MENÜ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten olay sözler! 'Ali Koç onayladı!'

Süper Kupa mücadelesi 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanacak. Galatasaray ile Fenerbahçe'nin kapışacağı mücadelenin hem tarihi hem de yeri çok konuşulmuştu. Konuyla ilgili son gelişmeye FANATİK ulaştı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la gerçekleştirdiği görüşmeyi açıkladı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten olay sözler! 'Ali Koç onayladı!'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Kupa'nın tarihinde değişikliğe gidildiğini açıklamıştı. Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan son takım Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa mücadelesinin 30 Aralık 2023 Cumartesi günü oynanacağı belirtilmişti. Bu tarihte değişikliğe gidildi ve maçın yeni tarihinin 29 Aralık Cuma olduğu açıklandı. Ancak maçın oynanacağı yer değişmemiş, Suudi Arabistan kararı bir kez daha onaylanmıştı.

Haberin Devamı

Ardından Fenerbahçe de Galatasaray da aslında Süper Kupa'nın, Türkiye'nin 100. yılında Suudi Arabistan'da değil de ülkemizde oynanmasının daha doğru olacağını savunmuştu. Konuyla ilgili FANATİK önemli bir bilgiye ulaştı. İşte detaylar...

Ses ve görüntü kaydı yasak!

Galatasaray’ın basına kapalı son Divan toplantısında, Dursun Özbek kürsüye çıkmadan önce, Divan heyetinin tüm üyeleri ses veya görüntü kaydı alınmaması yönünde uyardığı, aksi takdirde üyelik düşürmeye kadar giden disiplin cezaları uygulanacağını bildirdiği öğrenildi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten olay sözler Ali Koç onayladı

'Büyükekşi'ye hemen yanıt vermedik'

Özbek’in bu şartlar altındaki konuşmasında, Süper Kupa ile ilgili şu bilgileri verdiği belirlendi: “Birkaç hafta önce bir gece Mehmet Büyükekşi beni aradı. ‘Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da oynanması fikrine nasıl bakarsınız, Ali Koç ile de görüşeceğim’ dedi. Bu teklife hemen yanıt veremeyeceğimizi, yönetim kuruluyla görüşüp, konuyu Divan kurulumuza taşıyacağımızı söyledim...”

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten olay sözler Ali Koç onayladı

‘Ali Koç bana geri dönmedi’

“Ardından Ali Koç’u aradım, açmadı. Gece geç saatte döndü. Amerika’da olduğunu dönünce arayacağını söyledi. Ancak ABD’den dönünce aramadı. Kulüpler Birliği toplantısı için bir araya geldiğimizde konuyu tekrar hatırlattım. Ali Koç bana ‘Biz o işi onayladık’ karşılığını verdi. Süreç bu şekilde ilerledi, sizlere aynen olduğu gibi aktardım.” Bu konuşma sonrası yapılan Divan oylamasında, finalin Türkiye’de oynanması yönünde karar alındı.

FANATİK ÖZEL

Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten olay sözler Ali Koç onayladı

 

YORUM YAZ