MENÜ

Galatasaray lige dönüyor! Süper Lig'de iki kritik maç birden

Fenerbahçe’nin sahadan çekilmesiyle müzesine bir Süper Kupa daha götürmeye hak kazanan Galatasaray için artık tek hedef lig şampiyonluğu kaldı. Sarı-Kırmızılılar tamamen pazartesi günkü Alanya deplasmanına konsantre olmuş durumda.

Galatasaray lige dönüyor! Süper Lig'de iki kritik maç birden

Cumhuriyetin 100. yılındaki Süper Kupa’yı, Fenerbahçe’nin U19 takımıyla geldiği finalde ilk golü yedikten sonra sahadan çekilmesiyle hükmen almaya hak kazanan Galatasaray, artık rotayı lig şampiyonluğuna çevirdi.

Haberin Devamı

Sezona Şampiyonlar Ligi eleme turlarıyla başlayan, 3 turu da geçip Devler Ligi’nde gruplara kalan; Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag’lı grupta 3. olarak Avrupa Ligi’ne giden Cim Bom, son 16 Play-Off Turu’nda Sparta Prag’a elenerek Avrupa’ya veda etmişti. Türkiye Kupası’nda da çeyrek finalde Karagümrük’e mağlup olup elenen Sarı-Kırmızılılar, Süper Lig’de ise liderlik koltuğunda oturuyor.

Galatasaray lige dönüyor Süper Ligde iki kritik maç birden

2 virajı kalacak

Takipçisi Fenerbahçe ile arasında 2 puan fark bulunan Aslan, pazartesi akşamı Alanyaspor deplasmanına çıkacak. 12 haftalık bir galibiyet serisi yakalayan Cim Bom’un hedefi, yoluna kayıpsız bir şekilde devam ederek zirvedeki yerini sağlamlaştırmak.

'İŞİMİ ZORLAŞTIRIYORSUNUZ'

Galatasaray, Alanyaspor virajından sonra kalan haftalarda sadece 2 kez İstanbul dışına çıkacak. 34. haftada Adana Demirspor ile dış sahada mücadele edecek olan Cim Bom, 38. haftadaki Konya deplasmanıyla sezonu bitirecek.

Haberin Devamı

Galatasaray lige dönüyor Süper Ligde iki kritik maç birden

Hiç eksiği yok

Üstelik Galatasaray, Süper Kupa’yı kazanmanın sevinci dışında çok önemli bir avantaja daha sahip. Milli maçlar nedeniyle liglere verilen ara sonrası Sarı-Kırmızılı ekipte hiç eksik kalmadı. 2 maç men cezası alan yedek kaleci Günay dışında tüm takım Alanya deplasmanına hazır. Cim Bom’un planı iki takımın da kayıpsız ilerlemesi halinde, 37. haftada Rams Park’ta oynanacak Fenerbahçe derbisinde üst üste 2. şampiyonluğunu ilan etmek.

Dursun Özbek: Tarihe kötü geçecek bir Süper Kupa finali

Galatasaray lige dönüyor Süper Ligde iki kritik maç birden

YORUM YAZ