MENÜ

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'a kötü haber! PFDK'ya sevk edildi

Sarı-Kırmızılılar'ın Başkanvekili Erden Timur katıldığı yayında çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. TFF'den yapılan duyuruda Timur'un tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildiği belirtildi.

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'a kötü haber! PFDK'ya sevk edildi

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'a kötü haber... Hafta içinde katıldığı yayında çarpıcı açıklamalar yapan Sarı-Kırmızılılar'ın yöneticisi dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

Haberin Devamı

Taraftarın dikkatini, Cristiano Ronaldo ilgisi, Sebastian Szymanski itirafı ve Zaniolo açıklamaları gibi sözler daha çok çekerken TFF ise ligle alakalı ifadeleri kıskaç altına aldı.

İşte Erden Timur'un sözlerinden öne çıkanlar...

Sosyal medyanın Türk futbolunun gelişmesi için ayrışması lazım. Savcılık soruşturma başlatsın herkesi incelesin. Tüm hesaplar incelensin bu insanlar iftira atıyor, herkesin hakkı yeniyor. Lafı kıvırmam, şu an için öyle. YouTube hesapları kurulmuş, linçler falan... Araştırılsın bunlar. Aynı örgütlü yapı, Galatasaray'da yok. Savcılık soruşturma açsın ve tüm yapıları incelesin. Ben gönüllü imza vereceğim. Tüm telefon kayıtları incelensin. Yakınımdaki telefonların da incelensin, söz veriyorum.

'Türk futbolunda temiz eller operasyonu yapılmalı'

"Galatasaray ile ilgili bir konu için medya mensubuyla konuşabilirsiniz. Ancak medya yöneticisini arayamam! Neden arayayım? Başkan da olsan arayamazsın! Tam tersi, hiç görüşmemen lazım. MHK üyesi, PFDK üyeleri, temsilciler... Benim konuşmamam lazım onlarla. Ancak konuşan insanlar var. Namuslular da namussuzlar kadar cesur olsalar zaten... Türk futbolunda temiz eller operasyonu yapılmalı."

Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Ali Koç'a göndermesi... Bunun kaydı var! Nerede olduğunu söyleyeceğim. Bunlar sokak dedikodusu değil. 3 Şubat 2023'te gerçekleşiyor. Lale Orta'nın MHK başkanı olmasından 5 gün sonra. VAR odasına girişleri bildirmek zorundasınız. 3 Şubat sabah Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının kayıtlarını izlemek istiyor. Mert Hakan attığı güzel bir gol iptal edilmişti. Lale Orta, VAR hakemi Koray Genceler'e iptal nedenini soruyor. Elle temastan iptal ettiğini söylüyor. O görüntü sadece VAR odasında var. Cep telefonuyla o pozisyonu çekiyor.

'TFF bunu incelesin'

"Lale Orta'nın 3 Şubat gününde yaptıkları incelensin. Çünkü odadaki kayıtlar 1 yıl saklanıyor. Lale Orta 'Bu pozisyonu Ali Koç'a gönderdim' demiş mi? Koray Gençerler 1,5 ay maç almadı. Lale Orta bu maçta ciddi hatalar olmadığını söyledi ama neden maç vermedi? Bu VAR görüntüsü yollamanın başka maçlarda olmadığını nerede bileceğiz. TFF bunu incelesin."

Haberin Devamı

'TFF Başkanı manipüle edildi'

"Lale Orta, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye kendilerini manipüle ettikleri yönünde şeyler söylüyor. MHK Başkanı, TFF Başkanı'nı Ryan Donk-Nicolo Zaniolo pozisyonu için manipüle ediyor. Pozisyonu düzgün göstertmiyor. Pozisyondaki bazı görüntüler atılıyor, bu zaten medyaya da yansıdı."

PFDK geçen sezon bize blok kapatma cezası olarak en az 43 blok kapattı. Fenerbahçe'ye verilen ceza en yüksek 11 blok idi. TFF Temsilciler Kurulu'nda olan kişi Ertuğrul Aslan, Koç Holding çalışanı. Bunun incelenmesini istiyoruz. Biz nasıl ki hiçbir kurul üyesiyle görüşemezsek, bu da olamaz. Bu kişinin geldiği her maçta biz ceza alıyoruz.

Erden Timur bu açıklamalarıyla gündemi sarsarken TFF'den yapılan bildiride, Timur'un Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiği kaydedildi.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

GALATASARAY A.Ş. Kulübü idarecisi ERDEN TİMUR ’un 17.10.2023 tarihinde medyaya yapmış olduğu açıklamalarında yer alan “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca ve “hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

 

YORUM YAZ