Galatasaray'ın müzesi kupa kasası para doldu! Galatasaray ne kadar kazandı?

Süper Lig'de 102 puanla şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'da, şampiyonluğun coşkusu yaşanmaya devam ediyor. Önceki akşam RAMS Park'ta yapılan kutlama töreninde hem Süper Kupa hem de Süper Lig kupasını alıp müzesine götüren sarı-kırmızılıların bir yandan da kasası para doldu. İşte Galatasaray'ın elde ettiği gelir.

Galatasaray'ın müzesi kupa kasası para doldu! Galatasaray ne kadar kazandı?

Süper Lig'de tüm sezon boyunca ezeli rakibi Fenerbahçe ile kıyasıya bir şampiyonluk yarışı veren Galatasaray, son hafta Konyaspor deplasmanında 24.şampiyonluğunu kazandı. Önceki akşam RAMS Park'ta yapılan kutlamalara büyük bir coşku hakimdi. Hem Süper Lig hem de Süper Kupa'yı bu törenle müzesine götüren sarı-kırmızılılar, taraftarlarıyla buluştu, coşku tavan yaptı. 

Haberin Devamı

Galatasarayın müzesi kupa kasası para doldu Galatasaray ne kadar kazandı

DEV GELİR

Sarı-kırmızılılar bir yandan da büyük bir gelirin sahibi oldu. Lige, katılım hakkı olarak 38.3 milyon TL'yi kasasına koyarak başlayan Galatasaray, 33 galibiyet-3 beraberliğin karşılığında puan priminden 85.9 milyon TL kazandı.

'Şampiyonlar payından' toplamda 81 milyon TL (her şampiyonluğa 3.375 milyon TL) alan sarı-kırmızılılar, bu sezon ligi zirvede bitirdiği için de 39.8 milyon TL'yi kasasına koydu. Bu sezon kasaya giren meblağ toplamda 245 milyon TL'ye ulaştı. 

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde play-off'lara gidecek ve gruplara kaldığı takdirde 18.6 milyon Euro (651 milyon TL) ayakbastı parası ve yaklaşık 13 milyon Euro da (455 milyon TL) yayın gelirini garantileyecek.

 

 

YORUM YAZ