MENÜ

Fenerbahçe anlaşmıştı! Yeni Arda Güler için Galatasaray devrede...

Fenerbahçe Arda Güler'i 2019'da 400 bin TL karşılığında kadrosuna katmıştı. Genç oyuncunun yüzde 20 hakkı ise Gençlerbirliği kulübündeydi. Sarı-Lacivertli takım Arda'nın Real Madrid transferi öncesi bir paket halinde hem Arda Güler'in sonraki satışını ve 4 yıldız adayını daha kadroya katmak için protolok imzalamıştı. Ancak şartlar yerine gelmeyince protokol iptal edildi. Gençlerbirliği'nin yıldız adaylarına Galatasaray ve Avrupa devleri talip oldu...

Fenerbahçe anlaşmıştı! Yeni Arda Güler için Galatasaray devrede...

Fenerbahçe Arda Güler'in sonraki satıştan olan yüzde 20'lik payını Real Madrid transferi öncesi Gençlerbirliği'nden 2.5 milyon Euro karşılığında almıştı. Paket şeklinde imzalanan anlaşmaya göre 4 genç oyuncu daha Fenerbahçe'ye transfer olacaktı. Ayrıca Gençlerbirliği Fenerbahçe'nin önerdiği bazı isimleri kiralık olarak kadrosuna katabilecekti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe anlaşmıştı Yeni Arda Güler için Galatasaray devrede...

4 genç oyuncu için imzalanan protokol Fenerbahçe'nin şartları gerçekleştirmemesi sebebiyle iptal oldu. O yıldız adaylarından birini şimdi Galatasaray bir diğerini Club Brugge istiyor. İşte haberin detayları...

NELER YAŞANMIŞTI?

Fenerbahçe 2019 yılında Gençlerbirliği'nden Arda Güler'i 400 bin TL kadrosuna katmıştı. Ancak Arda Güler'in sonraki satışından yüzde 25'lik pay Gençlerbirliği kulübüne ödeyecekti. Fenerbahçe'nin Real Madrid transferi öncesi iki kulüp arasında bu pay konusunda görüşmeler sürüyordu.

BAŞKAN NİYAZİ AKDAŞ AÇIKLAMIŞTI!

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, Arda Güler'in olası satışında yer alan pay hakkıyla ilgili Fenerbahçe'yle anlaştıklarını o dönem açıklamıştı.

Anlaşmanın detaylarına ilişkin bilgi veren Akdaş, "Ali Koç'la anlaştık. Paket halinde bir anlaşma yaptık. 2,5 milyon euro alacağız. Ayrıca önerdikleri 7-8 oyuncu var. Biz, onların içinden işimize yaracak oyuncuları kiralık olarak bedava alacağız. Biz de 4 genç oyuncumuzu verdik. Bunların ikinci satışından da yüzde 15 alacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe anlaşmıştı Yeni Arda Güler için Galatasaray devrede...

PROTOKOL BOZULDU

Arda Güler sonrası Gençlerbirliği'den 4 gencin daha sarı-lacivertlilerin kadrosuna katılacağı ifade edilmişti. Sarı-lacivertlilerin, Gençlerbirliği altyapısında forma giyen Can Bartu, Utku Karakaya, Yiğit Evin ve Mahmut Ceyhun'un transferi için anlaşmaya varmıştı. Hatta bu oyuncular için Başkent kulübü ile protokol yapılmıştı ancak Fenerbahçe şartlara uymayınca protokol devreden çıktı.

YUNUS AKGÜN RÜZGARI! İLK ASİSTİNİ YAPTI

Fenerbahçe anlaşmıştı Yeni Arda Güler için Galatasaray devrede...

CAN BARTU'YU CLUB BRUGGE İSTİYOR

Fenerbahçe'nin protokol imzaladığı oyuncular arasında yer alan Can Bartu'ya Club Brugge talip oldu. U16 Milli Takımı'nda oynayan sol bek Can Bartu'yu Türkiye - Belçika maçında izleyen Club Brugge scoutları oyuncuya tam not verdi. Belçika temsilcisinin yakın zamanda oyuncu için girişim yapması bekleniyor.

GALATASARAY DEVREDE!

Fenerbahçe Arda Güler transferi ile birlikte Can Bartu, Utku Karakaya, Yiğit Evin ve Mahmut Ceyhun için Gençlerbirliği kulübü ile protokol imzalamıştı. Ancak Sarı-Lacivertliler protokoldeki şartları yerine getirmedi. Galatasaray 15 yaşındaki Yiğit Evin için devreye girdi. Gençlerbirliği tarafı ile görüşmeler devam ediyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe anlaşmıştı Yeni Arda Güler için Galatasaray devrede...

YİĞİT EVİN KİMDİR?

25 Ocak 2008 Çankaya doğumlu olan Yiğit Evin sağ ve sol kanat olarak görev yapıyor. 2018 yılında Gençlerbirliği alt yapısına giren 15 yaşındaki oyuncu 5 yıldır alt yapının değişik kademelerinde görev yapıyor. 4 kez milli olan Yiğit, 1 kez U14, 2 kez U15 ve bir kez de U16 Milli Takımları olmak üzere Ay-Yıldızlı formayı giydi.

Fenerbahçe anlaşmıştı Yeni Arda Güler için Galatasaray devrede...

YORUM YAZ