MENÜ

Galatasaray - Olimpija Ljubljana maçının ardından açıkladı: Çılgın plan yarım kaldı

Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turunda temsilcimiz Galatasaray, D-Smart'ta yayınlanan mücadelede Olimpija Ljubljana'yı 3-0'ın rövanşında 1-0 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı. Fanatik yazarları karşılaşmayı böyle değerlendirdi. İşte detaylar...

Galatasaray - Olimpija Ljubljana maçının ardından açıkladı: Çılgın plan yarım kaldı

Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalma hedefiyle yola devam eden Galatasaray, 3. Ön Eleme Turu ilk maçında 3-0 yendiği Olimpija Ljubljana’yı bu kez Rams Park’ta seyircisinin önünde 1-0 mağlup etti. Sarı-Kırmızılılar, D-Smart ekranlarında yayınlanan mücadelede Icardi'nin attığı golle rakibini 1-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde Play-Off’a yükselmeyi başardı.

Haberin Devamı

Sarı - kırmızılılar gruplar öncesi kritik play-off turunda Norveç'in güçlü ekibi Molde ile karşı karşıya gelecek. Şampiyonlar Ligi play-off maçları 22-29 Ağustos tarihleri arasında oynanacak.

Fanatik yazarları, Galatasaray'ın Rams Park'ya oynadığı Olimpija Ljubljana karşılaşmasını değerlendirdi...

SERKAN AKCAN | ÇILGIN PLAN YARIM KALDI

Okan Buruk’un Ljubljana deplasmanında sayılmayan gollerine rağmen iki stoperini kesmesi dikkat çekiciydi. Emin Bayram ve Kaan Ayhan’ı tandemde kullanan Okan hoca 3-0’lık skorun rahatlığını kalede de kullansa iyi olabilirdi. Günay Güvenç’in öz güven kazanması için böyle maçlar bulunmaz nimetti. Galatasaray’ın bu sezon transferleri taraftarını mutlu ediyor elbette. Fakat stopere mutlaka Şampiyonlar Ligi takviyesi gerekiyor. Sergio Ramos transferi için, oyuncu tarafında sanırım gruplara kalış garantisi aranıyor. Sonuç ne olur bilinmez ama Galatasaray savunmasının Ramos standartlarında bir lidere ihtiyacı olduğu aşikar.

Haberin Devamı

Galatasaray - Olimpija Ljubljana maçının ardından açıkladı: Çılgın plan yarım kaldı

Kerem şaşırttı

Mertens ve Kerem’in ilk yarı performansı şaşırtıcıydı doğrusu. Okan hoca da öyle görmüş ki, Zaha ile Bakambu’yu hemen oyuna sürdü. Bakambu’yu hep Icardi’nin ikamesi olarak kullanan Okan Buruk, Ljubljana’ya karşı Bakambu’yla yeni bir plana geçti. Merkezden Mertens’i çıkaran Okan hoca Zaha’yı sol kenarda Barış’ı sağda kullandığı bir 4-4-2’de Icardi ile Bakambu’yu önde konumlandırdı.

Icardi form tuttukça...

Buruk’un çılgın planı Torreira yüzünden kadük kaldı. Okan hoca 60’ta Halil-Barış değişikliğiyle ön bölgede Zaha, Icardi, Bakambu, Halil dörtlüsüyle oynamanın konforunu yaşamak istedi. Ne var ki, 5 dakika sonra Torreira kırmızıyla atılınca senaryo değişmek zorunda kalsa da Galatasaray sürprize izin vermedi. Okan Buruk ve öğrencileri, Icardi form tuttukça Play-Off turunda Molde’nin sorun çıkarmasını beklemiyordur.

Galatasaray - Olimpija Ljubljana maçının ardından açıkladı: Çılgın plan yarım kaldı

OĞUZ DİZER | ASLAN GİBİ YÜREK

Galatasaray‘ın kritik mücadelesine; savunma göbeğini değiştirerek başlamak Aslan gibi yürek isterdi. Okan Buruk, bu cesareti örnekledi. Kaan ve Emin de mahcup etmedi. Etmedi de Emin, ikinci yarı soyunduğun ‘Kara Murat’ımsı hevesinin gereği neydi? Boey’e nazar değmesin. Savunma ve hücumda harbi 1 numara. Ya Torreira mükemmel oynarken, rakibinin tendonuna yaptığın hamle ne tür bir numara? Arayacağız seni bu turnuvada, hem de çok. Savunma ve pas aksiyonları etkili dengeli Kaan orada faydalı olur mu olmaz mı ? Gel de düşünme!

Haberin Devamı

20 top kaybı!

Maçta 24’te Icardi tersi, düze çevirdi mükemmel gol attı 1-0 Geri viteste dahi ileri giden bir muhteşem imalat Arjantinli! Asist’e dönüşen topu ileten Angelino, savunmada da harbi Damdino! Kanadı yol geçen hanı oldu valla. Öndeki Kerem de 2 maçtır bir başka muamma. 25’lik Kayseri performansını neredeyse ilk yarıda yakalayacaktı. 20 top kaybı! Bakambu, Oliveira, Abdülkerim, Halil, Zaha katıldı oyuna. Zaha’nın bekleneni vermesi için sabır lazım daha. Kazandıkça Aslan gibi olacaklar valla. Güveniniz... Bizim gençliğimizde Balkan Kupa’sında dahi içeride, dışarıda kazanmak rüyaydı. Aslan bunu başardı. Slovenya şampiyonunu gol yemeden 4’lemek kolay mı? Taktik, tuk tuk, dominant, pres işlerini her maça soyunan ama hiç yenilmeyen teknik ustalara bırakıyor ‘devam Galatasaray’ diyorum.

Haberin Devamı

OSMAN ŞENHER | USTALAR GELDİ SIKINTI BİTTİ

Galatasaray’da hazır olmayan futbolcular bundan önceki maçlarda oynamadıkları için Okan Buruk bayağı sıkıntı çekti. Ama dün gece Icardi ve Torreira’nın ilk on birde başlaması takımın, taraftarın, hepsinin havasını değiştirdi, Aslan geçen sezonki havasına büründü.

Icardi tam hazır olmamasına rağmen çok etkili bir santrfor, bunu kabul etmek lazım. Öyle bir gol atıp takımını öne geçirdiki, “ben buyum, kaliteyim” dedi. Zaten taraftarla arasındaki bağ öteki futbolcuları da motive ediyor. Bunun yanında Torreira, Galatasaray’ın olmazsa olmazı. Defansı rahatlatıyor, rakip atakları karşılıyor, diğer iki bekin işi kolaylaşıyor, ayrıca hücuma çıkıp, rakibe de baskı yapıyor. Resmen Galatasaray’ın kalbi durumunda... Torreira’nın oynadığı futbol takımı başka bir yerlere götürüyor. Ama kasti olmayan rakibin topuna arkadan yaptığı müdahaleyi İtalyan hakem affetmedi. Karar ağır mı, ağır... Avrupalı hakemler futbolcuların sakatlığa dönük yaptığı hareketlere tölerans tanımıyor. Türkiye’de olsa bu pozisyona hiç bir hakem kırmızı kart çıkarmazdı.

Haberin Devamı

Galatasaray - Olimpija Ljubljana maçının ardından açıkladı: Çılgın plan yarım kaldı

Her neyse olan oldu artık. Ama kesin bir şey var ki, Play-Off maçında Okan hoca Torreira’yı çok arayacak, eksikliği oldukça hissedilecek. Ancak neticede Uruguaylı futbolcunun yerine kim oynarsa oynasın elinden geleni yapacak. Çünkü Galatasaray bu kadar transfer yaptı, bütün hedefi Şampiyonlar Ligi’ne kalmak. Torreira kırmızı kart gördü diye bu hedeften sapacağını sanmıyorum.

Barış Alper, Kayserispor maçında kötüydü, dün gece başarılı bir mücadele çıkardı. Tete ile beraber sağ çizgide bir hayli rekabete girecek. Tete çok iyi futbolcu. Barış’ın daha üstüne koyması lazım. Kerem, hepimizin çok beğendiği, çok sevdiği bir futbolcu ama yorgunluktan mıdır, nedir bilmiyorum kendisine gelen topların yüzde yetmişini kaybediyor. Ağır kalıyor, düşüyor... Dikkatli olması gerekir. Sol kanatta Zaha var. Forma Kerem de olsa aslanın ağzında...
Kaan Ayhan için üzülüyordum. Dünya para verildi. Milli takım futbolcusu bir türlü şans bulamıyor. Halbuki tekniği gayet iyi. Aynı zamanda da çok çabuk. Yapacağı harekete önceden karar veriyor. Topu oyuna Nelsson’dan daha iyi sokuyor. Bu çocuk daha çok forma şansı bulmalı bence...

Angelino güzel ve başarılı bir maç çıkardı. O’nun da artık ısınma turları bitiyor. Berkan, Torreira ile beraber oynadığı zaman parlıyor. O da dün gece başarılı bir maç çıkardı. Rakibe iyi baskı yaptı. Her hamlesinde rakibinden daha çabuktu ve doğruydu. İyi bir Berkan’la Torreira beraber olunca defansa da fazla iş düşmedi. Rakibin bütün ataklarını bu ikili karşıladı.

Sonuçta Galatasaray yavaş yavaş geçen sezonki havasını buluyor. Ama burada Süper Lig’den daha önemli Play-Off’ta oynayacağı maç. Bu maçın telafisi de yok. Ama ben inanıyorum, bu mücadele Galatasaray’ı mutlaka Şampiyonlar Ligi’ne götürecek.

Galatasaray - Olimpija Ljubljana maçının ardından açıkladı: Çılgın plan yarım kaldı

YORUM YAZ