MENÜ

Galatasaray - Karagümrük maçında ilk 45 dakika alev alev! Muslera tarihe geçti, Diagne gol atınca...

Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında lider Galatasaray sahasında İstanbul ekibi Karagümrük'ü ağırladı. İlk yarıda üst üste gelen goller sonrasında ev sahibi takım büyük bir şok yaşadı. Ayrıca kaptan Muslera 450. maçına çıktı...

Galatasaray - Karagümrük maçında ilk 45 dakika alev alev! Muslera tarihe geçti, Diagne gol atınca...

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray evinde Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadıkları Alanyaspor maçının 11’ine göre Karagümrük karşısında tek değişiklik yaptı. Buruk, sakatlığı bulunan Arjantinli golcü Mauro Icardi’nin yerine İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo’ya görev verdi. Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz sarı kart cezasından dolayı kadroda bulunmazken, Bafetimbi Gomis ise bel ağrılarından dolayı kadroda yer almadı.

Haberin Devamı

Mauro Icardi yedeklerde
Alanyaspor maçında sakatlanan devre arasında oyundan çıkan sarı-kırmızılıların golcüsü Mauro Icardi’nin sol arka adalesinde orta düzey zorlanma tespit edilmişti. Tedavisinin ardından risk edilmeyen Icardi, Karagümrük mücadelesinde yedekler arasında yer aldı.

Galatasaray - Karagümrük maçında ilk 45 dakika alev alev Muslera tarihe geçti, Diagne gol atınca...

Nicolo Zaniolo ligde ilk kez 11’de
Galatasaray’ın İtalyan futbolcusu Nicolo Zaniolo, Karagümrük karşısında 11’de başladı. İkinci transfer döneminde Roma’dan takıma katılan Zaniolo, bugüne kadar Süper Lig’de 5 maça çıktı. 23 yaşındaki futbolcu, Karagümrük müsabakasıyla sarı-kırmızılı formayla ilk kez ligde 11’de görev aldı.
Sarı-kırmızılılar mücadeleye; Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Sam Adekugbe, Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Milot Rashica, Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens ve Nicolo Zaniolo 11’i ile başladı.
Yedeklerde ise, Okan Kocuk, Leo Dubois, Fredrik Midtsjö, Yunus Akgün, Berkan Kutlu, Kaan Ayhan, Yusuf Demir, Juan Mata, Kazımcan Karataş ve Mauro Icardi yer aldı.

Haberin Devamı

Pirlo'dan tek değişiklik
Kırmızı-siyahlılarda Teknik Direktör Andrea Pirlo, son oynadıkları Ümraniyespor maçının kadrosuna göre Galatasaray karşısında sahaya sürdüğü 11’de tek değişikliğe gitti. İtalyan teknik adam, Shukurov’un yerine Lawrence’e görev verdi.
Kırmızı-siyahlılar, Galatasaray karşısına şu 11 ile çıktı:

“Batuhan Şen, Biraschi, Baniya, Dresevic, Levent Mercan, Lawrence, Ozdoev, Bertolacci, Lobjanidze, Borini ve Diagne

Galatasaray - Karagümrük maçında ilk 45 dakika alev alev Muslera tarihe geçti, Diagne gol atınca...

Taraftarlar tribünleri doldurdu
Bu sezon Nef Stadyumu’nda oynanan karşılaşmalarda tribünleri dolduran Galatasaraylı taraftarlar, Fatih Karagümrük maçında da takımını yalnız bırakmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, müsabaka öncesinde tezahüratlarla takımlarını mücadeleye hazırladı. Taraftarlar ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tribünlere 'Çocuklarla beraber canlanacak tüm hayaller' ve 'Çocuklar gülsün dünya gülsün' pankartları açtı.

İlk yarıda ilk kez 3 gol
Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Karagümrük'ü ağırlayan Galatasaray henüz maçın 3. dakikasında Kerem Aktürkoğlu ile 1-0 öne geçti. Baskılı oyununa karşılık veren konuk ekip 18. dakikada Diagne ile 1-1 berabere getirdi durumu. Dakika 26 ve 30 dakikada Borini sahneye çıktı ve skoru 3-1 getirdi. Süper Lig lideri Galatasaray bu sezon ilk kez sahasında ilk yarıda 3 tane golü kalesinde gördü. Maçın 45+2. dakikasında Galatasaray Oliviera'nın kullandığı penaltıdan skoru 3-2'ye getirdi. 

Haberin Devamı

Galatasaray - Karagümrük maçında ilk 45 dakika alev alev Muslera tarihe geçti, Diagne gol atınca...

Gol sevinci yaşamadı
Bir dönem rekor ücretle Galatasaray'a transfer olan ve gösterdiği performans ile tutunamayan Mbaye Diagne, sarı kırmızılı ekipten ayrılmıştı. İstanbul temsilcisi Karagümrük'te forma giyen golcü yıldız maçı 1-1 beraberliğe getiren golü kaydetti. Golü attıktan sonra Diagne, eski takımı Galatasaray'a karşı gol sevinci yapmadı.

Mbaye Diange maçtan önce açıklamalarda bulunmuştu
Mbaye Diagne, maç öncesi yaptığı açıklamada, "Herkes kendi bakış açısıyla bakabilir. Ben bireysel olarak böyle bir şey yapmam. Çünkü ben kaybedince çok sinirlenen, hazmedemeyen biriyim. İçeri girerim direkt. Sonra göreceğim birileri varsa görürüm. Bu benim kendi bireysel düşüncelerim." dedi. Diagne, "Onyekuru genç bir arkadaşımız. Galatasaray'da uzun süre forma giydi, orayı ailesi gibi benimsediği kişiler var. Onlarla öyle bir şekilde beraber olmak istedi. Çok doğru bulmuyorum. Kendisi de ilerleyen dönemlerde bunu anlayacaktır. Ben ilk maç Karagümrük'te, Galatasaray'a karşı oynadık. Maalesef maçı kaybettik. Maçtan sonra hiç öyle bir şey olmadı. Üzgün ve sinirli olarak içeri gittim. Görmem gereken Gomis vardı, onunla da içeride görüştüm. Ben bunu yapmam ama herkes kendi düşüncesiyle yorumlayabilir. Benim düşüncem bu şekilde." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şampiyonluk yarışında lider olan Galatasaray, Karagümrük ile sahasında 3-3 berabere kaldı. 

Galatasaray - Karagümrük maçında ilk 45 dakika alev alev Muslera tarihe geçti, Diagne gol atınca...

YORUM YAZ