MENÜ

Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finali neden ertelendi? İşte yanıtı...

Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa Finali maçında bu akşam karşı karşıya gelecekti. Ancak flaş bir gelişme yaşandı. Mücadele başlaması gereken saatte başlamadı. Karşılaşmanın iptal edilmesine kesin gözüyle bakılırken kamuoyu da sebebini merak etti. Arama motorlarında, 'Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finali neden ertelendi?' soruları sorulmaya başlandı. İşte yanıtı...

Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finali neden ertelendi? İşte yanıtı...

Süper Lig'de golsüz ve seyir zevki açısından oldukça kısır geçen bir derbinin ardından gözler yine farklı bir amaç uğruna oynanacak derbiye çevrilmiş durumdaydı. Ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe Süper Lig'de oynadıkları maçtan 6 gün sonra bu kez de Süper Kupa finalinde karşı karşıya geleceklerdi. İki ekibin de hedefi mücadeleyi kazanıp kupayı müzesine götürmek ve taraftarlarını yeni yıla girmeden önce mutlu etmekti.

Haberin Devamı

Maç yaklaştıkça ama motorlarında hem Galatasaraylı hem de Fenerbahçeli taraftarların yoğun arattığı kelimeler dikkat çekti.  'Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finali neden ertelendi?' soruları sorulmaya başlandı. 

Fenerbahçe ve Galatasaray maça İngilizce 'Yurtta sulh, Cihanda sulh' pankartı ve Atatürk tişörtü ile çıkmak istemiş fakat Suudi Arabistan yönetiminin buna izin vermediği belirtilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerle bu krizi çözmek adına görüşmelerde bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) edinilen bilgiye göre karşılaşma öncesinde İstiklal Marşı'nın okunacağı ve Türk bayrağının açılacağı vurgulanmıştı. Takımların sahaya 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ile Atatürk posteri ve tişörtü ile çıkma isteğinin ise çözüme kavuşturulması bekleniyordu.

Haberin Devamı

Yaşanan gelişmelerin ardından Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir araya geldi. TFF'nin konakladığı otele gelen kulüp başkanları, TFF yetkilileri ile son durumla alakalı toplantı gerçekleştirdi.

Ancak sonuç çıkmadı, takımlar ortak olarak maça çıkmama kararı aldı, mücadele de haliyle başlaması gereken saatte (20.15) başlamadı. Galatasaray ve Fenerbahçe takımları, stada gitmedi, hakem ekibi ise konakladığı otele geri döndü. Mücadelenin iptal edilmesine artık kesin gözüyle bakılıyor.

Galatasaray - Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda?

Galatasaray, Turkcell Süper Kupa maçında Suudi Arabistan'da Fenerbahçe ile karşılaşacaktı. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılacak maç, Al-Awwal Park'ta (Kral Suud Üniversitesi Stadyumu) oynanacaktı. Müsabaka, saat 20.45'te başlayacak ve ATV'den canlı yayınlanacaktı. Ayrıca maçın canlı anlatımı fanatik.com.tr'de olacaktı. 

 

Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finali neden ertelendi İşte yanıtı...

YORUM YAZ