MENÜ

Galatasaray boşuna lider değil! İstatistikler ortada...

Sarı-Kırmızılılar ortaya koyduğu rakamlarla da zirveyi sonuna kadar hak ettiğini gösterdi. En yakın takipçileri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 5 puan önünde yer alan Galatasaray'ın istatistikleri adeta 'Boşuna lider değil' yorumlarına neden oldu.

Galatasaray boşuna lider değil! İstatistikler ortada...

Galatasaray'da başarının sırrı ortada... Sezon başında yapılan transferler ve Okan Buruk'un katkılarıyla müthiş bir ivme yakalayan Sarı-Kırmızılılar, zirveyi kimseye bırakmadığı gibi, Fenerbahçe ile Beşiktaş'a 5 puan fark atmış durumda. Bitime 5 hafta kala ipleri tamamen eline alan Cim Bom'da zirveye çıkan yolda ortaya konan istatistik rakamları da takımın şampiyonluğa neden bu kadar yakın olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

Hem hücumda hem de savunmada...

Bu sezon Süper Lig'de maç başına en fazla şut çeken (7.5), maç başına en çok net gol pozisyonu üreten (3.2), maç başına rakip ceza sahasında topla buluşan (33.2), toplamda en az gol yiyen (26) ve en çok gol atan 2. takım (69) Galatasaray.

Galatasaray boşuna lider değil İstatistikler ortada...

Derbilerde rakipsiz

Üstelik Aslan bu rakamlara ulaşırken, doğrudan rakibi olan takımlara karşı kurduğu üstünlükle de dikkat çekti. Trabzonspor'la deplasmanda berabere kalıp, İstanbul'da 2-1 kazanan, Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-0 yenen, Beşiktaş'ı evinde mağlup edip deplasmanda kaybeden, Başakşehir'i her iki maçta da devirmeyi başaran Galatasaray, zorluk seviyesi yüksek maçlardaki grafiğiyle parmak ısırttı. Tarihe geçen 14 maçlık galibiyet serisi de Aslan'ın basamakları birer birer tırmanmasını sağlayan en önemli detaylardan biriydi.

Haberin Devamı

Galatasaray boşuna lider değil İstatistikler ortada...

'Bu destek çok önemli'

Okan Buruk, elde ettikleri bu başarıyı şu sözlerle açıklıyor: "İyi bir kadromuz var. Başkanımız, yönetimimiz bizim için çok önemli. Erden Bey burada hep bizimle beraber. İşini gücünü bırakıp bizimle zaman zaman birlikte oluyor. Başkanımızın manevi desteğini her zaman söyleyeceğim. Yeri geldi mi arıyor, yeri geldi mi Florya’ya geliyor. Hep bizimle beraber. Camia içerisindeki birliktelik bir şekilde başarıyı getiriyor. Sezon başından beri hedefimiz, transfer yapmadan önce şampiyon olmak demiştik. Bugün bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Aynı ciddiyet ve konsantrasyonla devam etmemiz gerekiyor."

Yasin Cam

İNANILMAZ İSTATİSTİK...

YORUM YAZ