MENÜ

Galatasaray, Angelino'yu resmen açıkladı! İşte satın alma opsiyonu ve yıllık ücreti...

Galatasaray, hasretle beklediği sol beke kavuştu. Sarı Kırmızılılar, uzun süredir pazarlık halinde olduğu Leipzig'le anlaşma sağlamasının ardından İspanyol yıldız Angelino'yu satın alma opsiyonuyla kadrosuna kattığını açıklarken 26 yaşındaki oyuncunun maaşı da belli oldu.

Galatasaray, Angelino'yu resmen açıkladı! İşte satın alma opsiyonu ve yıllık ücreti...

Gelecek sezon sadece ligde değil Avrupa’da da başarılı olmayı hedefleyen Galatasaray, transfer konusunda gaza bastı. Cim Bom, sol beke yıldız bir isim getirmeyi planlarken, gündemdeki oyuncu ise Almanya Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig’in formasını giyen Angelino’ydu. İspanyol savunmacı ile anlaşma sağlayan Cim Bom, Leipzig'in de inadını kırdı.

Haberin Devamı

TÜM TEKLİFLERİ GALATASARAY İÇİN GERİ ÇEVİRDİ

26 yaşındaki futbolcuyla her konuda anlaşmaya varan Sarı-Kırmızılılar, bir süredir Alman kulübü Red Bull Leipzig’le bonservis pazarlığı halindeydi. Alman basını da bu transfer temasıyla ilgili flaş bir haber yayımlamıştı. Galatasaray’la el sıkışan Angelino’nun, son günlerde Portekiz, İtalya ve İngiltere’den gelen tüm teklifleri geri çevirdiği, İstanbul’a gitmek üzere Leipzig’den onay mesajını beklediği belirtilmişti. 

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

LEIPZIG'İN İNADI KIRILDI!

Daha önce Manchester City forması giyen 26 yaşındaki İspanyol sol bek Angelino ile her konuda anlaşmaya varan Sarı-Kırmızılılar, kulübü Leipzig’le bonservis pazarlığı ve ödeme takvimine noktayı koymasının ardından transferi bitirdi.

Haberin Devamı

ERDEN TİMUR'LA BERABER GELDİ

İspanyol futbolcu Angelino, Sarı-Kırmızılı kulüple sözleşme imzalamak üzere dün Erden Timur’la birlikte Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. 26 yaşındaki futbolcu, basın mensuplarına yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Buraya geldiğim için çok heyecanlıyım. Fantastik bir kulübe geldiğimin farkındayım. Taraftarlarla tanışmak için sabırsızlanıyorum. Bana bu şansı verdiği için kulübe teşekkür ederim.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

TRANSFER RESMEN AÇIKLANDI, MALİYETİ BELLİ OLDU

Galatasaray, Avusturya kampına katılan yıldız oyuncunun transferini duyurdu. Angelino’yu Leipzig’den 1 yıllığına 1.5 milyon Euro karşılığında kiralayan Galatasaray, satın alma opsiyonunu da 6 milyon Euro karşılığında aldı. Galatasaray böylece toplamda 7.5 milyon Euro’ya Angelino’yu kadrosuna katmış olacak ve bu 1 yıllık kiralık kontratın üzerine 3 sene daha eklenmiş olacak. Bu sezon 2.3 milyon Euro kazanacak 26 yaşındaki oyuncunun 9 milyon Euro üzerindeki bir sonraki satışından da Leipzig’e yüzde 20’lik pay verilecek.

Galatasaray, Angelinoyu resmen açıkladı İşte satın alma opsiyonu ve yıllık ücreti...

Angelino, Galatasaray'da 3 numaralı formayı giyecek.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan transfer açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

Profesyonel futbolcu José Ángel Esmoris Tasende ve kulübü RasenBallsport Leipzig GmbH ile oyuncunun 2023-2024 sezonu için şarta bağlı satın alma opsiyonlu geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 1.500.000 Euro tutarında geçici transfer ücreti ödenecektir. Futbolcunun şarta bağlı satın alma bedeli 6.000.000 Euro'dur. Futbolcuya ise 2023-2024 sezonu için net 2.300.000 Euro sezonluk ücret ödenecektir.

Galatasaray, Angelinoyu resmen açıkladı İşte satın alma opsiyonu ve yıllık ücreti...

ELEME MAÇINDA OYNAYACAK

Sarı Kırmızılı kulübün, opsiyon maddesinde yer alan 6 milyon Euro’nun da tıpkı diğer transfer çalışmalarında olduğu gibi, birkaç yıla yayılan vadelerle ödenmesi konusunda da Alman kulübüyle bir protokol yaptığı öğrenildi. Angelino, Galatasaray’ın 25 Temmuz’da oynayacağı Şampiyonlar Ligi eleme maçında da görev alabilecek. Daha önce Manchester City gibi bir devin formasını da giyen İspanyol futbolcu, geçen sezonu Hoffenheim’da kiralık geçirmiş ve 35 maçta 1 gol, 12 asistlik performansa imza atmıştı.

Haberin Devamı

TRANSFERDE ERDEN TİMUR ETKİSİ

İmza töreninin ardından konuşan Angelino, transferindeki en büyük etkinin Erden Timur'un kendisine olan yaklaşımı olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Harika bir duygu. Epey bir süredir bu günün gelmesini bekliyordum. Şimdi de bir an evvel takım arkadaşlarımla tanışmak ve güzel bir sezon geçirmek için sabırsızlanıyorum. Transferimde kesinlikle Erden beyin bana olan yaklaşımı etkili oldu. Özellikle Barselona’ya gelip beni ziyaret etmesi, ilk tanıştığımız andan itibaren bana olan yaklaşımı benim zaten karar vermemi çok kolaylaştıran bir etken oldu. Taraftarımızla bir araya gelmek için sabırsızlanıyorum. Onların ne kadar büyük olduğunu biliyorum. Bir an evvel onların önünde oynamak istiyorum.

Galatasaray, Angelinoyu resmen açıkladı İşte satın alma opsiyonu ve yıllık ücreti...

YORUM YAZ