MENÜ

Dış basında şampiyon Galatasaray yankısı! '27 yıl önce başlattığı isyan...'

Şampiyon Galatasaray, sahasında Fenerbahçe'yi ağırladığı maçta sahadan 3-0 galibiyetle ayrıldı ve kutlamalar başladı. Cimbom, Zaniolo ve Icardi'nin golleriyle ezeli rakibine karşı baştan sona üstün bir oyun sergiledi. Sarı-Kırmızılı ekibin şampiyonluğu, dış basında da büyük bir yankı uyandırdı. Zaniolo ve Icardi'nin şovundan, Greame Souness'ın bayrak dikmesine kadar dış basında büyük bir ses getirdi. 

Dış basında şampiyon Galatasaray yankısı! '27 yıl önce başlattığı isyan...'

Galatasaray, harika başladığı sezonu yine aynı şekilde mükemmel noktaladı ve rekorları altüst etmeyi başardı. Cimbom, sahasında ezeli rakibine adeta göz açtırmazken yıldızları maça damga vurdu. 

Haberin Devamı

Maça hızlı başlayan Galatasaray, 28 dakikada İtalyan golcüsü Zaniolo'nun golüyle 1-0 öne geçti Ardından bir diğer yıldızı Mauro Icardi'nin vuruşuyla skor 2-0'a gelirken 79. dakikada Zaniolo bir kez daha sahneye çıkarak maçın sonucunu tayin etti ve Cimbom, sahadan 3-0 üstünlükle ayrıldı. 

Dış basında şampiyon Galatasaray yankısı 27 yıl önce başlattığı isyan...

OKAN BURUK'TAN BÜYÜK BAŞARI

14 maçlık galibiyet serisiyle lig tarihine geçen, Galatasaray’da futbolcu ve teknik adam olarak en fazla kupa kazanan isim olan Okan Buruk, büyük başarılarına bir yenisini gala gecesinde ekledi. Bu sezon iç sahada Beşiktaş’ı ve Trabzonspor’u 2-1’lik skorlarla deviren Sarı-Kırmızılılar, ezeli rakibini de devirip, Aslantepe’de 3’te 3 derbi zaferi yaşadı. Genel tabloya bakıldığında ise 6 büyük maçta Okan hocanın tek mağlubiyeti var, o da deplasmanda Beşiktaş’a...

Haberin Devamı


KUPA CANAVARI

Futbolculuk kariyerinde Galatasaray’da 1 UEFA Kupası, 1 UEFA Süper Kupa, 7 lig şampiyonluğu, 6 Türkiye Kupası ve 1 de Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci yaşayan Okan Buruk, teknik direktör olarak ise Galatasaray’ın yanı sıra Başakşehir’de şampiyonluğu alışmış, Akhisar’ın başında da Türkiye Kupası’nı kazanmıştı.

Dış basında şampiyon Galatasaray yankısı 27 yıl önce başlattığı isyan...


REKOR KIRDI

Teknik Direktör Okan Buruk, Süper Lig’in (eski adıyla Birinci Lig) kurulduğu 1959’dan bu yana Galatasaray’ın başında çıktığı resmi maçlarda 2.4’le en yüksek puan ortalaması yakalayan teknik direktör oldu.

Dış basında şampiyon Galatasaray yankısı 27 yıl önce başlattığı isyan...

DIŞ BASINDA GALATASARAY YANKISI 

Galatasaray'ın 2022/23 sezonundaki bu mükemmel performansı, dış basında da büyük bir ses getirdi. Cimbom'un yıldızları Zaniolo ve Icardi'ye dikkat çekilirken Greame Souness'ın tam 27 yıl sonra sahaya bayrakla çıkması, dış basında da büyük bir yankı yankı uyandırdı. Galatasaray'ın, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yenerek şampiyonluğu kutlamasına değinilirken kutlamaların ikonik bir şekilde devam ettiği aktarıldı. 

Dış basında şampiyon Galatasaray yankısı 27 yıl önce başlattığı isyan...

İNGİLTERE

"ZANİOLO VE ICARDI DAMGASI"

The Sun'da yer alan haberde, Sarı-Kırmızılılar'ın yıldız oyuncularına vurgu yapılırken, İskoç hoca Souness'ın kulübe yaptığı ziyarete de değinildi. Haberde, "Galatasaray, İtalyan yıldızı Zaniolo ve Arjantinli golcüsü Mauro İcardi'yle şampiyonluğa yürüdü. Zaniolo ve Icardi, Fenerbahçe maçına damga vurdu. Souness, tam 27 yıl sonra bir Fenerbahçe maçında yine Galatasaray bayrağını orta alana dikerek yıllar önce başlattığı isyanı devam ettirdi. 1995/96 sezonunda Galatasaray'ın teknik direktörlüğünü yapan İskoç hoca, Pazar günü ikonik hareketini tekrarladı."

Haberin Devamı

 

Dış basında şampiyon Galatasaray yankısı 27 yıl önce başlattığı isyan...

"SOUNESS IKONİK HAREKETİ İÇİN GERİ DÖNDÜ"

Daily Star'da Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarına yönelik şu ifadeler kullanıldı: "Graeme Souness, yaklaşık 30 yıl önce Galatasaray'ın başındaki ikonik anını yeniden canlandırmak için yıllar sonra geri döndü. Galatasaray, şampiyonluk kutlamalarından önce ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek partiyi daha da güzelleştirdi."

"KUTLAMALARI TAÇLANDIRDILAR"

Daily mail'de yer alan haberde ise Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi yenip şampiyonluğu daha coşkulu bir şekilde kutlamasına değinildi. Souness'ın ikonik bir şekilde bayrak dikmesiyle partinin hız kazandığı aktarıldı. Haberde, "1990'ların ortalarında Galatasaray'ın patronu olarak bir yıl çalışan Souness, Galatasatay'ın şampiyonluk kutlamaları için yeniden İstanbul'a döndü. Dört yıl aradan sonra ilk şampiyonluklarını elde eden Galatasaray, şampiyonluğunu ezeli rakiplerini yenerek kutladılar. Eski hocalarını da partiye davet ederek kutlamaları taçlandırdılar." denildi.

Haberin Devamı

İTALYA

ZANIOLO'YU YERE GÖĞE SIĞDIRAMADILAR

Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Nicolo Zaniolo'nun çığlığı. Eski Romalı Süper Lig'in son gününde Fenerbahçe ile sıcak İstanbul derbisinde Galatasaray'ı bir adım ileri taşıdı. Mauro Icardi de gol attı ve Ankaragücü'ne karşı belirleyici olmasının ardından ligde 22 gol olmak üzere toplam 24 gol atarak sezonu tamamladı. Zaniolo, çok sıkıntılı bir sezonun ardından iki hafta önce İstanbulspor maçında aldığı kırmızı kartı telafi ederek aslan gibi kükreyerek taraftarı önünde yılı en iyi şekilde kapattı. Zaniolo üçüncü golde olduğu gibi yakın direğe korkunç bir şut attı. Bu Zaniolo'nun en iyi görüntüsü değil. Bazı fiziksel zorluklar onu engelliyor."

Haberin Devamı

Dış basında şampiyon Galatasaray yankısı 27 yıl önce başlattığı isyan...

"BAŞKAHRAMAN"

İtalyan Tuttomercatoweb, "Galatasaray şampiyonluğu büyük bir şekilde kutluyor. Zaniolo'dan destek ve Icardi'nin golü" başlığını kullandı. Haberde "Galatasaray için büyük parti. Birkaç gün önce şampiyonluğa ulaşan Okan Buruk'un ekibi, sezonun son maçında Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ederek İstanbul Nef Stadı'nı ateşe verdi. Zaniolo nihayet Türk kulübünün formasıyla (belki son maçında) bir atel atan başkahraman." ifadelerine yer verildi.

 

Dış basında şampiyon Galatasaray yankısı 27 yıl önce başlattığı isyan...

İSPANYA

"EZELİ RAKİBİN ÖNÜNDE PARTİ"

ispanyol AS "Ezeli rakibin önünde parti" başlığını kullandı. Haberde "Türkiye şampiyonu Galatasaray, 50 bin taraftarın önünde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek müthiş bir galibiyet sergiledi. Goller, Mauro Icardi ve duble yapan Zaniolo'dan geldi. Okan Buruk'un adamları son zamanlarda 2018/2019'dan beri şampiyon değildi ve Mauro Icardi kilit oyuncuydu: 22 gol attı. Galatasaray 85 puana sahip, Fenerbahçe'den sekiz puan fazla ve son gün her iki takım da takvimdeki rakipleri deprem faciasının ardından çekildikleri için otomatik olarak üçer puana sahip olacak. Galatasaray taraftarları, İspanyol esintileri de taşıyan kupayı ülke genelinde sokaklarda kutladı. 83. dakikada sahaya çıkan Juan Mata, maçın ardından kazanamadığı şampiyonluk koleksiyonunu tamamladığı için çok mutlu olduğunu söyledi." ifadeleri kullanıldı.

Dış basında şampiyon Galatasaray yankısı 27 yıl önce başlattığı isyan...

YORUM YAZ