MENÜ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: En kısa zamanda şampiyon olmak istiyoruz

Sarı-Kırmızılılar, İstanbulspor deplasmanından Mauro Icardi'nin attığı 2 golle 3 puan çıkardı, şampiyonluk yarışında büyük adım attı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da hem galibiyete rağmen sert bir özeleştiri yaptı, hem şampiyonluk şansını değerlendirdi hem de öğrencileri Victor Nelsson ve Sergio Oliveira'nın performansları hakkında konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: En kısa zamanda şampiyon olmak istiyoruz

Süper Lig'in 34. haftasında Galatasaray, İstanbulspor deplasmanına çıktı. Geçen hafta Başakşehir virajını Mauro Icardi'nin penaltıdan attığı tek golle kayıpsız geçen Sarı-Kırmızılılar bu kez de kümede kalma savaşı veren ve sahada bu nedenle olağanüstü mücadele eden İstanbulspor karşısında sürprize izin vermek istemiyordu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'ye darbe vurmuşlardı

Üç hafta önce Fenerbahçe karşısında bir puanı koparan Sarı-Siyahlılar, Kanarya'ya şampiyonluk yolunda ağır darbe vurmuştu. Böylesine bir hata yapmak istemeyen Aslan, İstanbulspor karşısında yine yıldızıyla güldü. Mauro Icardi 45+11'de penaltıdan ve 89'da Kerem'in asistinde attığı gollerle Cim Bom'a 2-0'lık zaferi getirdi.

Şampiyonluk hesapları

Galatasaray böylece maç fazlasıyla en yakın rakibi Fenerbahçe'ye 8 puan fark attı. Şampiyonluk yolunda büyük avantaj sağlayan Cim Bom Sivasspor ve Ankaragücü maçlarını kazanması durumunda hiçbir rakibinin sonucuna bakmadan şampiyonluğunu garantileyecek.

'Kalitemizin altında kaldık'

 Maçın ardından teknik direktör Okan Buruk da çok mutluydu. 2-0'lık rahat galibiyete rağmen özeleştiri yapmayı da ihmal etmeyen başarılı hoca, "Maçın başından sonuna kadar oyun bizdeydi. Konsantreydik, iyi savunma yaptık. Son haftaların formda takımı İstanbul'a pozisyon vermedik. Bu iyi yanımız. Ama bu tarz maçlarda top bizdeyken daha kaliteli olmalıyız. Rakip ceza sahasına 51 kere girip 4 isabetli şut attık. Kendi kalitemizin çok altında kaldı. Çok daha iyisini yapıp maçı erken bitirebilirdik. Tabii şampiyonluk isteği, baskısı da etkiliyor. 10 kişi kaldıktan sonra da iyi oynadık, oyuncu değişiklikleriyle topu rakibe vermemeyi, önde oynamayı amaçladık. Genel olarak iyi bir gündü. Fatih hocayı ve İstanbulspor'u tebrik ediyorum, başarılar diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: En kısa zamanda şampiyon olmak istiyoruz

'Taraftar, Nelsson'un hakkını verdi'

Victor Nelsson'un performansının dikkat çekici olduğunu da kaydeden Okan Buruk, "Nelsson geçen maçta da çok iyi oynadı, bu maçta da çok iyi oynadı. Savunma hattımız iki maçtır çok iyi. Nelsson kafasına darbe olmasına rağmen hiç korkusuz oynadı. İkinci gol öncesinde 1-1'e gelecek karşılaşmayı kurtardı. Herkes onun için o an 'Bravo' dedi. Taraftar da maçtan sonra ilk onu tribüne çağırdı, hakkını verdi" ifadelerini kullandı. 

Oliveira'nın ilk yarıda çıkması

Devre arasındaki Sergio Oliveira-Fredrik Midtsjö değişikliğinin sorulması üzerine de tecrübeli çalıştırıcı, "Sergio çok önemli bir oyuncu. İki tane çok önemli şut attı, saha içinde hücumda önemli işler yapıyor. 1-0'ı da almıştık, Midtsjö'nün enerjisi ve savunma durumundan dolayı taktiksel değişiklikler yaptık" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

'Her maçı kazanmak istiyoruz'

Son olarak Buruk şampiyonluk yarışını şu sözlerle değerlendirdi: "Maç maç gideceğiz. Cumartesi Sivas'la oynayacağız, sonra Ankaragücü karşılaşması var. Fenerbahçe maçıyla bitiriyoruz. En kısa zamanda şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz ama şampiyon erken olsak da her maçı kazanmak istiyoruz. İçerde cumartesi Sivas'la önemli bir maç oynayacağız. Taraftarın yaratacağı atmosfer çok önemli."

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: En kısa zamanda şampiyon olmak istiyoruz

YORUM YAZ