MENÜ

Fenerbahçe getirdi, Galatasaray bitirdi! Tete transferinin perde arkası...

Galatasaray, Fenerbahçe’nin imza için Türkiye’ye getirdiği, bir süredir Beşiktaş’ın da istediği Brezilyalı sağ kanat oyuncusu Tete’nin transferinde mutlu sona ulaştı. İşte Erden Timur'un bizzat yönettiği transfer operasyonunun perde arkası...

Fenerbahçe getirdi, Galatasaray bitirdi! Tete transferinin perde arkası...

Wilfried Zaha transferinin ardından Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye tarihi bir çalım daha geldi. Sarı-Kırmızılılar, Fenerbahçe’nin transfer için Türkiye’ye getirdiği Tete’yi renklerine bağlamaya hazırlanıyor. Galatasaray, Shakhtar Donetsk forması giyen ve kontratı 31 Aralık’ta sona erecek olan 23 yaşındaki Brezilyalı sağ açığı, bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katacak. Rusya-Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle FIFA’nın verdiği izinle kontratını feshetme hakkı bulunan genç yıldız hakkında yapılan hukuki soruşturma neticesinde, ortada herhangi bir sorun olmadığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe getirdi, Galatasaray bitirdi Tete transferinin perde arkası...

Piyasa değeri 25 milyon Euro olan 23 yaşındaki Tete, Galatasaray’ı tercih etti; sağlık kontrolü sonrasında imzalar atılacak.

FENERBAHÇE'DEN ZORUNLU AÇIKLAMA!

Buna göre fesih gerçekleştiği an, Galatasaray ile Tete arasında 4 yıllık kontrat imzalanacak. Sarı-Kırmızılı kulüp, Sambacı’ya 3.5 milyon Euro imza parası, senelik olarak da 2.5 milyon Euro garanti maaş ödemesi yapacak. Fenerbahçe cephesi ise genç oyuncunun Galatasaray’la anlaştığı ortaya çıkmadan kısa bir süre önce resmi sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı ve şu ifadelere yer verdi:

Futbolcu ve ekibi, geçtiğimiz günlerde Türkiye ziyaretinde bulunmuşlardır. Bu ziyaret esnasında adı geçen oyuncu, menajerleri tarafından kulübümüze önerilmiştir. Kulübümüz muhtemel transfer ihtimaline istinaden şartları sorgulamış ancak yapılan hukuki, finansal ve teknik değerlendirmeler sonucunda oyuncunun transferinin tarafımıza uygun olmadığı kanaatine varılmıştır.

İKİSİNE BİRDEN ÇALIM!

Bu açıklama sonrasında, Galatasaray’ın Tete transferini imza aşamasına getirdiği ortaya çıkınca, Fenerbahçe’nin Zaha’daki “Çalım” sürecinin tekrar gündeme getirilmemesi adına bir önlem aldığı ileri sürüldü. Diğer taraftan Brezilyalı yıldızı Fenerbahçe Türkiye’ye getirmeden önce Beşiktaş da oyuncuyla yakından ilgilenmiş ve transfer teklifi yapmıştı. Galatasaray böylece bir anlamda Zaha’dan sonra Fener’e ikinci çalımı atmakla kalmadı, Halil’den sonra Beşiktaş’a da ikinci çalımı atmış oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe getirdi, Galatasaray bitirdi Tete transferinin perde arkası...

Sarı Kırmızılılar, Brezilyalı yıldızla yıllık 2.5 milyon Euro maaş üzerinden 4 yıllık sözleşme imzalamaya hazırlanıyor. Sambacı’nın imza ücreti ise 3.5 milyon Euro.

ERDEN TİMUR İŞİ BODRUM'DA BİTİRDİ!

İlk olarak menajeriyle birlikte Bodrum’da bir otele yerleşen Tete, burada tatil yaparken Fenerbahçe oyuncuyu İstanbul’a davet etmişti. Ancak Galatasaray’ın transfer operasyonlarını yürüten Erden Timur’un, “Ailemle 2 günlük tatile gidiyorum” dediği Bodrum’da sessiz sedasız Tete ile anlaştığı, oyuncunun İstanbul’a geldikten sonraki sürecin tamamen kontrat feshiyle ilgili hukuki araştırmayla geçtiği öğrenildi.

ICARDI SEVİNCİ...

Hatta Sambacı, kaldığı otelde Icardi sevincini sembolize eden bir paylaşım yapmış, Fenerbahçe’nin önceki gece kaleme aldığı, “Oyuncu uygun bulunmamıştır” açıklaması da bunun üzerine gelmişti.

Fenerbahçe getirdi, Galatasaray bitirdi Tete transferinin perde arkası...

YORUM YAZ