MENÜ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Bu maçlar şampiyonluk getiriyor! Transfer sözleri...

Galatasaray, Gaziantep FK engelini zor da olsa 2-1'le geçti ve zirve yarışına kayıpsız devam etti. Mücadeleyi değerlendiren Okan Buruk, "Kazanmak zorundayız. Kendi sahamızda ilk amacımız bu. Asıl hedefimiz şampiyon olmak. Bu yolda çok önemli bir galibiyet aldık. Bu maçlar bize şampiyonluğu getirebilecek maçlar" ifadelerini kullandı. Buruk, kırdığı rekorla ilgili de konuştu, transfer mesajı da verdi...

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Bu maçlar şampiyonluk getiriyor! Transfer sözleri...

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray ile Gaziantep FK karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılılar adeta direkleri dövdüğü maçta zor da olsa 3 puanı çıkardı. 5 kez direğe takılan Cim Bom'a galibiyeti getiren golleri 71'de Wilfried Zaha ve 89'da Barış Alper Yılmaz kaydetti.

Haberin Devamı

'TARAFTARLA BİRLİKTE REKORLAR KIRIYORUZ'

Mücadelenin ardından teknik direktör Okan Buruk mutluydu. 3 puanı değerlendiren tecrübeli hoca, "Kazanmak zorundayız. Kendi sahamızda ilk amacımız bu. Bunun için çok fazla çaba harcıyoruz. Bu maçta da böyle oldu. Sonunda kazandık. O yüzden mutluyum. Oyuncularıma ve seyircimize teşekkür ederim. Onlar da çok büyük destek verdi. Onlarla birlikte bu yolda rekorlar kırılıyor. Bütün camia olarak bu rekorları kırıyoruz. asıl hedefimiz şampiyon olmak. Bu yolda çok önemli bir galibiyet aldık. Bu maçlar bize şampiyonluğu getirebilecek maçlar. Galatasaray tarihinde en çok ceza sahasına girilen maçmış. 4 direk gördüm, bir tane daha var diyorlar" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Bu maçlar şampiyonluk getiriyor Transfer sözleri...

'TRANSFERLE EKSİKLERİ KAPATACAĞIZ'

Haberin Devamı

Transfere de değinen başarılı çalıştırıcı şu ifadeleri kullandı 👇

Oyuncularım kazanmak için aç ve istiyorlar. Eksiklerimiz var, transfer döneminde bu eksikleri kapatmak istiyoruz.

ŞAŞIRTAN İSTATİSTİK...

'BİR BÖLÜM BEN DE KORKTUM'

Maç içerisinde gerginlik yaşadığını kaydeden Buruk, "1-0 sonrası bir an ve bir bölüm ben de korktum. Bir iki pozisyonda onlar atamadı, bir iki pozisyonda biz kapattık. Günün sonunda iyi bir oyun ortaya koyduk. Allah da bize sonucu verdi" yorumunu yaptı.

“SAĞ BEK VE SOL BEK TRANSFERİ YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Cuma gününe kadar sağ bek ve sol bek transferlerini istediğini ifade eden Buruk, “Çok acele sağ bek, sol bek istiyorum. Başkanımız, Erdem Bey uğraşıyor. Hızlı bir şekilde cuma gününe kadar sağ bek ve sol bek transferini yapmamız gerekiyor. Bugün Kaan’ı sağ bekte kullandık. Barış oyunun devamında sol beke geçti. Berkan orada oynadı. Çok fazla maç oynayacağız. Benim bu denklemi çözmek için transferleri yapmak istiyorum. Geçen maça geldik, döndük, 3 gün tesisten çıkmadım. Hep oyuncu bakıyoruz, hem Sacha Boey’un yerine hem de sol beke. Zor bir dönem. Transferin son haftası. Kolay değil. En iyisini yapmaya çalışacağız. Onun yanında her oynadığınız maçı kazanacağız. Kazanarak devam etmek zorundayız” yorumlarında bulundu.

Okan Buruk: Transferin en iyisini yapmaya çalışacağız

“BİRÇOK OYUNCU ÜZERİNDEN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Okan Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sacha’nın satışı beklediğimiz bir şey değildi. Angelino Romaya gitti. Yabancı kontenjanı açmak için bu oyuncuaların gitmesi gerekiyordu. Hazırlıklarımız var. Birçok oyuncu üzerinden çalışmalarımız sürüyor. Assignon da orada adı geçen oyunculardan biri. Direkt net bir görüşmemiz olmadı. Ayın 2’sine kadar yapacağımız transferin son 4 günü. Yarından sonra hızlı bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Başkanımız da bu anlamda bize destek veriyor. Yönetim kurulumuzu aynı şekilde devam ediyor. Umuyorum ki bu 4 günde bize basamak atlatacak oyuncu bulunur. Elimizdeki kadroyu kullanmaya devam edeceğiz. En azında birer tane oyuncu almak istiyoruz.”

Haberin Devamı

"BOEY İNANILMAZ BİR HİKAYE YAZDI"

Alman temsilcisi Bayern Münih’e transfer olan Sacha Boey ile ilgili de konuşan Buruk, "Sacha Boey, Türk futbol tarihinin rekor fiyatla gitti. Bunda emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekiyor. En büyük pay burada Sacha Boey’un. Çok çalıştı, çok emek verdi. İnanılmaz bir hikaye yazdı. İnşallah orada da başarılı olur" ifadelerini kullandı.

“BARIŞ ALPER YILMAZ HER MEVKİYE ADAPTE OLUYOR”

Barış Alper Yılmaz’ın çok yönlü olmasına değinen Buruk, “Bu da önemli bir şey futbolcu için. Her oynadığı bölgeye adapte oluyor. Şu anda kadromuzdan bu tür oyuncuların ayrılmasına izin vermeyiz. Galatasaray’ın kadrosu çok değerli. Birçok oyuncumuza teklif gelecek. Şu andaki kadromuzu korumak istiyorum. Oyuncu sayımız azaldı. Afrika Uluslar Kupası devam ediyor, orada da oyuncularımız var. Bu dönemde açıkçası başka oyuncu kaybı istemiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

“PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK OLDUĞUNA İNANMIYORUM”

Fenerbahçe’nin gerisinde olmaları hakkında yorumlarda bulunan tercibeli teknik adam, “Her iki takımında yakın geçti. Fenerbahçe geriye düştü kazandı. Bizim de öyle. Oyun olarak üstün oyunumuz var. İki takım da dominant oynuyor. Bundan önceki senelerde puan kaynı normal karşılanırdı fakat şimdi karşılanmıyor.  İki takım da kazanmak için elinden geleni yapıyor. Bu hafta da deplasmana gidiyoruz, Fenerbahçe de deplasmana gidiyor. İki takımda kazanmak zorunda. Biz az hata yapan takım olmak istiyoruz. Hangi takım daha az hata yaparsa şampiyon olacak. Daha iyi olmamız gerektiğini biliyorum. Çok fazla maç oynuyoruz. Bu takvim içinde oyuncular da yıpranabiliyorlar. Önümüzdeki hafta kupa da geliyor. Psikolojik üstünlük gibi bir şey olduğuna inanmıyorum. İki takım aynı puanda. Şansları eşit. Galatasaray’ın genlerinde özellikle bizim şampiyonluk yarışı olduğumuz dönemlerde hep şampiyonluğu kazanmış bir Galatasaray var. Yine mayıslar bizim demek istiyorum. Hedefimiz o, şampiyonluk yolunda bir şampiyonluk daha kazanabilmek. Fenerbahçe’nin de ne kadar iyi bir takım olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Önemli olan dışarıya da aynı o sevgiyi, mutluluğu verebilmek. Bunun için de elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerektiğini biliyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"BERKAN OYUNCU OLARAK ÇOK FEDAKAR"

Berkan Kutlu’nun sol bek oynaması hakkında yorumlarda bulunan Okan Buruk, “Bir kere oyuncu olarak çok fedakar. Ne zaman oynarsa en iyisini yapmaya çalışan bir arkadaşımız Berkan. Sol ayaklı oyuncu oynatmak istedim. Oradan girdi orta yaptı. Ayağı kaliteli bir oyuncu. Berkan’ı oyun kurucu şekilde kullandık. Tabii ki mevkisi değil. Hücum yönünde iyiydi. Berkan da bugün orada bize alternatif olduğunu gösterdi” diyerek sözlerini tamamladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Bu maçlar şampiyonluk getiriyor Transfer sözleri...

YORUM YAZ