MENÜ

Galatasaray hava kuvvetleri!

Cim Bom'a Başakşehir karşısında galibiyeti getiren en önemli detaylardan biri de savunma hattının performansıydı. Geri dörtlü, Başakşehir hücumcularına karşı olağandışı bir grafik ortaya koydu, istatistikler bu durumu gözler önüne serdi.

Galatasaray hava kuvvetleri!

Ligin en güçlü takımlarından Başakşehir'i ligin ilk yarısında 7-0 yenen Galatasaray, rövanşta tek golle kazandı.

Haberin Devamı

Galatasaray hava kuvvetleri

Icardi hasreti bitirdi

Penaltı golüyle de olsa Başakşehir maçını da boş geçmeyerek en kritik anlarda sahneye çıkan Mauro Icardi, Galatasaray'ın golcü hasretini gidermeyi başardı. Sarı-Kırmızılı ekibin son yıllardaki en skorer ismi, 2018-2019 sezonunda 14 gol atan Onyekuru'ydu. Sonraki sezonlarda Falcao 10, yine Falcao 9 ve en son Kerem 10 golle Aslan'ı sırtlamaya çalışmıştı. Icardi ise ligde sadece 20 maçta forma giymesine rağmen 15 gole ulaşarak son yıllarda Galatasaray'ın en golcü ismi oldu. Sarı-Kırmızılı formayla şampiyonluk kupası kaldırmaya hazırlanan 30 yaşındaki santrfor, bir yandan da kulübün PSG ile anlaşmasını ve kariyerini İstanbul'da sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Galatasaray hava kuvvetleri

30'da 30 yaptılar!

Haberin Devamı

Aslan, Turuncu-Lacivertliler karşısında ligin ilk devresindeki maça nazaran bu kez savunmadaki üstün performansıyla dikkat çekti. Aslan'ın geri dörtlüsü, Başakşehir'in hücumcularına karşı çıktığı 30 hava topu mücadelesinin tamamını kazanarak rakibe yukarıdan geçit vermedi.

En kritik haftada kalesini kapadı

Stoperler Abdülkerim ve Nelsson 9'da 9, sağ bek Boey de 9'da 9, sol bek Kazımcan da 3'te 3 hava topu kazandı. Nelsson ayrıca girdiği 9 ikili mücadelenin tamamını kazanarak müthiş bir istatistik ortaya koydu. Abdülkerim de sezonun en iyi maçlarından birini çıkarırken, Galatasaray en kritik haftada kalesini gole kapatmış oldu.

Galatasaray hava kuvvetleri

Abdülkerim: Takım değil, aileyiz

Galatasaray adına sezonun savunmadaki yıldızı Abülkerim Bardakcı, başarının sırrını şu sözlerle açıkladı: "Çok iyi çalıştık. Hocamız çok iyi hazırladı. Müthiş bir taraftar desteği vardı. Kulaklarımız duymuyordu. İlk yarıda da koparabilirdik maçı ama sonuçta galip geldik. Şampiyonluğa bir adım daha yaklaştık. Önümüzdeki maçları da galibiyetle bitirerek Allah'ın izniyle şampiyonluğa ulaşacağız. İnanılmaz heyecanlıyız. Allah nasip ederse ilk senemde şampiyonluk olacak. Bizi bir takım olarak değil, aile olarak nitelendiriyorum. Aile olduğunuzda her zaman mutlu sona ulaşıyorsunuz."

İŞTE O İSTATİSTİKLER:

Sacha Boey
Hava topu: 9/9
İkili mücadele: 14/19
Top kapma: 1
Pas arası: -
S. top kazanma: 6

Haberin Devamı

Victor Nelsson
Hava topu: 9/9
İkili mücadele: 9/9
Top kapma: -
Pas arası: 2
S. top kazanma: 4

Abdülkerim Bardakcı
Hava topu: 9/9
İkili mücadele: 12/14
Top kapma: 3
Pas arası: 2
S. top kazanma: 5

Kazımcan Karataş
Hava topu: 3/3
İkili mücadele: 8/18
Top kapma: 2
Pas arası: 2
S. top kazanma: 2

YORUM YAZ