MENÜ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Shakhtar Donetsk'e Tete yanıtı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sezon başında kadroya katılan Tete transferi konusunda Shakhtar Donetsk'in yaptığı 150 milyon Euro'luk tazminat talebine yanıt verdi. İşte detaylar...

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Shakhtar Donetsk'e Tete yanıtı

Başkanı Dursun Özbek, sezon başında kadroya katılan Tete transferi hakkında konuştu. Brezilyalı yıldız 2019'da Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'e transfer olmuştu. Bir dönem Lyon ve Leicester City'de kiralık forma giyen yıldız oyuncu sezon başında bedelsiz olarak sarı - kırmızılılara imza atmıştı.

Haberin Devamı

Shakhtar Donetsk, oyuncunun kural ihlali yaptığı gerekçesiyle 150 milyon Euro'luk bir tazminat talebi olmuştu.

UEFA'NIN YENİ KURALI BİZE YARAYACAK

SHAKHTAR DONETSK'İN AÇIKLAMASI

Tete transferinden gelir elde etmek isteyen Shakhtar Donetsk, Galatasaray ve Brezilyalı oyuncudan istediği bonservis bedelini ESPN'e açıklamıştı.

Shakhtar Donetsk Yöneticisi Sergei Palkin, "Tete'nin sözleşmesinde 150 milyon euro'luk tazminat maddesi vardı. Şimdi Tete ve Galatasaray, bu tazminat sorumluluğunu birlikte üstlendiler. Tete, FIFA'nın yayınladığı ek kural 7'ye dayanarak bizden ayrıldı ve Lyon'a gitti.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten Shakhtar Donetske Tete yanıtı

Ardından 1 milyon euro'ya Leicester'e kiralandı. Ek kural 7'yi ihlal ettiler. Çünkü, bize ait olan bir oyuncunun başka bir kulübe bonservisiyle gitmesi mümkün değildir. Shakhtar Donetsk ile olan bir kontratı var. Bizim kulübümüzün zararına yasadışı bir fayda elde edildi. Şimdi tazminat alabilmek için FIFA'ya şikayette bulunduk. Tete, Leicester'dan sonra Galatasaray'a transfer oldu. Biz Tete'ye dava açıyoruz ama o sorumluluğu Galatasaray da paylaşıyor. Ek kural 7'ye göre bir oyuncunun 1 Temmuz'a kadar 'Sözleşmemi askıya almak için Ek 7'yi kullanmak istiyorum' şeklinde bir talep mektubunu göndermesi gerekiyor. Tete, bu mektubu bize göndermedi. Tete'nin birçok kez kulübe dönmesini istedik ama o bizim çağrılarımızı cevapsız bıraktı." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

BAŞKAN ÖZBEK YANIT VERDİ

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı için düzenlenen sponsorluk anlaşmasının imza törenine katılan Başkan Dursun Özbek'e soru-cevap kısmında bu konu da soruldu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten Shakhtar Donetske Tete yanıtı

Özbek yanıt olarak; "Shakhtar Donetsk'in başvurusu... Tete'yi transfer ederken hukuksal olarak önemli kurumlardan görüşler aldık. Oyuncusunu kaybeden takımların bir tavrı oldu. Tete transfer legal. Böyle olmasa zaten TFF oynamasına müsaade etmez" ifadelerini kullandı.

Bu sezon Galatasaray formasıyla tüm kulvarlarda dokuz maçta görev alan Tete bir kez gol sevinci yaşarken iki de asist yaptı.

ERDEN TİMUR'DAN TEPKİ

Erden Timur, Rams Park’ta sarı kırmızılı kulübün Erkek Basketbol Takımı'nın forma ve isim sponsorluğu anlaşmasının imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Timur, Manchester United maçı için gittikleri İngiltere’de havalimanında karşılaştıkları olumsuz davranışlarla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

“İngiltere’de sistematik bir durum uygulandı; vize sürecinde, İngiltere’ye girişte, çıkarken… İş zıvanadan çıktı. Konu gösterilen davranış… Suçlu gibi, ahlaksızca, terbiyesizce davranışlar oldu. Bu Türkiye’ye karşı bir tavır ve bu kabul edilemez. Kimsenin öyle bir haddi yok! Orada gereken tepkiyi gösterdik. Bize o tavırları yapanları hizaya getirmek için çalıştık. Devletimize bu durumu bildirdik. Bir daha yapamamaları için hukuki hakların kullanılmasına kadar devam etmemiz gerekiyor. Gereken yapılacak. Futbol sadece futbol değildir. Ülkenize gösterilen tavır, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğundan önemli”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten Shakhtar Donetske Tete yanıtı

YORUM YAZ