MENÜ

Galatasaray haberi: Cicaldau'nun Sampdoria'ya transferi için 'mümkün değil' iddiası

Rumen basını, Galatasaraylı Alexandru Cicaldau'nun 8 milyon Euro karşılığında Sampdoria'ya transferine ilişkin iddiaların gerçeğe dönüşmesinin zor olduğunu belirtti.

Galatasaray haberi: Cicaldau'nun Sampdoria'ya transferi için 'mümkün değil' iddiası

Galatasaray'da sergilediği performansla beklentileri karşılayamayan Alexandru Cicaldau'nun ismi, son dönemde İtalya Serie A ekiplerinden Sampdoria ile anılıyordu. Cicaldau'nun ülkesi Romanya'da, bu iddiaların gerçeğe dönüşmesi ihtimali düşük görülüyor.

Haberin Devamı

Rumen basınından ProSport, Sampdoria'nın belirtilen düzeyde bir bonservis ile Cicaldau transferini gerçekleştiremeyeceğini belirtti. Bunu ise birçok noktaya dayandırmış durumdalar.

Galatasaray'ın istediği bonservis

ProSport'a göre Galatasaray, sezon başında 6 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Cicaldau'nun transferinden kar elde etmek istiyor. 10 milyon Euro bonservis talebinin aracılarca karşılık bulmaması sonrası Galatasaray'ın talebini 8 milyon Euro'ya indirdiği aktarıldı. Bu tutarın altına inilmemesinin nedeni olarak da Rumen oyuncunun eski takımı Universitatea Craiova'ya bir sonraki satıştan %20 pay verilecek olması gösterildi. 8 milyon Euro'luk satışta 1.6 milyon Euro'nun Universitate Craoiva'ya gideceği ve Galatasaray'ın 400 bin Euro'luk kar sağlayacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Şu an için 'olası değil'

ProSport, Sampdoria'nın Serie A'daki riskli durumundan dolayı transferin şu an için çok olası durmadığını aktarıyor. 15. sırada bulunan Sampdoria'nın düşme tehlikesini atlatmadan bir hamle yapması beklenmiyor. Ayrıca kulübün tartışmalı eski başkanı Massimo Ferrero'nun ticari suçlardan ceza alamsı nedeniyle Sampdoria'nın mali durumunun zora girdiği ifade ediliyor.

Cicaldau'nun Sampdoria'ya olası transferine ilişkin açıklamalarda bulunan menajer Victor Becali de, "Sampdoria'nın transferden önce Serie A'da kalması gerekiyor. Ayrıca maddi açıdan büyük sorunları olan bir kulüp. 10 milyon Euro'luk teklif iddia ediliyor. İlgilendi diyelim ama o da anca satın alma opsiyonlu kredi ile olabilir" dedi.

YORUM YAZ