MENÜ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: İstediğimiz oyunu ortaya koyduk

Kastamonuspor'u 7-0'lık farklı skorla deviren Sarı-Kırmızılılar'da teknik direktör Okan Buruk oldukça mutluydu. Oyuncularını tebrik eden başarılı çalıştırıcı, "İstediğimiz oyun anlayışını ortaya koymaları göstermeleri önemliydi. Ligde bunu zaman zaman kaybediyoruz. Bu skor hafta sonu için de bir güven oldu" yorumunu yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: İstediğimiz oyunu ortaya koyduk

Ziraat Türkiye Kupası'nda, Kastamonuspor'u konuk eden Galatasaray sahasında 7-0'lık farklı bir galibiyet aldı. Ligde son iki haftada sadece 1 puan alan ve gol sorunu yaşayan Cim Bom kupada moral buldu. Karşılaşmanın ardından gündüz saatlerinde 50. yaş gününü kutlayan Sarı-Kırmızılılar'ın hocası Okan Buruk çok mutluydu.

Haberin Devamı

'Tüm forvetlerimizi kullanmak istiyoruz'

Yayıncı kuruluşa maçı değerlendiren tecrübeli hoca, "Böyle geniş bir kadro için haftada tek maç zor oluyordu. Oyuncular isteklerini gösterdiler. Aynı ciddiyet, konsantrasyon ile maç sonuna kadar devam ettik. Gol atma sorunu, sezon başından beri en büyük sorunumuzdu. Çok fazla pozisyona giren bir takımız. Gol beklentisi, rakip ceza sahasında topla buluşma anlamında iyiyiz ama bitiremiyorduk. Kimle oynarsanız oynayın, sonlandırmak önemli. 3 tane birbirine benzeyen forvetimiz var, hepsini kullanmak istiyoruz. İstediğimiz oyun anlayışını ortaya koymaları göstermeleri önemliydi. Ligde bunu zaman zaman kaybediyoruz. Bu skor hafta sonu için de bir güven oldu" dedi.

Haberin Devamı

'Galatasaray ruhu...'

Taraftara da teşekkür eden Okan Buruk, "Seyircimiz bizimle beraberdi. Oyuncularımızın Galatasaray ruhunu ortaya koyması için önemliydi. Hep bizimleler, hep destekliyorlar. Onlara layık oyunu ortaya koymak gerekiyor. Son lig maçında ortaya koyamamıştık. Hedefimiz, hafta sonu bu oyunu ortaya koyabilmek" ifadelerini kullandı.

Okan Buruk'un röportajı sırasında oğlu Ali Yiğit pastayla geldi ve babasının doğum gününü bir de ekranlar önünde kutladı.

'Pazar da aynı tepkiyi vereceğiz'

İstikrardan yana olduklarını belirten Buruk, "Tek kulvardan gidiyorduk. Türkiye Kupası başladı. Hem yarışıyoruz hem de yeni oyuncuları içeriye katmaya çalışıyoruz. Çok geç kadromuz tamamlandı. Yeni bir takımız. Geçen seneden çok az oyuncu kaldı. Hocanın denemeleri oluyor. Kaliteli oyuncu sayımız çok fazla. Türk kuralı var. Herkes bir arada oynayamıyor. Burada değişiklik oluyor. 3 maçı arka arkaya kazandık. Tek bir mağlubiyetle hepimizin kafasındaki soru işaretlerini ortaya çıkardı. Herkesin bir 11’i var. Galatasaray bu senenin en iddialı takımlarından biri. İddialı takımı karıştırmak için birçok değişik şeyler yapıldığını kaybettiğimizde bunların ortaya çıktığını görüyoruz. Beklediğimiz şeyler aslında. Sezon başında da bunu bekliyorduk. Son haftadaki kötü oyunumuz, bize yakışmayan hem oyun hem mücadele hem istek bizim için kabul edilebilecek bir şey değil. Oyuncularıma da bunu bildirdim. Onlar da bugün gördüğünüz gibi olumlu tepki verdi. Bunu pazar gününe de taşıyacağız. Pazar da aynı tepkiyi vereceğiz. Arayışlarımız tabii olacak, kadromuzda içerisinde. Çok geniş bir kadromuz var. Güzel bir zorluk. Ligin devamında bunu avantaj olarak kullanmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

'4-4-2 düşünebileceğimiz bir sistem'

Kastamonuspor karşısında 4-4-2 formatında oynamasının hatırlatılması üzerine Okan Buruk, “Benim daha önce de kullandığım bir sistem. Bunu doğru oynadığınızda, iştahlı oynadığını, doğru oyuncularla oynadığınızda başarılı olan bir sistem. Giresun maçında 45 dakikalık bir süreçte denemiştik. Geçen hafta son bölümde denemiştik. Bundan önceki maçlarda sonucu alamadık. Bugün sonucu aldık. Düşünebileceğimiz bir sistem. Önemli olan takım halinde baskı yapmak. Takım halinde önde baskıyı doğru yapmak. Kullanabileceğimiz sistemlerden biri olarak elimizde duruyor" dedi. Teknik heyete katılan Moritz Volz için ise Buruk, "Moritz ile yaklaşık 3-4 hafta önce milli maça arasında görüştük. Kulübümüz onunla olan görüşmesi devam ediyordu. A takım açından bakmamak gerekiyor. Birçok genç oyuncumuz var. Genel olarak bakmamız gerekiyor. Bizle beraber yer alacak, kulübün diğer departmanlarına da destek olacak. Sadece saha içindeki yardımcı ekibimizden biri olmayacak. Kulübün diğer departmanlarında da bize destek olacak. 29 futbolcu, 4 kaleci ile antrenmana çıkıyorum. 6 tane altyapıdan oyuncu var. Onları bizle beraber antrenman görmesi, aynı çalışmayı yapması çok önemli. Bugün de sahada yer aldılar. Bu benim için önemli. Ben oradan geldim. Genç oyuncularımızın bizle beraber olmasını istiyoruz. Galatasaray’ın geleceği için hazırlamaya çalışıyoruz. Moritz eğitim anlamında iyi bir isim" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM YAZ