MENÜ

Darwin Nunez'i Galatasaray'ın eski yıldızıyla kıyasladı! 'C sınıfı bir oyuncu'

Liverpool ve Chelsea'de forma giyen İngiliz eski futbolcu Joe Cole, Liverpool'un Benfica'dan yaklaşık 80 milyon Euro'ya transfer ettiği genç yıldızı Darwin Nunez'i Galatasaray'ın eski dünyaca ünlü yıldızıyla kıyaslamaktan çekinmedi. Cole, iki oyuncuya dair önemli ayrıntılara değindi.

Darwin Nunez'i Galatasaray'ın eski yıldızıyla kıyasladı! 'C sınıfı bir oyuncu'

Premier Lig'in eski yıldızlarından Joe Cole; bir dönem Galatasaray formasını giyen ve Sarı-Kırmızılı taraftarları sevgilisi olan Didier Drogba ile ilgili çok önemli ifadeler kullandı. Cole, Liverpool'un yıldız forveti Darwin Nunez'in gelişim aşaması konusunda Fildişi yıldızı örnek alması gerektiğinin altını çizerken benzer senaryolara sahip oldukları konusunda da ısrar ediyor. Detaylara göz atalım... 

Haberin Devamı

NUNEZ KENDİSİNE GELİYOR 

Uruguaylı forvet, İngiltere'de kötü geçen ilk sezonunun ardından Jurgen Klopp yönetiminde yavaş yavaş potansiyelini ortaya çıkarıyor. Üç Avrupa Ligi maçında iki gol attı ve bu da Nunez'in nihayet iyiye gittiğini gösteriyor. Ancak 24 yaşındaki oyuncunun daha dikkatli olması gerekiyor. Fransız ekibine karşı net bir pozisyonda direği geçemedi. Ancak Ryan Gravenberch'e bir asist yaptı.

Darwin Nunezi Galatasarayın eski yıldızıyla kıyasladı C sınıfı bir oyuncu

'DÜZELTEBİLECEĞİ BİR ŞEY'

Klopp forvetle ilgili her türlü eleştiriyi bir kenara bıraksa da Cole Alman hocanın aksini düşünüyor ve oyununu daha da geliştirmek için bitiriciliği üzerinde çok çalışması gerektiğini söylüyor. Cole, TNT Sports'a şöyle konuştu: "Sanırım öyle (bir oyuncu olarak onu özetliyor) ama bence bu onun için kötü olabilir çünkü oyununa çok önem veriyor. Oyunun her bölümünden A* sınıf ve bu akşamki performansı da muhteşemdi ancak bitiricilik konusunda şu anda C sınıfı bir oyuncu Yine de bu durum, onun üzerinde çalışabileceği ve düzeltebileceği bir şey."

Haberin Devamı

Cole, Liverpool'un, Nunez için Benfica'ya peşin olarak ödediği 64 milyon £ (79 milyon $) için haklı çıkacağını umuyor ve onu, Galatasaray ve Chelsea'nin eski yıldız golcüsü Didier Drogba ile karşılaştırıyor. Öte yandan Drogba, Fransız YouTube kanalına Sarı-Kırmızılı günleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

'DIDIER DROGBA GİBİ'

İngiliz eski oyuncu; "Bu genellikle forvetlerde sonradan gelen bir şey (bitiricilik), Didier Drogba gibi daha sonra üzerinde çalışacakları bir şey. Chelsea'ye geldiğinde, efsane haline geldiği zamanki kadar gösterişli değildi, bu yüzden Liverpool taraftarları, Darwin Nunez'in bu fırsatları değerlendiren ve yaşlandıkça daha iyi hale gelen bir forvete dönüşmesini umuyor" dedi.

Darwin Nunezi Galatasarayın eski yıldızıyla kıyasladı C sınıfı bir oyuncu

'GERÇEK ANLAMDA GALATASARAYLI OLDUM'

Fransa'da bir YouTube kanalına konuşan Drogba; Galatasaray günleri hakkında, "Bizi takip eden tüm Galatasaray taraftarlarına sesleniyorum 'Cimbombom dostlarım cimbombom!' Olağanüstüydü. Olağanüstü. 1.5 yıl yaşadım orada. Türkiye Süper Lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadım. Fenerbahçe'ye gol attım, bu bir Galatasaray oyuncusu için müthiş bir şey, belki de o gün gerçek anlamda Galatasaraylı oldum insanların gözünde" dedi.

Haberin Devamı

Darwin Nunezi Galatasarayın eski yıldızıyla kıyasladı C sınıfı bir oyuncu

"KADROMUZ ÇOK GÜÇLÜYDÜ"

O dönemde takımda birçok yıldızın olduğuna değinen Drogba, "Gerçekten olağanüstü, müthiş bir deneyimdi. Ömürlük dostlar edindim. Fatih Terim, oyuncular... Süper bir oyuncu grubumuz vardı. Felipe Melo, Wesley Sneijder, Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Fernando Muslera... Kendisi hala Galatasaray kalesini koruyor. Gerçek bir aileydi!" ifadelerini kullandı.

DROGBA'NIN GALATASARAY PERFORMANSI

Galatasaray'da 1,5 sezon forma giyen Didier Drogba, sarı-kırmızılı ekip ile toplam 53 resmi maça çıkmıştı. Fildişi Sahilli eski futbolcu, bu maçlarda 20 kez gol atıp, 13 kez ise asist performansı sergilemişti

Darwin Nunezi Galatasarayın eski yıldızıyla kıyasladı C sınıfı bir oyuncu

 

YORUM YAZ