoruz" dedi. Muslera da, "Biz bir kupa daha kazanmak için bir final daha oynayacağız" yorumunu yaptı.

Daha önce 29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Al-Awwal Park’ta oynanması planlanan 2023 Süper Kupa maçı, Riyad’da maç öncesinde yaşanan krizden dolayı ertelenmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 21 Şubat 2024 tarihinde yaptığı açıklama ile Süper Kupa karşılaşmasının 7 Nisan 2024 tarihinde Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu’nda oynanacağını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Kongrede yetki aldılar

Ancak mücadeleden çok karşılaşma öncesinde yaşanan olaylar gündeme damga vurmuştu. Milli ara öncesi ligdeki son maçta Trabzonspor - Fenerbahçe mücadelesinin son düdüğüyle saha içi karışmıştı. Sarı-Lacivertliler de 2 Nisan'da Olağanüstü Genel Kurul düzenlemişti ve ligden çekilme olmayacağını ancak Süper Kupa maçına çıkmama ya da U19 takımıyla çıkma yetkisini üyelerinden almıştı.

BAŞKAN ÖZBEK'TEN TARİHİ GEZİ...

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Yarın ne olacak bilmiyoruz Ne gerekiyorsa oynamaya hazırız

Buruk ve Muslera basın karşısında

Fenerbahçe'nin dev maça U19 takımıyla çıkacağı konuşulurken karşılaşma öncesinde de düzenlenecek basın toplantısına katılmayacaklarını açıklamışlardı. Galatasaray ise tüm hazırlıklarını tamamladı. Bugün de teknik direktör Okan Buruk ve kaptan Fernando Muslera basın mensuplarının karşısına geçti. 

Haberin Devamı

Muslera: Biz mutluyuz

İlk sözü alan Muslera, "Her şeyden önce çok teşekkürler. İlk defa Şanlıurfa'ya geldim, harika bir şehirmiş. Burada çılgın da bir taraftar vardı. Onlara teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir final olacak. Biz mutluyuz, iyi çalıştık. Bizim için önemli bir karşılaşma. Rakip takım hakkında yorum yapamam. Biz bir kupa daha kazanmak için bir final daha oynayacağız. Süper Lig'i kazanarak bu kupayı oynamaya hak kazandık. Bu maçı da kazanıp geçen sezonun ikinci kupasını da almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

'12-13 yılda 15-16 kupa kazandık'

Uruguaylı eldiven, "12-13 yıl içerisinde 15-16 kupa kazandık. Gurur duyuyorum bununla. Sonuna kadar hak ediyoruz. Sahada görüyorsunuz bizi ama arkada tüm çalışanlarla, taraftarlarla, hocalarla birlikte kapsayıcı, yoğun bir çalışma geçiyor. Günün sonunda hedeflere ulaşıyor olmak bizi mutlu ediyor" açıklamasında bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Yarın ne olacak bilmiyoruz Ne gerekiyorsa oynamaya hazırız

'Otobüste duygulandım'

Tecrübeli çalıştırıcı da, "Urfalılar'ın ne kadar heyecanlı olduğunu gördük. Bu beni otobüste çok da duygulandırdı. Önemli ve değerli bir maç, biz de bu yüzden buradayız. Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Biz kendi işimize odaklandık. Yarın rakibimiz ne şekilde gelecek, ne yapacak bilmiyoruz. Bu şehir büyük takımlara özlem duyuyor. Hem de maçın gelirleri deprem bölgesine bağışlanacaktı. Bugün Fenerbahçe ile bir arada olup yarın onlarla oynamayı çok isterdik. Biz ne gerekiyorsa oynamaya hazırız" dedi.

Haberin Devamı

'Kazanan tabii ki Türkiye olsun'

"Şampiyon olarak buradayız. Tekrar kupa kazanmak, müzemize bir kupa daha getirmek istiyoruz. Böyle olmasını istemezdik. Türkiye'nin kaosa ihtiyacı yok. Deprem yaşadık, bütün kulüpler birlik oldu. Bu maçın önemi maç gelirlerinin deprem bölgesine bağışlanması. Kazanan tabii ki Türkiye olsun. Eğer biraz Türkiye'yi düşünüyorsak, daha çok verici olmamız gerekiyor. Gönül isterdi burada sarılarak poz verelim. Türk futbolunun tansiyonunun düşmesine ihtiyaç var. Biz Galatasaray olarak ne gerekiyorsa hazırız" yorumunu yaptı.

 Buruk sözlerini şu ifadelerle sürdürdü 👇

Duyduğumuz bildiğimiz Fenerbahçe yarın gelecek ama hangi oyuncularla gelecek bilmiyoruz. Maçtan sonra konuşmak daha doğru olur. Biz barış üzerinden mesaj veriyoruz. Tansiyonu ne kadar düşürsek o kadar iyi. Yarın ve bundan sonra vermeye devam edeceğiz. Ülkemizin barışa ihtiyacı var. Bunu sağlamak için elimizden geleni yapacağız.

'Yarın sahada olmak istiyoruz'

"Biz TFF'nin bildirdiği saatte burada olmak için varız. Maç oynanmazsa başka bir senaryoda ne uygulanıyorsa ona uyarız. Kurallar neyse ona göre üzerimize düşeni yapacağız. Yarın sahada olup, bizi izlemeye gelenlerle bir araya gelmek istiyoruz."

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Yarın ne olacak bilmiyoruz Ne gerekiyorsa oynamaya hazırız

YORUM YAZ