MENÜ

Galatasaray, Jonah Radebaugh transferini resmen açıkladı

Galatasaray Nef, yaz dönemindeki üçüncü transferini geçtiğimiz sezonu Valencia Basket ile EuroLeague'de forma giyerek geçiren Jonah Radebaugh'u kadrosuna katarak gerçekleştirdi.

Galatasaray, Jonah Radebaugh transferini resmen açıkladı

Galatasaray Nef, yaz dönemindeki üçüncü transferini yine bir EuroLeague ekibinden gerçekleştirdi. Daha önce Anadolu Efes'ten Buğrahan Tuncer ve Fenerbahçe Beko'dan İsmet Akpınar'ı kadrosuna katan Galatasaray, son olarak Valencia Basket'ten Jonah Radebaugh'un transfer edildiğini açıkladı. Radebaugh ile 1+1 yıllık anlaşma sağlandığı duyuruldu.

Haberin Devamı

17 Haziran 1997 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado Eyaleti’nde dünyaya gelen Radebaugh, 2015-16 sezonundan itibaren 4 yıllık üniversite hayatı boyunca University of North Colorado forması ile NCAA'de mücadele etti.

2020-21 sezonu başında basketbol kariyerindeki ilk Avrupa macerasını İsveç’in Koping Stars takımı ile yaşadı. Buradaki etkili performansı sonucunda Aralık ayında Almanya’nın MHP Riesen Ludwigsburg takımına transfer oldu ve 24 maça çıktı. Bir sonraki sezon yeniden MHP Riesen forması ile mücadele eden Jonah Radebaugh, 40 Almanya Ligi maçında 14.8 sayı, 5.4 ribaunt, 3.7 asist, 1.7 top çalma ile oynadı. Aynı sezon takımı ile BCL’de Final Four oynama başarısı da gösteren ABD'li oyuncu, 17 BCL maçında 13.7 sayı, 5.7 ribaunt, 2.8 asist, 1.4 top çalma istatistikleri yakaladı.

Haberin Devamı

Alman takımı MHP Riesen Ludwigsburg’da 1,5 sezonda gösterdiği başarılı performansı ile EuroLeague takımlarının dikkatini çeken Jonah Radebaugh, 2022-23 sezonu başında Valencia Basket ile sözleşme imzaladı ve 34 Euroleague maçında 5.7 sayı, 1.6 ribaunt, 1.4 asist ortalaması ile mücadele etti.

 

Galatasaray, Jonah Radebaugh transferini resmen açıkladı

YORUM YAZ