MENÜ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Tüm varlıklarımız ipotekli

Divan Kurulu’nda konuşan Dursun Özbek’in gündeminde yine Bankalar Birliği anlaşması vardı. Başkan, “Biz yapılandırmadan sadece faizden dolayı çıkalım demiyoruz. Galatasaray’ın bütün assetleri ipotekli, üstelik borçlanma yasağı da var” dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Tüm varlıklarımız ipotekli

Galatasaray’ın şubat ayı Divan Kurulu Toplantısı’nda konuşan başkan Dursun Özbek’in ana gündeminde yine Bankalar Birliği’nden çıkma konusu vardı. Sorunun sadece faiz ödemeleri olmadığına dikkat çeken Özbek, şunları söyledi: “O gün ben de olsam bu anlaşmayı yapardım. Tenkit de etmiyoruz. Fakat anlaşmayı yapan kişi şunu bilmiyor. Galatasaray’ın bütün assetleri ipotekli. Yeni aldığı arsa da ipotekli. Neyiniz var neyiniz yok ipotekli. Biz yapılandırmadan çıkalım derken, sadece faizden dolayı çıkalım demiyoruz. Bir defa yapılandırma koşulları varken, borçlanma yasağınız var. Bir yerden bir kredi alacak olsanız, alamazsınız. Bir gayrimenkul alacak olsanız, önce Bankalar Birliği’ne bilgi vereceksiniz...”

Haberin Devamı

‘Bağımsızlık kazanmalıyız’

“Ben bunları ifade ederken, bağımsızlığımızı kazanalım dedim. Bağımsızlık sadece faize bağlı bir şey değil. Zaten kulüplerin şöyle bir şansı yok; ‘Burada benim param var, ben bu parayı daha iyi işletirim, faiz ödemeye devam edeyim’ böyle bir şey yok. Senin bir yerden aldığın para varsa zaten önce bankanın bloke hesaplarına gidiyor. Bankada para düştükçe, 2020 - 2021 - 2022’de tahsil etmediği faizler, ana paralar ne varsa oradan süpürüyor. Senin elinde böyle bir para kullanma durumun yok. Para hesaba düştüğü anda, banka 3 senedir almadığı faizi süpürüyor. Ondan sonra 3 senede almadığı ana parayı harcıyor. Anlaşma çerçevesinde, 3 sene içinde ne ana para ne de faiz tahsil edilmiş.”

YORUM YAZ