MENÜ

Derbilerin adamı Okan Buruk! Dolmabahçe’de hasret sona erdi

Okan Buruk, büyük maçlardaki ezici üstünlüğünü devam ettirdi... Maçtan önce “En büyük isteğim bugün kazanmak” diyen başarılı teknik adamın 90 dakika sonunda istediği oldu. Galatasaray, Okan hoca yönetiminde ligde çıktığı 7 derbinin 5’ini kazanırken, sadece 1 kez yenildi.

Derbilerin adamı Okan Buruk! Dolmabahçe’de hasret sona erdi

Önce Sparta Prag yenilgisiyle Avrupa’ya veda eden ardından şok Karagümrük mağlubiyetiyle Türkiye Kupası macerası sona eren Galatasaray, dört elle sarıldığı lig şampiyonluğu yolunda hata yapmadı. Cim Bom, Beşiktaş’ı Dolmabahçe’de 40 bin taraftarının önünde mağlup ederken, liderlik koltuğunu geri aldı. Okan Buruk’un da derbilerdeki ezici üstünlüğü bu galibiyetle devam etmiş oldu.

Haberin Devamı

Öyle ki başarılı hoca ile çıktığı 7 derbinin sadece 1’ini kaybeden Sarı-Kırmızılılar, diğer 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Maçtan önce yaptığı açıklamada “Beşiktaş 4 maçtır gol yemiyor. Zor deplasman ama oyuncularım bu tip atmosferlere alışık. Kazanıp, avantajı devam ettirmek istiyoruz. İnşallah iyi oyunla kazanırız. En büyük isteğim bugün bu” diyen Okan Buruk’un 90 dakika sonunda istediği oldu.

16 MAÇLIK KAYBETMEME SERİSİ

Buruk aynı zamanda geçen sezon 15 maç olan yenilmezlik serisini bu kez geride bıraktı. 16 maçtır ligde kaybetmeyen Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, 28. haftayı Fenerbahçe’nin 2 puan önünde bitirdi. Karşılaşma bitiminde oyuncularını tek tek tebrik eden şampiyon hocaya, deplasman tribünündeki Sarı-Kırmızılı taraftarlar tezahüratlarla destek verdi.

Haberin Devamı

Derbilerin adamı Okan Buruk Dolmabahçe’de hasret sona erdi

ÖNE GEÇİNCE KAZANIYOR

Galatasaray bu sezon ligde geride kalan 28 maçın 22’sinde ilk golü atan taraf oldu. Rakiplerine karşı skoru bulma noktasında büyük üstünlük kuran Cim Bom, bu 22 maçın 21’inde sahadan galibiyetle ayrıldı, 1 kez berabere kaldı, hiç kaybetmedi. Beşiktaş deplasmanında da bu geleneği sürdüren Cim Bom, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor.

ICARDİ BU KEZ SUSTU

Beşiktaş’a karşı daha önce çıktığı 3 derbinin hiçbirini boş geçmeyen ve toplamda 5 gol atan Mauro Icardi, dün akşam sessiz kaldı. Sakatlık problemi devam etmesine rağmen deplasmandaki maçta ilk 11’de başlayan ve 90 dakika sahada kalan Arjantinli yıldız, istekli bir performans ortaya koymasına rağmen pozisyona girmekte güçlük çekti. Galatasaray kariyerinde ilk kez bir Beşiktaş maçında suskun kalan Icardi’ye maç sonunda taraftarların büyük ilgisi vardı. Takımı Galatasaraylılar’ın yer aldığı misafir takım tribününe götüren Icardi, taraftarlarla galibiyet sevincini yaşadı.

Derbilerin adamı Okan Buruk Dolmabahçe’de hasret sona erdi

DOLMABAHÇE’DE HASRET BİTTİ

Siyah-Beyazlılar, Galatasaray’ı evinde konuk ettiği son 8 maçın 7’sini kazanırken, 1 derbi beraberlikle bitmişti. Üst üste son 6 maçı ise Beşiktaş kazanmıştı. Galatasaray, Fenerbahçe’nin Hatayspor’u devirdiği haftada hata yapmadı ve belki de en zor deplasmanda galibiyete uzandı. Maçın henüz başında Al Musrati’nin kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen ve sonrasında rakibine gol izni vermeyen Galatasaray, altın değerinde 3 puanı aldı. Dolmabahçe’deki kötü seriye nokta koyan Aslan, ligde art arda 9. maçını kazandı.

Haberin Devamı

KALDI 5 DEPLASMAN...

Ligde kalan 10 haftalık periyotta Galatasaray’ın 5 deplasmanı var. Cim Bom sırasıyla Kasımpaşa, Alanyaspor, Adana Demirspor, Karagümrük ve Konyaspor ile dış sahada kozlarını paylaşacak. Öte yandan ligin ilk yarısındaki evindeki Beşiktaş maçını 2-1 kazanan Galatasaray, deplasmanda da galip gelerek bu sezon ligde rakibine puan vermedi.

Derbilerin adamı Okan Buruk Dolmabahçe’de hasret sona erdi

Derbilerin adamı Okan Buruk Dolmabahçe’de hasret sona erdi

YORUM YAZ