MENÜ

Bizim Takım'ın gündeminde Galatasaray var: En büyük favori ama...

FANATİK'te 'Bizim Takım' sahaya indi! Açılışı son şampiyon Galatasaray ile yapan 'Bizim Takım', Sarı-Kırmızılılar'daki mevcut duruma değinirken hem Süper Lig hem de Şampiyonlar Ligi ekseninde çarpıcı noktalara da dikkat çekti.

Bizim Takım'ın gündeminde Galatasaray var: En büyük favori ama...

FANATİK'te 'Bizim Takım' sezonu açıyor. Zafer Büyükavcı'nın konu başlıklarına Cem Dizdar, Serkan Akcan ve Erman Özgür'ün değerlendirmeleriyle yeni sezonun ilk konusu, son şampiyon Galatasaray oldu. İşte Bizim Takım'ın Galatasaray dosyası...

Haberin Devamı

YILDIZ OYUNCU İÇİN DEVREDELER...

ZAFER BÜYÜKAVCI - SORU 1

Geçtiğimiz yılı şampiyon tamamlayan Galatasaray, mevcut kadrosuna önemli takviyeler yaptı. Size göre bu transferler Şampiyonlar Ligi’nde başarı, Süper Lig’de yeniden şampiyonluk için yeterli mi? Galatasaray kadrosunda size göre halen takviye edilmesi gereken mevkiler var mı?

Bizim Takımın gündeminde Galatasaray var: En büyük favori ama...


CEM DİZDAR - ‘HAGİLİ, POPESCULU YILLARI ÇAĞRIŞTIRAN BİR KADRO BU’

Ülkemizdeki ekonomik haller, enflasyon ve liranın belirsizliği üzerine düşünmekten ısrarla kaçınanların en büyük derdi, takımlarına yapılacak takviyelerdir! Kendi cüzdanlarıyla ilgili her fırsatta dert yananlar, konu futbol ve takımları olunca anlaşılamaz biçimde bonkör kesilir! Bu meyanda, ‘Değirmenin suyu nereden geliyor?’ sorusu sorulmayınca, şampiyon olduğu yıl Galatasaray’ın kulüp zararı da çok az insanın umru oluyor! Bu, sorunun ikinci bölümüne yanıttı, gelelim sorunun ilk kısmına...

Haberin Devamı

‘Birikim ve tecrübesi yeterli’

Galatasaray’ın mevcut kadrosu, geçen yılın da birikim ve tecrübesiyle ligin bence en büyük şampiyon adayıdır. Şampiyonlar Ligi’ne gelince... Sonuç ne olur bilemem, ama mevcut kadro kalecisinden en ucuna tüm mevkileriyle iyi bir hikâye yazmak için yeterlidir. Verdiği ilham ise ‘Hagi’li, ‘Popescu’lu yılları çağrıştırıyor. Elbette ligin başındaki maçlardaki olası puan kayıplarında ülkeye özgü yıkıcı gerilimlere kurban edilmezlerse!..

Bizim Takımın gündeminde Galatasaray var: En büyük favori ama...

SERKAN AKCAN - ‘ICARDİ BÜYÜK BİR TRANSFER, ZAHA DA PEŞİNDEN GELEBİLİR’

Futbolda kısmen 90’lara döndük! Bir tane normal futbol sezonu şampiyonu var, peşinden de transfer sezonu başlıyor ve kulüplerimiz orada da ipi göğüslemek için yoğun çaba harcıyor. Galatasaray’ın Icardi’yi elinde tutması, transfer döneminin en önemli hamlesiydi. Peşinden de Zaha’nın alınması gelir. Bu kadro, Şampiyonlar Ligi ön elemeleri için fazlasıyla yeterli görünüyor.

‘Kalite, fiziğe yenilebilirdi’

Ön elemelerde en büyük sorun, Avrupa’nın kuzeyinden gelecek rakiplerdir. Galatasaray da Zalgiris’te bunu yaşadı. Kuzeyliler’in lig takvimleri iklime göre şekillendiğinden bazen kalite, fiziğe yenilebiliyor. Ama Galatasaray kalitesiyle turları geçiyor. Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasına kalması çok yüksek ihtimal. Bu kadrosu grup aşaması için kısmen yeterli görünse de stoper rotasyonunu mutlaka güçlendirmeli. Şampiyonlar Ligi standartlarında minimum bir stoper hamlesi yapmalı.

Haberin Devamı

Bizim Takımın gündeminde Galatasaray var: En büyük favori ama...

ERMAN ÖZGÜR - ‘ŞAMPİYONLAR LİGİ SEVİYESİ İYİ BİR STOPER DAHA İSTER’

Öncelikle hâlâ Bakambu, Torreira, Zaha, İcardi ve Angelino gibi oyuncular, tam kapasite ile sahaya çıkmadılar. Yani Galatasaray, ön elemelerde zayıf rakiplerine bu oyuncular olmadan da kalite anlamında üstün gelebilirdi ve geldi. Ancak Şampiyonlar Ligi’nin seviyesi düşünüldüğünde, Okan Buruk’un bu yıldızlarla oluşacak ideal kadronun önceliğini Avrupa’ya vermesi gerektiğini düşünüyorum.

‘Ligde yerliler kullanılmalı’

Özellikle Avrupa’da grup aşamasında ligin telafisi oluyor ve burada Berkan, Halil, Kazımcan, Kaan Ayhan gibi oyuncular rotasyonda kullanılarak oynatılabilir. Fakat yıldızlar mutlaka Avrupa mecrasında kullanılmalı. Transfer konusunda ise bana göre Galatasaray’ın mutlaka hâlâ iyi bir stopere daha ihtiyacı var.

Haberin Devamı

ZANIOLO YOLCU...

ZAFER BÜYÜKAVCI - SORU 2

Genelde bir önceki sezonu şampiyon tamamlayan takımların, bir sonraki sezonda performans açısından düşüşler yaşadığını görüyoruz. Bu pencereden bakıldığında Okan Buruk’un yapması gerekenler neler?

Bizim Takımın gündeminde Galatasaray var: En büyük favori ama...


CEM DİZDAR - ‘SAKİNLİK VE GÜVEN DUYGUSU PEKİŞTİRİLMESİ, ÖNEMLİ İŞ’

Bence en önemli iş, sakinlik ve güven duygusunun pekiştirilmesi... Mevcut kadrolar düşünüldüğünde, Galatasaray zaten ligin hayli önünde. Kanımca çıkabilecek en büyük sorun, üst seviye antrenman yapmaya alışmış futbolcuların, bizim düşük kodlu antrenmanlarla irtifa kaybıdır! Örnek, Mısır’dan gelen Mustafa Muhammed’in ilk haftaları ve akabinde yaşadıklarıdır. Futbolcular arasındaki antrenman denkleştirmeleri, ülkemizin görünmeyen büyük sorunudur. Yine mevcut kadrolar düşünüldüğünde ben iki farklı takımla şampiyon olmuş Okan Buruk’un bu tür sorunlara takılmayıp, geçen yılın da tecrübesiyle yoluna devam edeceğini düşünüyorum. Yoksa oyuncular arasındaki olası ‘Oynadım, oynamadım’ türü yaklaşımlar, bu seviyeler için kolay halledilir problemlerdir.

Haberin Devamı

Bizim Takımın gündeminde Galatasaray var: En büyük favori ama...

SERKAN AKCAN - ‘DOĞRU PLAN, DOĞRU KADRO VE ADALETLİ FORMA DAĞITIMI...’

Ülke futbolunda son yıllarda benzer süreçler yaşandığı için ister istemez gözler Galatasaray’ın planlamasının üzerinde. Okan Buruk bu süreci en yakından bilenlerden biri. 2020’de Başakşehir ile yaşadığı şampiyonluğun ardından gittiği Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasında elenmiş, peşinden de sezonun ortasında görevi bırakmıştı. Bence bu durum, Okan Buruk için büyük bir tecrübe oldu. Kabul etmek gerekir ki, Okan hoca son bir sezonda Galatasaray ile birlikte çok daha fazla tecrübe kazandı. Bu yıl Avrupa, Lig ve Türkiye Kupası üstüne bir de Süper Kupa oynayacak. Yoğun bir takvim Galatasaray’ı bekliyor. Bu takvime kadrosunu hazır tutmalı. Okan Buruk için başarının sırrı; doğru plan, doğru kadro, adaletli forma dağıtımı...

Bizim Takımın gündeminde Galatasaray var: En büyük favori ama...

ERMAN ÖZGÜR - ‘BU KADRO, ŞAMPİYONLARIN LANETİNİ KIRABİLİR...’

Galatasaray, şampiyon takımların sonraki sezonlarda yaşadıkları düşüş lanetini kırabilecek hem kadroya hem teknik adama hem de tecrübeye sahip. Fakat ilk ve en önemli kriterin, oyuncuların profesyonelliği olduğu da bir gerçek. Kısacası Okan Buruk için doğru antrenman, oyuncular için doğru yaşam tarzı; taraftar ve camia için de yeni hikâyeler ve destanlar demek... Yıldızlarla dolu bu kadronun motivasyonu yüksek olursa, yine hayal gibi gözüken başarılar gelebilir.

ZAFER BÜYÜKAVCI - SORU 3

Icardi ve Zaha gibi çok önemli iki golcüsü; Mertens, Kerem, Zaniolo, Barış Alper gibi gole çok yakın hücumcuları olan Galatasaray’ın bu sezon oynaması gereken saha içi formatı size göre ne olmalı?

Bizim Takımın gündeminde Galatasaray var: En büyük favori ama...


CEM DİZDAR - ‘GALATASARAY, GOL VAADİ YÜKSEK BİR TAKIM AMA...’

Kısaca... Gol vaadi yüksek bir takım Galatasaray. Saydığınız isimlerle gol sorunu yaşayacaklarını düşünmüyorum ama... Muslera ile Nelson/ Abdülkerim/Oliveira/Torreira/ Berkan’ın da en az öndekiler kadar önemli olduğunu, topun ele geçirilip oyun kurulumu açısından kritik önemde olduklarını düşünüyorum. Haliyle bir önceki sezonun birikimi ve oyuncuların sezon başı birliktelikleri de düşünülünce Galatasaray için ‘Yolu yarıladılar’ demek fazla iyimser bir bakış olmaz. Elbette sezon başında beklentilerin kayıp puan ya da maçların yaratabileceği kaotik halleri ihmal etmeksizin bunları söylüyorum...

Bizim Takımın gündeminde Galatasaray var: En büyük favori ama...

SERKAN AKCAN - ‘KEREM İLE SOLDA, ZAHA İLE SAĞDA FARK YARATILABİLİR’

Okan Buruk, geçen sezon şampiyon olurken Icardi’yi takıma Mertens ile bağlamıştı. Bunu da 4-2-3-1 ile başarabilmişti. Galatasaray yeni sezonda kadrosunu büyük oranda korudu, üstüne Zaha gibi büyük transferler yaptı. Zaha; bire birleri çok iyi, bitirici bir forvet. Okan hoca, Kerem Aktürkoğlu’nun solda yarattığı farkı, sağda Zaha ile yakalamayı planlıyor. Tete gelirse onun da orijini sağ forvet. Bu durumda Kerem’in yeri sabit kalır, Okan Buruk Zaha ya da Tete’den yeni bağlantı oyuncusu arayışına girebilir. Bu arayışta Zaha’nın Icardi’nin yanında ikinci forvet oynama ihtimali güçlenir. Bu arada Tete’nin gelişiyle Zaniolo’nun satılma ihtimali yükselir. Aksi halde bu hikâyede bazı yıldız isimler yanabilir!

Bizim Takımın gündeminde Galatasaray var: En büyük favori ama...

ERMAN ÖZGÜR - ‘BÖYLE GENİŞ KADROLARIN TEK BİR OYUN PLANI OLMAMALI...’

Galatasaray gibi geniş ve kaliteli kadroya sahip takımların; tek bir oyun planı, dizilişi olmamalı. Zaman zaman çift santrforlu, bazen 3’lü savunmalı hat ya da 6 numarasız kadrolar görebiliriz. Burada önemli iki detay var... İlki; rakip analizleri... İkincisi ise elinizdeki oyuncuların sıkı maç trafiğinde ne kadar ayakta kalabildikleri... Okan Buruk için ayakta kalan ve çabuk dinlenen oyuncular da diziliş konusunda belirleyici olacaklar.

YORUM YAZ