MENÜ

Galatasaray Başkanı Burak Elmas: Dünyaya örnek olacak!

Galatasaray'ın başkanı Burak Elmas, "Galatasaray'da bir devrim gerçekleşiyor. Dünya futboluna örnek bir modeli hayata geçiriyoruz. Hedefimiz Türkiye'nin ilk borçsuz, üst üste kâr eden kulübü olmak. Hızlı davranmaktan başka çaremiz yok" dedi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas: Dünyaya örnek olacak!

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, kısa ve uzun vadedeki hedeflerini anlattı. Campos ve Sensibile ile birlikte yeni bir yapılanmaya gittiklerini belirten Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, "Galatasaray’da, bir devrim gerçekleşiyor. Dünya futboluna örnek bir modeli hayata geçiriyoruz. Hedefimiz Türkiye’nin ilk borçsuz, üst üste kâr eden kulübü olmak. Galatasaray’da, ekonomik olarak dünyaya örnek olacak bir model yaratmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki seneden itibaren bunun sonuçlarını almak istiyoruz. Hızlı davranmaktan ve hızlı sonuç almaktan başka çaremiz yok. Alınması gereken zaruri kararlar sürekli ertelenmiş. Galatasaray’ın buradan hızlı çıkabilmesi için bazı şeyleri hızlı yapmamız lazım" dedi. Geçen 10 yılda sportif başarı uğruna gelecek kuşaklara büyük bir ekonomik dar boğaz bırakıldığını kaydeden Elmas, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

'Gençleşmek zorundayız'

"Bugün başkan olarak sorumluluğum popülizm yapmamak, Galatasaray’ın ekonomik gerçeklerine uygun davranmak ve Galatasaray değerlerini ayakta tutmak. Taraftarlarımıza çok net olarak söylemek istediğim bir şey var; bu takımın daha iyi bir geleceğe sahip olması için, birilerinin bunu yapması gerekiyordu. Kolay olanı seçmek elbette mümkündü, biz zor olanı seçtik. Kulüp gelirleri ve mülkleri bankalara teminat verilmiş. Gelirler sürekli düşüyor… Dövizdeki yükseliş elinizi kolunuzu bağlamış durumda. Galatasaray’ı, içinde bulunduğu bu durumdan çıkarmak için hayata geçmesi gereken en büyük proje yeniden gençleşmek."

Burak Elmas'tan Fatih Terim'e davet

Avrupa Ligi son 16 Turu ilk maçında perşembe akşamı Barcelona'ya konuk olacak Galatasaray'da başkan Burak Elmas, Sarı-Kırmızılılar'ı gruptan namağlup çıkaran Fatih Terim'i de İspanya'daki mücadeleye davet etti. Elmas'ın Terim ve eşi Fulya Terim'i yazılı olarak Barcelona-Galatasaray mücadelesine davet ettiği bildirildi.

YORUM YAZ