MENÜ

Galatasaray - Fatih Karagümrük maçından sonra çok konuşulacak sözler! 'Büyük kayıp! Hataları şaşırtıcıydı'

Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, sahasında ağırladığı Fatih Karagümrük karşısında kritik bir kayıp yaşadı. Sarı-kırmızılı ekip Icardi'nin bir penaltı kaçırdığı maçta Karagümrük ile 3-3 berabere kalarak favori olduğu şampiyonluk yarışında yara aldı. Fanatik yazarları da Galatasaray'ın bu kritik kaybını köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o çok konuşulacak yazılar...

Galatasaray - Fatih Karagümrük maçından sonra çok konuşulacak sözler! 'Büyük kayıp! Hataları şaşırtıcıydı'

Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, sahasında Fatih Karagümrük'ü ağırladı. Şampiyonluk yarışında avantajlı konumda bulunan sarı-kırmızılı ekip evinde beklemediği bir yara aldı. 

Haberin Devamı

ASLAN'A ŞAMPİYONLUK YOLUNDA DARBE

İlk yarıda üstün bir performansla golleri arka arkaya bulan Fatih Karagümrük, soyunma odasında 3-1 önde girdi. Galatasaray'ın 67. dakikada Mauro Icardi ile bir penaltı vuruşundan faydalanamadığı mücadele 3-3'lük çarpıcı bir skorla sona erdi.

Galatasaray - Fatih Karagümrük maçından sonra çok konuşulacak sözler Büyük kayıp Hataları şaşırtıcıydı



GALATASARAY 3. DAKİKADA ÖNE GEÇTİ AMA...

Galatasaray'ın gollerini; 3. dakikada Kerem Aktürkoğlu, 45+1. dakikada penaltıdan Sergio Oliveira ve 80. dakikada Sacha Boey atarken konuk ekibin gollerini 18. dakikada Mbaye Diagne ve 26 ile 30. dakikalarda Fabio Borini kaydetti.  

BEŞİKTAŞ DERBİSİ ÖNCESİ KRİTİK KAYIP

Galatasaray, Beşiktaş derbisi öncesi sahasında Fatih Karagümrük ile berabere kalarak şampiyonluk yarışında kritik bir puan kaybı yaşadı. Bu sonuçla Sarı-Kırmızılıların ligde iç sahadaki 10 maçlık galibiyet serisi de sona erdi.

Haberin Devamı

Galatasaray - Fatih Karagümrük maçından sonra çok konuşulacak sözler Büyük kayıp Hataları şaşırtıcıydı

FENERBAHÇE BU AKŞAM KAZANIRSA FARK 4

Galatasaray, 29 maç sonunda puanını 70 yaparken en yakın rakibi ikinci sıradaki Fenerbahçe ile puan farkını 7'ye çıkarabildi. Fatih Karagümrük ise 29 maç sonunda 41 puana ulaştı. Eğer 2. sıradaki Fenerbahçe, İstanbulspor'u yenerse ezeli rakibiyle arasındaki puan farkını 4'e indirecek.

ÇOK KONUŞULACAK SÖZLER

Fanatik yazarları da Galatasaray'ın şampiyonluk yolundaki bu kritik puan kaybını köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o çok konuşulacak yazılar...

BÜYÜK KAYIP - SERKAN AKCAN

Nelsson ve Muslera’nın hatalarıyla tabela bir anda 1- 0’dan 1-2’ye dönerken Galatasaray saha motivasyonunu uzunca bir süre kaybetti. Nelsson Galatasaray’ın oyun başlangıçlarında bugüne kadar iyi işler çıkarmış bir stoperken dün akşam yaptığı savunma hataları şaşırtıcıydı. Keza Muslera’nın yanlış pasları ve alamadığı pozisyonlar Galatasaray’ı yakan detaylardı. Muslera’nın genel sezon performansı elbette tatmin edici, lakin şampiyonluk için kusursuz bir form gerekiyor. Uruguaylı kalecinin 450. maçında bu acemilikleri yapması takımını sandığından çok daha vahim bir kayba uğratmış olabilir.

Galatasaray - Fatih Karagümrük maçından sonra çok konuşulacak sözler Büyük kayıp Hataları şaşırtıcıydı

Borini fark yarattı

Fabio Borini, ligimizin en iyi kanat forvetlerinin başında geliyor. Sıra dışı bir performansla geldiği Ali Sami Yen’de yine olağanüstü işlere imza atmayı başardı. Galatasaray’a karşı attığı 2 gol de akıl doluydu. İkinci golde Nelsson’un etrafından dolanıp önüne geçmesi ve yaptığı vuruş çok klastı doğrusu. Şimdiden 19 gol, 8 asistlik lig performansı göz kamaştırıcıyken, kazandırdığı puanlar çok gol yiyen Karagümrük için hayati önem taşıyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe kazanırsa...

Okan Buruk iki santrforu birden sakat olduğundan Zaniolo’yla başladığı Karagümrük müsabakasında sırtı dönük top alacak Icardi’yi fazlasıyla aradı. Arjantinli forvet oyuna girdikten 7 dakika sonra kendini penaltı noktasında topun başında bulsa da tarihin en kötü panenka penaltılarından birine imza atarak kaleciye teslim etti. Galatasaray için bu puan kaybının telafisi hayli zor, can yakacak cinsten. Bugün Fenerbahçe’nin İstanbulspor’u yenmesi halinde önümüzdeki hafta Dolmabahçe’de oynanacak Beşiktaş derbisi, Galatasaray için bir anlamda sezonun kırılma maçı olabilir.

İKİ PUANI ÇOK ARARLAR! - TUNÇ KAYACI

Haberin Devamı

Şampiyonluk yolu her zaman dikenlidir ve zorludur. Dün gece de Galatasaray, bunun zorluğunu fazlasıyla yaşadı. Kerem’in erken gelen golüyle öne geçmenin rehaveti Galatasaray’a ilk yarıda kalesinde 3 gol görmesine sebep oldu diyebiliriz. Öyle 3 gol gördü ki kalesinde başta Muslera olmak üzere defans hattı hatalar üzerine hatalar yaptı. Zaniolo genç bir oyuncu ve golcü arkası kanat oynayabilen bir futbolcu ve Karagümrük karşısında savruk ve dağınıktı, sadece gücüyle enerjisiyle rakip defansı zorladı ama yetersizdi. Ayrıca ligin en golcü ikilisi Diagne ve Borini’ye karşısı savunmanın çok daha kontrollü oynaması gerekirdi. İlk yarıda 5 gol ve Karagümrük, rakibinin hatalarını affetmedi ve soyunma odasına önde gitti. İkinci yarı baskılı futbol vardı ama pozisyon zenginliği göremedik Galatasaray’da.

Gerilim filmi gibi

Karagümrük tecrübeli bir takım ve panik yapmadan kalesini savundu. Icardi oyuna girdikten sonra kazanılan penaltıyı çok kötü kullandı ve Batuhan’a teslim etti. Boey ile gelen beraberlik golü oyunun son bölümünü bir gerilim filmine dönüştürdü adeta. Okan Buruk’un hamleleri ve skoru değiştirme çabaları karşısında puana yaklaşan Karagümrük iyi kapandı. Lider dün gece evinde kaybetmedi ama kazanamadı da. Eğer şampiyonluğu kaybederse bu iki puanı çok arar buraya bir not düşelim.

Haberin Devamı

Galatasaray - Fatih Karagümrük maçından sonra çok konuşulacak sözler Büyük kayıp Hataları şaşırtıcıydı

AKSİ HALDE ÇOK YAZIK OLUR! - OĞUZ DİZER

Galatasaray geceye dinamik, tempolu, iyi başladı. 10üzerinden 10hakedenKerem’le golü de buldu. Ya sonra? Tıkır tıkır işleyen makine bir başka moda geçti! Futbol ciddi iştir arkadaş. Lakaytlık yaşamın her safhasında, tüm platformlarda, ciddi tehlike yaşatır! Karagümrük ligin en çok gol yiyen ama en fazla da gol atan ekiplerinden biri. Yani? Tehlikeli! Sen bu rakibe savunmada kademesiz yakalanır, olmadık işler yaparsan? Yanarsın! Galatasaray bu hatayı yaptı. Diagne 30 metre dripling yaparak golünü attı, Lobjanidze 2-1 yaptı. Ben nasıl savunma kurgusu ve uygulamasıdır diye düşünürken, Borini Karagümrük’ü 3-1'lik galibiyete taşıdı. Eyvah…Eyvah ki eyvah! Sonra VAR uyarısıyla kazanılan 2 penaltı var. Neyi nasıl oynadığını, uzun süredir çözemediğim Oliveira durumu 2- 3‘e getirdi de. İkinci yarı oyuna giren Icardi ne yaptı? O penaltı vuruşunu mahalle maçında yapan, üstelik kaçıran adamı ne yaparlar? Bilen bilmeyene söylesin! Galatasaray aşırı güven ve nasılsa kazanırız inancının kurbanı olmuş, Boey’in attığı golle de yenilmekten paçayı kıl payı kurtarmıştır.

Zaniolo mu şampiyonluk mu!

Muslera naif ve zarif halinden oyuna top sokarken vazgeçmek zorunda. Rashica, Torreira, Kerem dışındaki futbolcular da titreyip kendine dönmek zorunda! Okan Buruk da olamadık pozisyonları harcayan İtalyan için; Zaniolo mu, şampiyonluk mu diye kendisine ve ekibine ille de sormak, savunmayı da mavna gibi oynamaktan vazgeçirmek, tayming değerlerini de kafalarına çakmak zorunda! Aksi halde çok yazık olur nokta.

KÖTÜ BİR YÖNETİM! - DENİZ ÇOBAN

Dün akşam maçı izlerken fark ettim ki, hakemler son günlerde yaşananlardan fazlasıyla etkilenmişler. Saha içinde ve VAR masasında hiç rahat değiller. Bu durum da kararlarına yansıyor. Verdikleri kararlar kabul görmüyor ve her geçen gün daha fazla hedef oluyorlar...

Maçın 3. dakikasında Galatasaray’ın ilk golünden hemen önce Oliveira, Biraschi’ye arkadan yüklenerek bence faul yapıyor. Top arka tarafta Kerem’e ulaşıyor ve o da golü atıyor. Tespiti çok zor bir pozisyon ve VAR’ın da elinin kolunun bağlı olduğu bir pozisyon. Gol iptali çok daha doğru olurdu fikrindeyim.

23. dakikadaki pozisyonda, kaleci Batuhan'ın Zaniolo'ya penaltıyı gerektirecek bir müdahalesi yoktu.

Galatasaray - Fatih Karagümrük maçından sonra çok konuşulacak sözler Büyük kayıp Hataları şaşırtıcıydı

42. dakikada VAR müdahalesiyle Galatasaray lehine penaltı verildi. Karambolden sekerek gelen top yakın mesafede Nicholas’ın eline temas ediyor. Bu pozisyon hakem yorumuna muhtaç olan pozisyon. Oyuncunun diziyle hamle yaparken top koluyla buluşuyor. Kararı hakem verse itiraz etmezdim.

Lawrence kırmızı görmeliydi

64. dakikada Biraschi-Rashica mücadelesinde hakem penaltı düdüğü çaldı. Bu, omuz omuza mücadeleye örnek gösterilecek bir pozisyondu. Verilen penaltı kararına doğru demek mümkün değil. Hakem açısından kabul edilemez bir karardı.

Ayrıca 48. dakikada Lawrence’e doğru bir sarı kart çıktı. Aynı oyuncu 45+6’da Torreira’ya da net bir sarı kartlık hareket yapmasına rağmen kart görmemişti.

BU RAHATLIK ÇOK FAZLA - METİN KARABAŞ

Son maçlarda oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla sükse yapan Galatasaray, ligin iyi takımlarından Karagümrük'ü konuk etti. Alanyaspor maçında adalesinde ağrı hissedip oyundan çıkan Icardi yedek soyunurken, Zaniolo en uçta görev yaptı. Sarı-Kırmızılılar karşılaşmaya iyi başladı.

3'te Boey sağ taraftan ceza sahasına çıkarttı, Kerem arka direkte tamamladı: 1-0. Okan Buruk'un takımı bu golden sonra da etkili oldu.

12'de Kerem ortaladı, Zaniolo net fırsattan yararlanamadı.

18'de Karagümrük hızlı çıktı. Savunmanın arkasına sarkan Diagne, düzgün vurdu: 1-1. Bu konuk takımın ilk atağıydı.

26'da ise Muslera'nın uzaklaştırmaya çalıştığı top Lobjanidze'de kaldı. Başarılı oyuncunun içeri oynadığı, Borini tamamladı ve Karagümrük öne geçti: 1-2. Pirlo'nun takımı duracak gibi değildi.

30'da Borini kendisinin 2., takımının 3. golünü attı: 1-3.

Karagümrük fırtınasının etkisinden son bölümde kurtulan Galatasaray'da Lawrence'nin ceza alanı içerisinde topa elle müdahalesi sonrası hakem 'VAR' incelemesinin ardından, penaltı noktasını gösterdi. 45+2'de Oliveira farkı bire indirdi: 2- 3.

Maça iyi başlayan, fakat Muslera'nın büyük hataları sonrası geriye düşen Galatasaray soyunma odasına 3-2 yenik gitti.

Baskı yetmedi

İki takım da ikinci yarıya aynı on birle başladı. Galatasaray topu kendisinde tutarak rakibini kendi yarı alanında tutmayı başardı. Karagümrük ise tempoyu düşürmeyi tercih ederek, savunmada kaldı. Okan Buruk 60'ta ilk müdahalesini yaptı, Zaniolo-Icardi değişikliğine gitti.

Rashica ceza sahasında yerde kaldı, hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. 68'de Icardi topu Batuhan'ın kucağına attı!

80'de ise Boey sert vurdu ve skora denge getirdi: 3-3.

Basit savunma hataları ve özellikle Muslera'nın ikramları ile şampiyonluk yarışında çok önemli bir hata yaptı. Tabi ki 'Panenka penaltısı' atan Icardi'nin rahatlığını da unutmamak lazım. Sarı-Kırmızılı oyuncular 'şampiyon olduk' havasından çıkmazlarsa, işleri bir hayli zor.

Galatasaray - Fatih Karagümrük maçından sonra çok konuşulacak sözler Büyük kayıp Hataları şaşırtıcıydı

YORUM YAZ