MENÜ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Başımız dik, şampiyon olacağız!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk 2-1 kaybedilen Beşiktaş maçını değerlendirdi. Bu sezon kaybettikleri ilk derbi olması nedeniyle çok üzgün olduklarını dile getiren deneyimli çalıştırıcı, "Ligde lider durumdayız. Başımız dik. Sezon başında 5 maç kala bu bölüme 3 puan önde gireceksiniz deseler kabul ederdik. Taraftarımız hiç merak etmesin bu senenin şampiyonu eski oyunumuzla bize yakışan oyunumuzla Galatasaray olacak" yorumunu yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Başımız dik, şampiyon olacağız!

Süper Lig'in 32. haftasında gözler Vodafone Park'taydı... Beşiktaş sahasında lider Galatasaray'ı konuk ettiği maçta sahadan 3-1'lik skorla galip ayrıldı. Kartal'ın gollerini Romain Saiss, Amir Hadziahmetovic ve Vincent Aboubakar attı. Aslan'ın tek sayısı Mauro Icardi'den gelse de bu gol puan için yeterli olmadı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Dolmabahçe'deki kritik virajı kayıpsız dönemedi ve çok önemli 3 puan bırakarak şampiyonluk yarışında yara aldı. Fenerbahçe'nin de dün kazanmasıyla birlikte ezeli rakiplerinden Sarı-Lacivertliler'le fark 3'e, Siyah-Beyazlılar'la da 5'e indi.

'Golden sonra oyunumuz geriye gitti'

Kritik kaybın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da önemli açıklamalar yaptı. Çok üzgün olduklarını kaydeden tecrübeli hoca, "Maç istediğimiz gibi başladı. Topun bizde olduğu, rakibin agresif olmadığı, rakip kaleye rahat gittiğimiz, 1-0'a ulaştığımız bölümdü. Cenk'in bir tane pozisyonu vardı, sonrasında kornerden yediğimiz gol sonrası oyunumuz geriye gitti. Hem takım hem de bireysel olarak sezon başından bu yana oynadığımız oyunu sergileyemedik. Devre arasında ikinci yarı için takımı uyardık, takım boyu için, önde baskı için konuştuk, bireysel performansların yukarı çıkmasını istedik. O nedenle hamle yapmadık, oyunculardan değişim bekledik" dedi.

Haberin Devamı

'İstek ve arzu var ama...'

İkinci devreyi de değerlendiren Buruk, "İstediğimiz gibi başladık ama kısa bir süre sonra 53-58 dakikaları arası art arda pozisyonlar yedik, Midtsjö ve Berkan'ı oyuna alacaktım ama golü yedik, planlar değişti. Doğru tercihleri yapsak 2-2'yi bulma şansı bize geldi ama olmadı, sonrasında 3-1 oldu. Üzgünüz. İstek var, arzu var ama istediğimiz oyunu oynayamadık. Hem birinci gol sonrası hem de ikinci yarının bir bölümünde kırıldık" yorumunu yaptı.

'Sezon başında söyleseler kabul ederdik'

Sezonun kalan bölümünü de yorumlayan Okan hoca, "Ligde lider durumdayız. Başımız dik. Sezon başında 5 maç kala bu bölüme 3 puan önde gireceksiniz deseler kabul ederdik. Hâlâ avantajımız var. Galatasaray bu süreçlerden her zaman kazanarak çıkmıştır. Bundan sonraki hedefimiz de kazanmak. Bugün bir kaza oldu. 14 maçlık galibiyet serisi, oynadığımız oyunlar, şampiyonluk için bizi ümitlendiriyor. Bu sene ilk defa derbi kaybettik. Bu çok üzdü bizi. Ama taraftarımız hiç merak etmesin bu senenin şampiyonu eski oyunumuzla bize yakışan oyunumuzla Galatasaray olacak" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

'Gol öncesi Lucas'a bir itme var'

Romain Saiss'ın attığı ilk goldeki eşleşmenin sorulması üzerine de Okan Buruk, "Alan savunması mı, adam savunması mı yapıyorsunuz? İkisinde de eşleşmeler farklı oluyor. Sezon başından bu yana alan savunması yapıyoruz. Lucas'a yapılan itme de var. Hakemler değerlendirmedi, Sergio da biraz agresif olup rakibini bloklasa gol olmayabilirdi. Alan savunmasında alandaki oyuncular çıkıp vurmak zorunda. Sezon başından bu yana yapıyoruz bunu ve çok az gol yedik, bugün yapamadık. Alanı ve adamı ayırt edemeyen futboldan pek anlamayan insanlar Lucas'a neden orada eşleşti diyebilir, normal" yanıtını verdi.

Okan Buruk basın toplantısında da şu ifadelere yer verdi:

Kosovalı futbolcu Milot Raschica’nın son haftalarda en formda olan oyunculardan olduğunu ifade eden Buruk, "Bugün golde asist yaptı. Bu anlamda tercihimizi sol bekten kullandık. Bundan sonraki maçlarda değişimler olabilir. 3 tane Türk kuralı olduğu için hepsini bir anda oynatamıyorsunuz. Bunu oyuncularımızla da paylaşıyoruz. Leo girince sol kanatta iyi işler yaptı. Bize birçok pozisyon geldi. Son pasları değerlendirmedik ve maçı kaybettik. Bunu bir kişi üstünden değerlendirmiyorum. Takım olarak kaybediyoruz. Bu hatalardan ders alacağız. Kadro seçimi bir sonraki maç için nasıl olacak bilmiyorum. Hem rakibimize hem de kendi içimizdeki gelişime bakacağız" şeklinde konuştu.
İkinci golden önce oyuncu değişikliği yapmayı planladıkları belirten Okan Buruk, "Sergio Oliveira ve Dries Mertens'i oyundan çıkartmayı düşünüyordum. Oraya iki dirençli oyuncu almayı düşünüyordum. Ona yetişemeden bireysel bir hatayla gol yedik. Oyuncuları 55. dakikada kulübe çağırdık ama yetişemedik. Oyuncularım hata yapacak. Bu bir hata oyunu. Bu zamana kadar çok fazla iyi iş yaptılar. Bundan sonra da yapacaklar. Oyuncularımın hepsine güveniyorum" ifadelerini kullandı.

"Oyun olarak çok iyi bir oyun ortaya koyamadık"

Haberin Devamı

En az baskının Galatasaray üzerinde olduğunu söyleyen sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Buraya 6 puan farkla geldik. Ligin son 6 haftasıydı. Bu bizim üzerimizde baskı yapmıyor. Bu tür hatalar ve şanssızlıklar var. Karagümrük maçında bu hafta yapılan hata gibi değildi. Bugün için aynı şeyi söyleyemem. Bugün oyun olarak çok iyi bir oyun ortaya koyamadık. 1-0 sonrası bizim daha farklı bir oyun olabilirdi. Yediğimiz kornerden golü bizi çok fazla geriye gitti" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı



"Şampiyonluğa en yakın olan takım biziz"

Şampiyonluğa en yakın olan takımın kendileri olduğunu vurgulayan Okan Buruk, "Bugün buraya çıktığımızda ligde 5 hafta kala 3 puan önde olan takımın hocasıyım. Şampiyonluğa en yakın olan takım biziz. Belki 4 maç üst üste kazandığımızda şampiyonluğa ulaşacak takım da biziz. Bu anlamda rahatım. Aynı geçen hafta nasıl düşünüyorsam bu hafta da aynı düşünüyorum. Üzerimizde baskı yok. Bundan sonraki 4 maçımızı kazanıp şampiyonluğa yürüyeceğiz. Bundan kuşkum yok. 5 maçlık fikstürümüz var. Belki 4 maç sonra buna ulaşabiliriz diye söylüyorum. Fenerbahçe ile ikili averaj, Kadıköy’de 3-0 kazandığımız için çok önemli bir ikili averaj. Şu anki hedefimiz maçları kazanmak. Üzerinde baskı olacak takım biz değiliz. Bundan daha iyisi yapabilecek takımız. Galatasaray girdiği şampiyonluk yarışlarının çok büyük bölümünü kazandı. Bu sene de inşallah taraftarımızla birlikte bu yarışın kazananı olmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

 

YORUM YAZ