MENÜ

Galatasaray'dan 1 milyar 171 milyon 800 bin TL'lik Florya anlaşması

Emlak Konut, Florya arazisindeki Galatasaray'a ait olmayan 41 dönümlük arazinin Sarı Kırmızılı ekibe satıldığını KAP'a bildirdi. 1 milyar 171 milyon 800 bin TL'lik ödeme yapacak Cim Bom, Kemerburgaz projesini hayata geçirebilecek.

Galatasaray'dan 1 milyar 171 milyon 800 bin TL'lik Florya anlaşması

Galatasaray Yönetimi, yeni projesini hayata geçirmek için ilk adımı attı.  Sarı Kırmızılılar, Florya’daki arsanın Emlak Konut’ta bulunan 41 dönümlük bölümünü 1 milyar 171 milyon 800 bin TL’ye satın aldı. Daha önce arazinin 21 dönümlük bölümünü elinde bulunduran Galatasaray, Florya’da toplamda 62 dönümlük arazinin sahibi oldu.  Emlak Konut’un Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, “Şirketimiz mülkiyetindeki; İstanbul ili, Bakırköy ilçesi, Florya Mahallesi'nde yer alan 292/220 Ada/Parsel sayılı taşınmaz KDV dahil 1.171.800.000 TL bedelle satılmıştır” denildi. 

Haberin Devamı

KONGREDE DETAYLAR BEKLENİYOR

Dursun Özbek yönetiminin sıradaki hedefi, takımın tesislerini Kemerburgaz’a taşımak ve Florya’da inşaata başlamak. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in bu ay yapılacak olağan mali kongrede projenin detaylarını açıklaması bekleniyor.

BAŞKAN ÖZBEK AÇIKLAMIŞTI

Kemerburgaz'daki araziye taşınma sürecinde, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin satılacağına yönelik iddialar hakkında geçtiğimiz aylarda genel kurul toplantısında konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Florya'yı satacaklar gibi söylemler çok yanlış. Projeyi defalarca anlattık. Biz Florya'da Galatasaray'a ait olmayan 40 dönüm yeri kazandıracağız. İki arsa birleştiği zaman eski arsamız değer kazanacak. Biz geliştirmeden bunu kastediyoruz. Bu birleşmenin ve arsaların geliştirilmesinden ortaya çıkan fon, inşaat maliyeti çıkartıldığında 6.5 milyar TL. Adnan Polat, Riva'daki ham araziyi imar suretiyle 2010- 2011 yıllarında kazandırmıştır. Adnan Polat teşekkürü hak ediyor" demişti.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü, Florya arazisini büyütmek için Emlak Konut’tan 40 dönümlük araziyi 1 milyar 171 milyon 800 bin TL karşılığında satın aldı.

DEV PROJEYE ONAY ÇIKACAK

Bu satın almayla birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri’nin yanındaki bölüm de Galatasaray’ın eline geçti. Tesisleri Kemerburgaz’a taşımak isteyen Cim Bom, kulübün Florya’daki arsası 95 dönüme ulaştı. Bu satın almayla birlikte gayrimenkul projesine de onay çıkacak.

 YENİ TESİS KEMERBURGAZ'A 

Galatasaray, Futbol A Takım tesislerinin Kemerburgaz'da inşa edilecek komplekse taşınmasının ardından Florya'ya veda edecek. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde inşaat yapabilmek için Kemerburgaz arazisine yeni tesislerini inşa etmesi gereken sarı-kırmızılı kulüp, bu projeye de start veriyor. Galatasaray, aralık ayında duyurduğu GS Leo Residences projesinden gelecek olan gelirle Kemerburgaz'daki tesisleri inşa edecek. Mecidiyeköy'de bulunan bina için geliştirilen projeden de yaklaşık 1.5 milyar TL gelir elde edilmesi bekleniyor.

AĞUSTOS 2022'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ağustos 2022'de Kemerburgaz arazisinde basın mensuplarıyla birlikte incelemelerde bulundu. Özbek’e İkinci Başkan Metin Öztürk, Başkan Yardımcısı Niyazi Yelkencioğlu, Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan, Yönetim Kurulu Sözcüsü Rıza Morova, Yönetim Kurulu Üyeleri Bora Bahçetepe, Mehmet Cibara, İsmail Sarıkaya ile Dikran Gülmezgil, Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan ve 1905 GSYİAD Başkanı İbrahim Hatipoğlu da eşlik etti.

Haberin Devamı

HEDEF ÖNÜMÜZDEKİ SEZONA YETİŞTİRMEK

Sarı Kırmızılı kulüp, hem futbol takımlarının daha iyi şartlar altında antrenman yapması hem de Florya'da planlanan inşaatın bir an evvel başlaması için Kemerburgaz tesislerini yeni sezona yetiştirmeye çalışacak.

YORUM YAZ