MENÜ

Dusan Ristic: Basketbol Şampiyonlar Ligi yüksek bir seviyede organize ediliyor

Sırbistan Basketbol Milli Takımı ve Galatasaray Nef’in oyuncusu Dusan Ristic Mozzart Sport’a açıklamalarda bulundu.

Dusan Ristic: Basketbol Şampiyonlar Ligi yüksek bir seviyede organize ediliyor

Ristic, Galatasaray’daki deneyimi, Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL), hedefleri ve başantrenör Andreas Pistiolis hakkında konuştu.

Haberin Devamı

Dusan Ristic’in açıklamalarından bazıları şu şekilde:

“Galatasaray ciddi bir organizasyon”

Galatasaray’a alışma sürecinden bahseden Ristic, “Yaklaşık üç aydır buradayım, Galatasaray ciddi bir organizasyon. Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde ve ligde kaliteli maçlar oynama fırsatım oldu. Bu deneyim benim için çok önemli. Kısa sürede alıştım ve takımın önde gelen oyuncularından biri olmayı başardım.” dedi.

“Maç oynamaya hevesliyim”

Uzun bir süreden sonra tekrar haftada iki maç oynama ritmine başladığı sorulan Sırp oyuncu, “Fuenlabrada'da geçirdiğim bir buçuk yıl boyunca belki de en çok özlediğim şey buydu. Burada sadece mart ayında Limoges dahil yedi maç oynadık. Türkiye'de yaşanan deprem birçok maçın ertelenmesine neden oldu, biz de şimdi bunu telafi etmeye çalışıyoruz. Maç oynamaya hevesliyim, alışık olduğumdan biraz farklı bir sistem ama hoşuma gidiyor. Gelecekte bunun daha çok sevdiğim bir şey olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“Türkiye Ligi’ne odaklanacağız”

Basketbol Şampiyonlar Ligi’ne Son 16 Turu’nda veda etmeleri üzerine Ristic, “Limoges maçı bizim için skor üretemediğimiz bir maçtı, ondan önce AEK’le oynadığımız maçta şansımızı yitirmiştik. Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin bu aşamasına büyük hırsla başladık, iki maçın birinde Unicaja'yı yendik, ilk maçta Limoges'u domine ettik ama AEK'e karşı evimizde aldığımız mağlubiyet muhtemelen bize sonraki tura geçmeye mal oldu. Sonuna kadar gururumuzla oynadık ve şimdi play-off öncesinde olabilecek en iyi pozisyonu kazanmak için mümkün olduğunca Türkiye Ligi’ne odaklanacağız. Ligin sonunu çok daha iyi oynayacağımıza, play-offlarda olabilecek en iyi pozisyonu yakalayacağımıza inanıyorum. Bu konuda kesinlikle iyimserim.” açıklamasını yaptı.

“Basketbol Şampiyonlar Ligi yüksek bir seviyede organize ediliyor”

Basketbol Şampiyonlar Ligi’ni de değerlendiren Ristic, “Bu sene Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde oynadım ve EuroCup'ta da tecrübesi olan biri olarak, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde rekabetin giderek daha iyi hale geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle bu yıl Unicaja, Galatasaray, AEK, Rytas, Tenerife gibi iyi takımlar var. Görünüşe göre Basketbol Şampiyonlar Ligi ve EuroCup takımların kalitesi açısından eşit. Basketbol Şampiyonlar Ligi maçlardan seyahate ve maçların ayarlanmasına kadar son derece yüksek bir seviyede organize ediliyor. Basketbol Şampiyonlar Ligi hakkında sadece iyi şeyler söyleyebilirim. Diğer oyuncular ve antrenörlerle konuşmalarımdan yola çıkarak Şampiyonlar Ligi'nin önümüzdeki yıllarda daha da güçlü olacağı izlenimini edindim ki bu sistemde gayet iyi. EuroLeague’e gitme isteğim var. EuroLeague baskın bir turnuva konumunda ancak Şampiyonlar Ligi eski EuroLeague'e benzer şekilde, farklı bir

Haberin Devamı

sistemde rekabet sunuyor. Bu çok iyi çünkü Avrupa'da basketbolun kalitesinin yükselmesini etkileyecek.” ifadelerini kullandı.

“Pistiolis benden ne istediğini çok iyi biliyordu”

Galatasaray Başantrenörü Andreas Pistiolis ile ilgili görüşlerinden de bahseden Ristic, “Sözleşmeyi imzalamadan önce bir konuşma yaptık ve beni büyüleyen şey, benim, kariyerim, güçlü ve zayıf yönlerim hakkındaki bilgi düzeyiydi. Benden ne istediğini çok iyi biliyordu. Buna şaşırmadım çünkü Željko Obradović ve Dimitris Itoudis gibi antrenörlerle çalıştı. Galatasaray'ın çok iyi defans oyuncularından oluşan bir kadrosu var, sahadaki varlığım onlara daha fazla alan açıyor ve bu şekilde avantaj elde ediyoruz. Bu şimdiye kadar takıma yardım ettiğim yollardan biri, koçun istediği ve söylediği her şeye iyi uyum sağlayabilen biri olduğumu düşünüyorum. Böyle bir koçla çalışma fırsatı yakaladığınızda ilerlemenin olmaması söz konusu olmuyor.” dedi.

Haberin Devamı

“Avrupa'nın dört bir yanından depremzedelere yardım geldi”

Türkiye’de gerçekleşen depremler sonrası dayanışmanın nasıl olduğu sorulan Ristic, “Böyle bir olayda bu kadar yardımlaşmanın olması şans. Sadece Türkiye'den değil, Avrupa'nın dört bir yanından bir araya gelerek evsiz kalan insanlara yardım etmeye çalışan ekipler vardı. Yunanistan'da AEK'e karşı oynadığımız maç öncesi AEK Başkanı, depremzedeler için Galatasaray'a 100 bin avro bağışladı. Tüm rekabete rağmen sporun insanları nasıl bir araya getirebileceğinin ve ihtiyacı olan insanlara nasıl yardım edebileceğinin güzel bir örneği.” açıklamasını yaptı.

YORUM YAZ