MENÜ

Çekler Fernando Muslera'nın hayranı oldu: Adam dağ gibi, tutabileceği her şeyi tuttu

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu'nda Sparta Prag'ı 3-2 ile geçen Galatasaray'da kaleci Fernando Muslera, takımının 10 kişi kalmasından sonra yaptığı kurtarışlarla maça damga vurmuştu. Çekya basını yayınladığı bir dosyayla Uruguaylı kaleciye övgüler dizdi. İşte detaylar...

Çekler Fernando Muslera'nın hayranı oldu: Adam dağ gibi, tutabileceği her şeyi tuttu

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Galatasaray, Son 16 Turu Play-Off Turu ilk maçında sahasında Çekya ekibi Sparta Prag'ı konuk etmişti.

Haberin Devamı

62. dakikada Victor Nelsson'un gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kalan sarı - kırmızılılar 2-2 devam eden karşılaşmanın 90+1. dakikasında Mauro Icardi'nin attığı golle sahadan 3-2 galip ayrılmıştı.

GALATASARAY'DAN ICARDI KARARI

MUSLERA KALESİNDE DEVLEŞTİ

Galatasaray, karşılaşmada kalesinde iki gol görmesine rağmen Fernando Muslera yaptığı kritik kurtarışlarla öne çıktı. Tecrübeli eldiven net pozisyonlarda öne çıkarak takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

ÇEKLERDEN MUSLERA'YA ÖVGÜ

Çekya'dan IDNES, Sparta Prag - Galatasaray maçı öncesi Fernando Muslera ile ilgili "Harika refleksler, sakinlik, güven. Sparta kaledeki şamanı geçebilecek mi?" başlıklı bir dosya yayınladı. Uruguaylı kaleciye olan hayranlıklarını gizlemediler. İşte o ifadeler...

Haberin Devamı

Çekler Fernando Musleranın hayranı oldu: Adam dağ gibi, tutabileceği her şeyi tuttu

'TUTABİLECEĞİ HER ŞEYİ TUTTU'

"Muslera takdire şayan bir kaleci ve doğal bir fenomen. Galatasaray için ondan daha fazla maç oynamış yabancı bir oyuncu bulamazsınız. Şimdilik tüm kulüp tarihinden en fazla maça çıkan dördüncü isim ama zamanla yükselecektir.

Geçen Perşembe Sparta'ya karşı oynanan ilk maçta tutabileceği her şeyi tuttu. Maçın başında Birmancevic'in şutunu çıkardı, Kuchta'nın sevincini kursağında bıraktı ve özellikle maçın sonunda savunma oyuncusu Wiesner'in tek başına yaptığı baskında parladı, önünde geri adım atmadı ve şutun kurtarılması için son ana kadar bekledi.

Eğer Muslera içgüdüsel olarak biraz eğilseydi, ki başka herhangi bir adam bunu yapardı, Galatasaray kaybedebilirdi."

'MUSLERA OLMASAYDI GALATASARAY NEREDE OLURDU?'

"Galatasaray, son 13 yıldır kalesinde 37 yaşında, inanılmaz bir menzile ve hızlı ayaklara sahip bir akrobat olan Muslera olmasaydı nerede olurdu? Altı lig şampiyonluğu, dört ulusal kupa kazandı ve 2015 yılında Türkiye liginin en iyi futbolcusu seçildi."

Çekler Fernando Musleranın hayranı oldu: Adam dağ gibi, tutabileceği her şeyi tuttu

'ADAM DAĞ GİBİYDİ...'

"Sparta galibiyetinin ardından gazeteciler onu "Adam dağ gibiydi" diye övdü. Eğer bu olmasaydı, Galatasaray'ın başı beladaydı. Sonuçta bir golle kazandılar, yani tek yapmaları gereken Perşembe günü Letna'daki rövanşta kaybetmemek ve Avrupa Ligi sekiz finali için çantada keklik."

Haberin Devamı

ZORLU MAÇ ÖNCESİ EKSİKLER

'GÖREV BELLİ: MUSLERA'YI GEÇMEK'

"Ama nasıl? Çizgide harika refleksleri var, uzaktan şutlara yakalanmıyor, penaltılarda kendine güveniyor ve genellikle son saniyeye kadar konsantre oluyor. İşte bu yüzden Uruguay'ı Dünya Kupası'nda dört kez temsil etti."

Çekler Fernando Musleranın hayranı oldu: Adam dağ gibi, tutabileceği her şeyi tuttu

YORUM YAZ