MENÜ

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde ne kadar kazandı? Galatasaray'ı bekleyen dev gelir

Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkmak için kritik bir maça çıkan Galatasaray kendi sahasında İngiliz devi Manchester United ile 3-3 berabere kaldı. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde ne kadar kazandı? sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde ne kadar kazandı? Galatasaray'ı bekleyen dev gelir

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. hafta maçında Galatasaray sahasında İngiltere'nin köklü kulüplerinden Manchester United ile 3-3 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin uluslararası arenadaki en başarılı futbol takımı olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarında 313 kez mücadele etti. Tarihinde UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa zaferleri bulunan Galatasaray, tüm kulvarlarda 312 müsabakada 112 galibiyet, 84 beraberlik ve 117 mağlubiyet yaşadı.

MAÇLAR ÖNCESİ KRİTİK GELİŞME

Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupaları tarihinde İngiltere temsilcileriyle ise 23 kez karşı karşıya geldi. İlk olarak 1978-1979 sezonunda West Bromwich Albion ile karşılaşan Galatasaray, sonrasında Manchester United, Chelsea, Leeds United, Arsenal ve Liverpool ile mücadele etti. "Cimbom", söz konusu maçlarda 4 galibiyet, 8 beraberlik alırken, 10 yenilgi gördü.

DİKKAT ÇEKEN RAKAM

Bu kritik maç öncesi taraftarların en fazla merak ettiği sorulardan biri de Galatasaray'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden ne kadar kazandığı sorusu oldu.

Haberin Devamı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda deplasmanda Manchester United'ı 3-2 devirirken, Kopenhag'la da kendi sahasında berabere kalmıştı. İşte o maçlardan sonra Sarı Kırmızılı ekibin kasasına giren rakam...

Galatasaray Şampiyonlar Liginde ne kadar kazandı Galatasarayı bekleyen dev gelir

MANU GALİBİYETİ İLE KASA DOLDU

Galatasaray, Manchester United zaferiyle kasasına 2 milyon 800 bin Euro koydu. Süper Lig'de bir galibiyete 2 milyon 488 bin lira veriliyor. Yani Galatasaray, United galibiyetiyle 32 Süper Lig galibiyetiyle kazanacağı parayı kasasına koymuş oldu.

10 SÜPER LİG MAÇINA BEDEL

Sarı Kırmızılı takım Kopenhag beraberliğiyle de 930 bin Euro kazanmıştı. Bir Şampiyonlar Ligi beraberliğinin geliri de yaklaşık 10 Süper Lig galibiyetine eş değer bir kazanç demek.

KASA DOLDU

Galatasaray, böylece iki Şampiyonlar Ligi maçında aldığı 4 puanla 3 milyon 730 bin Euro kazandı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE DEV GELİRLER

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezonda gruplarda yer alacak her takım, 15,64 milyon euroluk ayak bastı parasını kasasına koydu.

Takımlar, grup maçlarında alınacak her galibiyette 2,8 milyon, beraberlikte ise 930 bin euro kazanacak.

Galatasaray Şampiyonlar Liginde ne kadar kazandı Galatasarayı bekleyen dev gelir

Son 5 yıllık performansa göre 32 takıma dağıtılan katsayı payında, her hissenin bedeli 1,137 milyon euro. Bu çerçevede en yüksek puana sahip takım 32 hisse, ikinci sıradaki ekip 31 hisse, üçüncü sıradaki kulüp 30 hisse alacak ve bu silsile en alttaki takıma kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Takımlar, market gelirinin (yayın havuzu) yanı sıra tur atladıkça kazancını da yukarı taşıyacak.

Son 16 turuna kalan ekipler 9,6, çeyrek final oynayanlar 10,6, yarı finale kalanlar 12,5 ve finalistler 15,5 milyon euroluk gelire uzanacak. Şampiyon takım, bu gelirlere ilaveten 4,5 milyon euroluk ödülün de sahibi olacak.

Galatasaray Şampiyonlar Liginde ne kadar kazandı Galatasarayı bekleyen dev gelir

YORUM YAZ