MENÜ

Galatasaray sakata geldi

Galatasaray’da üst üste yaşanan kas sakatlıkları kafalarda soru işareti yaratırken, sağlık heyeti ile teknik ekip; Feghouli ve Serdar’ın durumunu milli takımlardan yorgun dönmelerine bağladı. Fernando’nun sakatlığı ise talihsizlik olarak görülüyor.

Galatasaray sakata geldi

Bursaspor maçının ilk yarısında Galatasaray’da 3 oyuncu birden sakatlanırken, teknik direktör Fatih Terim zorunlu olarak Feghouli, Serdar Aziz ve Fernando’yu kenara almak zorunda kalmıştı. Üst üste yaşanan kas sakatlıkları kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Haberin Devamı

Sarı-Kırmızılılar’ın sağlık heyeti ile teknik ekip ise milli ara dönüşü olması nedeniyle sıkıntı yaşandığını belirtti. Feghouli, Cezayir Milli Takımı ile 2 maça çıkarken, Serdar Aziz de 1 maçta oynadı. İki futbolcu da takıma yorgun döndü ve sakatlık yaşadı. Fatih Terim ve ekibini esas şaşırtan isim ise Fernando oldu. Çünkü tecrübeli orta saha, lige verilen arayı tamamen Florya’da geçirmişti. Yıldız futbolcunun yaşadığı adale sakatlığı, talihsizlik olarak görülüyor.

24 saat yolculuk yapan var

Ülkesinin milli takımlarına giden oyunculardan Rodrigues ile Belhanda uzun uçak yolculukları yaparken, Rodrigues’in Tanzanya’dan İstanbul’a gelişi aktarmalarla birlikte yaklaşık 24 saati bulmuştu. Fatih Terim’in normalde yorgun gelen oyuncuları oynatmak istemediği ancak dar kadro nedeniyle mecburen bu isimleri sahaya sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

'Takıma yükleme yapamıyoruz'

Peşpeşe gelen kas sakatlıkları ister istemez ‘idman programından mı kaynaklanıyor?’ sorusunu akıllara getirirken, yoğun fikstür nedeniyle Sarı-Kırmızılı futbolcuların sadece taktik ağırlıklı antrenmanlar yapabildikleri öğrenildi. Teknik heyet, “Hem milli takım, hem 2 kulvardaki sıkışık fikstür nedeniyle zaten takıma yükleme yapamıyoruz” derken, sağlık ekibi oldukça yoğun günler geçiriyor.

Bir hekim görüşü... (Dr. Cengiz Dinç)

3 sebebi var

Kas sakatlıklarının birinci sebebi, yanlış antrenman ve yeterli dinlenme süresinin verilmemesidir. Üçüncü sebep ise oyuncunun bunlara verdiği reaksiyon. Yani oyuncunun kendine bakmaması. Yani o süreyi doğru olarak geçirmemesi. Elbette bu sakatlıklarının milli aradan sonra üst üste gelmesi, oyuncuların yapmış oldukları uzun yolculuklara da bağlı. Oyuncu önemli iki maç oynadıktan sonra takıma katılıp, lig maçı oynayınca yeterli dinlenmemiş oluyor. Buradaki önemli faktörlerden biri de zihinsel yorgunluk. Yani merkezi kas sisteminin hazır olması için daha doğrusu yenilenmesi adına 48 saatlik bir süreye ihtiyaç var. Böyle bir süre de kullanılamadığı için bu tarz kas sakatlıkları ortaya çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Metin Karabaş

YORUM YAZ