MENÜ

Bayern Münih'e transfer olan Sacha Boey, Almanya'da! İşte ilk görüntüleri

Galatasaray'ın genç yıldızı Sacha Boey sağlık kontrolünden geçmek ve kendisini Bayern Münih'e bağlayan sözleşmeyi imzalamak üzere Almanya'ya ulaştı. İşte detaylar...

Galatasaray'ın Fransa'nın Rennes takımından transfer ettiği Sacha Boey, ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansın ardından Avrupa devlerinin transfer listesine girmişti. Alman devi Bayern Münih devreye girerek uzun süre görüşmelerin ardından sarı - kırmızılıları ikna etti.

Haberin Devamı

Fransız yıldızı almak için özel bir jet gönderen Bayern Münih transferi tamamladı. Yıldız oyuncu özel jetle Almanya'ya ulaştı ve ilk görüntüleri ortaya çıktı.

TAM BİR YÜKSELİŞ ÖYKÜSÜ

Galatasaray’da üst üste gelen sakatlıklar bir anda Boey’yi akıllara getirince, genç oyuncunun kaderi de bir anda değişti. Cim Bom’daki 2. sezonunda takımın vazgeçilmez parçası haline gelen Kamerun kökenli Fransız futbolcu, gücüyle Avrupa devlerinin dikkatini çekti. Takım şampiyon olduktan sonra da transfer teklifleri alan Sacha Boey, Şampiyonlar Ligi’nde oynatılma vaadiyle kadroda tutuldu. Ancak 400 bin Euro’luk maaşı için teklif edilen zamlı ve uzatmalı yeni kontrat önerisini kabul etmedi.

Bayern Münihe transfer olan Sacha Boey, Almanyada İşte ilk görüntüleri

ÖNCE TRIPPIER'E GİTTİLER

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi performansı Boey’yi daha da başka bir seviyeye taşıdı. Artık peşindeki kulüpler, Avrupa’nın 5 büyük ligindeki şampiyonluk adaylarıydı. Bu kulüplerden Bayern Münih’in sağ bekleri Mazraoui Afrika Kupası’nda sakatlanırken, Sarr sezonu kapattı. Bu bölgede oynayabilen Kimmich ve Laimer gibi isimlerin de sakatlanması, Alman devinde takviyeyi mecbur kıldı. İlk olarak Newcastle’ın 33 yaşındaki oyuncusu Trippier ile görüşen Bayern, ilerleyen yaşına rağmen talep edilen 15 milyon Euro’luk bedeli vermek istemedi.

'BİR HAYALİM VAR' DEYİNCE...

Ardından sıra grup maçlarında Sane’ye de Coman’a da Davies’e de kök söktüren Boey’ye geldi. İlk etapta teklif 20 milyon Euro’ydu, Galatasaray bunu reddetti. Ancak 23 yaşındaki oyuncu, “Bir hayalim var, bunu gerçekleştirmek istiyorum” deyince İstanbulspor maçı kadrosundan çıkarıldı. Bonservis pazarlıkları sürerken Bayern Münih, özel jetini Atatürk Havalimanı’na gönderdi. Oyuncunun menaceri de statta Galatasaraylı yetkililerle masaya oturdu. Ancak aradaki fark büyüktü ve 12.00’de yapılması planlanan uçuş bugüne ertelendi.

Bayern Münihe transfer olan Sacha Boey, Almanyada İşte ilk görüntüleri

4 MİLYON EURO RENNES'E

Son olarak taraflar 30 milyon Euro ve çeşitli bonuslar üzerinde bir anlaşma sağladı. Resmi rakamlar açıklandığında ortaya çıkacak bedel, bir Süper Lig rekoru olarak tarihe geçecek gibi görünüyor. Bayern, Boey ile senelik 3 milyon Euro’ya 5 yıllık mukavele imzalayacak. Oyuncunun bu sabah erken saatlerde Atatürk Havalimanı’ndan Bayern’in özel jetiyle Münih’e gitmesi ve Almanya’da sağlık kontrollerinden geçirilmesi planlanıyor. Galatasaray, Boey’nin satışından elde edilecek kârın (tahmini 29 milyon Euro) yüzde 15’ini (4 milyon 350 bin Euro) Rennes’e aktaracak.

Haberin Devamı

Bayern Münihe transfer olan Sacha Boey, Almanyada İşte ilk görüntüleri

YORUM YAZ