MENÜ

Avrupa ustası Galatasaray! Çıta yine en yüksekte

2000 yılında kazandığı UEFA Kupası’ndaki başarısını, yeni adıyla Avrupa Ligi’nde de tekrar etmek isteyen Galatasaray, Sparta Prag galibiyetiyle son 16 turunun kapısını araladı. Kupa 2’deki ustalığını konuşturan SarıKırmızılılar’ın istatistikleri de ümit verici...

Avrupa ustası Galatasaray! Çıta yine en yüksekte

Türkiye’ye gelen 2 Avrupa kupasının da (UEFA, Süper Kupa) sahibi olan Galatasaray, bir kez daha gözünü zirveye dikmiş durumda. Evindeki Sparta Prag galibiyetiyle son 16 turunun kapısını aralayan ve gelecek hafta rövanş maçına çıkacak olan Sarı-Kırmızılılar, Kupa 2’deki üstün performansıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’i 13. sırada bitirdiği 2021/2022 sezonuna da Avrupa Ligi’ndeki performansıyla damga vuran Galatasaray, elemelerde St. Johnstone ve Randers’ı saf dışı bırakmış; Lazio, Lokomotiv Moskova ve Marsilya’lı grubu ise namağlup lider tamamlamıştı.

Avrupa ustası Galatasaray Çıta yine en yüksekte

Sadece Barcelona yendi

Böylece son 16 turuna adını doğrudan yazdıran Galatasaray’ın rakibi, Şampiyonlar Ligi grubunu 3. bitiren Barcelona olmuş ve Cim Bom o sezon Avrupa’daki tek yenilgisini İspanyol devine karşı yaşamıştı. Bu sezon da Şampiyonlar Ligi’ndeki grubunda 3. olan Aslan, Sparta Prag eşleşmesiyle Kupa 2’ye geri döndü. Avrupa Ligi’ndeki son 13 maçından 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 yenilgi çıkaran Galatasaray, bu süreçte 19 gol atıp kalesinde 12 gol gördü.

Haberin Devamı

Çıta yine en yüksekte

Galatasaray’ın UEFA Kupası ve Avrupa Ligi’nde tüm zamanlar grafiği de oldukça başarılı. Sarı-Kırmızılı ekip bu organizasyonda toplam 93 maça çıkarken, 37 galibiyet, 31 beraberlik ve 25 yenilgi elde etti; 145 kez fileleri havalandırıp 115 gol yedi. Cim Bom ayrıca Şampiyonlar Ligi de dahil olmak üzere çıktığı son 25 Avrupa kupası mücadelesinde sadece 4 kez yenildi; 12 galibiyet ve 9 beraberlik yaşadı. Galatasaray bu performansını kalan turlarda da sürdürüp Türkiye’ye bir büyük kupa daha getirmeye çalışacak.

Avrupa ustası Galatasaray Çıta yine en yüksekte

YORUM YAZ