MENÜ

Galatasaray 4 eksikle Prag maçına çıktı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu rövanş karşılaşmasında deplasmanda Çekya temsilcisi Sparta Prag'a konuk oldu. Sarı Kırmızılı ekip maça 4 eksikle çıktı.

Galatasaray 4 eksikle Prag maçına çıktı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu rövanş karşılaşmasında deplasmanda Çekya temsilcisi Sparta Prag'a konuk oldu. Saat 23.00’te Letna Stadı'nda oynanan karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Anthony Taylor yönetti. Anthony Taylor’ın yardımcılıklarını ise Gary Beswick ile Adam Nunn yaptı.

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'in 26’ncı haftasındaki MKE Ankaragücü mücadelesine göre Sparta Prag karşısında 3 değişikliğe gitti. MKE Ankaragücü maçında oynayan Nelsson, Köhn ve Tete, Sparta Prag karşısında forma giymedi. Okan Buruk, bu oyuncuların yerine Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı ve Torreira’ya görev verdi. Kaleyi Muslera'ya emanet eden Buruk, savunma dörtlüsünü; Kaan Ayhan, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı ve Berkan Kutlu'dan oluşturdu. Orta sahada Kerem Demirbay ve Torreira'ya görev veren tecrübeli teknik adam, hücum hattının sağ kanadında Barış Alper Yılmaz, ortasında Mertens ve sol kanadında ise Kerem Aktürkoğlu'na görev verdi. Buruk, ileri uçta ise Icardi'yi sahaya sürdü.

Haberin Devamı

Galatasaray, Sparta Prag karşısına şu 11 ile çıktı:

“Muslera, Kaan Ayhan, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Berkan Kutlu, Kerem Demirbay, Torreira, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.”

GALATASARAY’DA 4 EKSİK

Sarı-kırmızılı ekip, Sparta Prag mücadelesine 4 eksik oyuncuyla çıktı. Sparta Prag ile oynanan ilk karşılaşmada kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Nelsson müsabakada zorunlu olarak forma giyemezken, sakatlıkları bulunan yeni transfer Aurier'in dışında Ndombele ve Ziyech, maçın kadrosunda yer almayan isimler oldu. Öte yandan UEFA'ya bildirilen listede yer almayan yeni transfer Köhn ile genç oyuncu Eyüp Aydın da maçta görev yapamadı.

ABDÜLKERİM BARDAKCI 11’E GERİ DÖNDÜ

Galatasaray’da bir süredir sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Abdülkerim Bardakcı, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu rövanş maçında Sparta Prag mücadelesiyle birlikte 7 maç sonra ilk 11’e geri döndü. Süper Lig'in 21'inci haftasında deplasmanda oynanan Trabzonspor mücadelesinde sakatlanan Abdülkerim Bardakcı, sonrasında sırasıyla oynanan; İstanbulspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Bandırmaspor ve Başakşehir karşılaşmalarında sakatlığı sebebiyle forma giyememişti. Süper Lig’in 26’ncı haftasında oynanan MKE Ankaragücü maçında Okan Buruk’un tercihen kadroya dahil etmediği milli oyuncu, son olarak İstanbul’da oynanan Sparta Prag mücadelesinde 55’inci dakikada Kaan Ayhan’ın yerine oyuna dahil olarak formasına kavuşmuştu.

Haberin Devamı

Galatasaray 4 eksikle Prag maçına çıktı

SON MAÇTA DİNLENDİRİLEN TORREIRA 11’DE

Galatasaray’ın 28 yaşındaki Uruguaylı orta sahası Lucas Torreira, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off turu rövanş mücadelesinde Sparta Prag karşısında ilk 11’de yer aldı. Süper Lig’in 26’ncı haftasında oynanan MKE Ankaragücü mücadelesinde teknik direktör Okan Buruk’un dinlendirdiği ve mücadelede süre vermediği Torreira, deplasmanda oynanan Sparta Prag mücadelesine ilk 11’de başladı. Bu sezon Galatasaray formasıyla başarılı bir oyun ortaya koyan Torreira; 23’ü Süper Lig, 8’i Şampiyonlar Ligi ve 1’i Avrupa Ligi olmak üzere 32 karşılaşmada forma giydi. Söz konusu bu karşılaşmalarda 1 asist yapan Torreira, toplamda 2.712 dakika süre aldı. 28 yaşındaki oyuncu, 9 maçta da sakatlık ve kart cezası sebebiyle forma giyemedi.

SARI-KIRMIZILILARA BERABERLİK YETİYOR

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında sahasında 3-2 mağlup ettiği Çekya ekibi Sparta Prag’a karşı rövanş maçından alacağı her türlü beraberlikte bir üst tura yükselen takım olacak. Çekya ekibi Sparta Prag’ın sahadan 1 farklı galibiyetle ayrılması durumunda ise karşılaşma uzatmalara gidecek. Uzatmalarda da eşitlik bozulmadığı takdirde üst tura yükselen takımı seri penaltı atışları belirleyecek. Sparta Prag’ın alacağı en az iki farklı galibiyetle de tur atlayan Çekya temsilcisi olacak.

Haberin Devamı

Galatasaray 4 eksikle Prag maçına çıktı

Öte yandan Galatasaray'ın turu geçmesi halinde muhtemel rakipleri arasında; Atalanta, Brighton, Bayer Leverkusen, Liverpool, Rangers, Slavia Prag, Villarreal ve West Ham United yer alıyor. Sarı-kırmızıların Sparta Prag’ı elemesi durumunda yarın İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde saat 14.00’te gerçekleştirilecek kura çekimi ile birlikte UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’ndaki rakibi belli olacak.

SPARTA PRAG'DA 4 EKSİK VAR

Çekya temsilcisi Sparta Prag, sahasında konuk ettiği Galatasaray karşısına 4 oyuncusundan mahrum çıktı. UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında Galatasaray mücadelesinde kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Matej Rynes, sarı kart cezalıları Ladislav Krejci ile Veljko Birmancevic, sağlık nedeniyle de Pavelka bu maçta forma giyemeyen isimler oldu.

Haberin Devamı

Galatasaray 4 eksikle Prag maçına çıktı

YORUM YAZ