MENÜ

Antalyaspor-Galatasaray maçının ardından çarpıcı yorum: Bir beden büyük forma giymek zorunda...

Süper Lig'in sekizinci hafta mücadelesinde Galatasaray, deplasmanda Antalyaspor'u Davinson Sanchez ve Mauro Icardi'nin attığı gollerle 2-0 mağlup ederek üç puanı hanesine yazdırdı. Sarı - kırmızılıların ligde üst üste aldığı yedinci galibiyeti Fanatik yazarları kaleme aldı. İşte detaylar...

Antalyaspor-Galatasaray maçının ardından çarpıcı yorum: Bir beden büyük forma giymek zorunda...

Trendyol Süper Lig'in sekizinci haftasında Galatasaray deplasmanda Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 sona eren mücadelenin 58. dakikasında Davinson Sanchez'in golüyle sarı - kırmızılılar 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

Karşılaşmada dakikalar 86'yı gösterirken Mertens'in savunma arkasına gönderdiği topa Icardi hareketlendi. Arjantinli yıldızın bekletmeden yaptığı sert vuruşta top bir kez daha filelere gitti: 0-2. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray deplasmandan üç puanla dönmeyi başardı.

GECENİN YILDIZI KONUŞTU

Bu skorun ardından Galatasaray puanını 22'ye yükseltirken, Antalyaspor ise dokuz puanda kaldı.

Fanatik yazarları, Galatasaray'ın zorlu deplasmandan üç puanla döndüğü karşılaşmayı analiz etti.

TUNÇ KAYACI | MANCHESTER FATİHİNDEN KRİTİK GALİBİYET

Manchester’dan zaferle dönen Galatasaray, Antalya’da dersini iyi çalışmış bir rakip buldu karşısında. Şimdi teknik direktörlerin ağzına pelesenk olan ‘Makas açıldı’ söylemine Nuri Şahin ben kabullenmiyorum dercesine sahada rakibine kafa tutan bir futbol oynattı takımına. Tabii ki 250 milyon Euro değerinde bir takımın karşısında ondan daha küçük bütçeli takımın handikapları olacaktır. Ancak sahaya 11’e 11 çıktığına göre mücadele edersen disiplinli oynarsan puan almak hiçte sürpriz olmaz.

Haberin Devamı

Antalyaspor-Galatasaray maçının ardından çarpıcı yorum: Bir beden büyük forma giymek zorunda...

Dün gece Galatasaray geniş kadronun rahatlığıyla sahaya farklı bir 11 ilk ile çıktı. İlk yarıdaki oyun kurgusu pozisyon bulmasına rağmen iyi işlemedi. Antalyaspor rakibinin hücum setlerini işlettirmedi iyi kapandı. Açıkçası önce savunma dedi ve hücumu biraz göz ardı etti Antalyaspor. İlk yarıda nerdeyse evinde gol pozisyonu bulamadan bitirmesi oyun anlayışını anlatmak İçin yeterliydi. Galatasaray’da görünen en büyük zaaf orta alandan gelen toplarda forvetlerin etkisizliğiydi. Özellikle Barış Alper istikrarsız bir görüntü çizerken takımın hücum koordinasyonunda olumsuz bir görüntü verdi.

İlk yarıda bizim gördüğümüz Okan Buruk da görmüş olmalı ki Barış Alper’i alıp yerine Tete’yi oyuna sokarak başladı. Baskıyı artıran Galatasaray kornerden gelen golle rahatladı ve öne geçtikten sonra biraz da yorgunluk etkisiyle tempoyu düşürdü.

Okan Buruk'tan Muslera açıklaması: Pozisyonu görmedim

Dün Galatasaray adına gördüğüm olumsuz tablo savunmada baskı karşısında yapılan hatalardı adeta rakibe ikram edilen gol pozisyonları düşündürücüydü. Özellikle sakatlıktan çıkan Kazım Can çok aksadı ve Buruk bir çözüm üretmeliydi bence. Nelsonn’u stopere alıp Abdülkerim’i sol beke çekme hamlesini biraz gecikmiş buldum. Aslında yenik duruma düşen risk alan Antalyaspor karşısında kaliteli ayaklarla etkili hücumlar yapabilecekken skoru korumak savunmaya yaslanmak pek yakışmadı Manchester fatihine... Her şeye rağmen Anadolu’nun ligdekiler hazır takımına karşı önemli bir 3 puan diyebiliriz Galatasaray adına. İcardi, Antalya’da durdu durdu yine son noktayı koydu ve skoru 2-0’a taşıyarak skoru perçinledi.

Haberin Devamı

SERKAN AKCAN | GALATASARAY ICARDI BENZERLİĞİ

25 Temmuz’da Zalgiris maçlarıyla kontak açan Galatasaray form tutma sürecinde kalitesiyle hiç maç kaybetmeden Antalya deplasmanına kadar geldi. Bu zaman zarfında kadroya sonradan katılan yıldızlar da yavaş yavaş takımın parçası olmaya başlayınca Galatasaray kalitesini formuyla birleştirdi. Nitekim Ankaragücü’ne karşı sadece 2-1 kazanmış olsa da acayip bir üstünlük kuran Okan Buruk ve öğrencileri, Manchester deplasmanında United’ı 3-2, peşinden de Antalya’yı rakibinin evinde yendi.

Haberin Devamı

Antalyaspor-Galatasaray maçının ardından çarpıcı yorum: Bir beden büyük forma giymek zorunda...

Form ile kalite birleşiminin kusursuz yansımalarından biri şüphesiz Mauro Icardi. Arjantinli ceza sahası içinde topa büyük bir sihirle dokunuyor ve her dokunuş bir şekilde istatistik defterine işleniyor. Duran topta Davinson Sanchez’e yaptığı asist göz kamaştırıcıyken, kendi attığı gol klasının göstergesiydi. Oysa ki, Icardi yaz döneminde hem transferi geç bittiği hem de eşinin rahatsızlığından dolayı Galatasaray ile ön hazırlık kampı yapmamıştı. Sezon başı fazla kilolarından dolayı bir beden büyük forma giymek zorunda kalsa da bugün takımın en formda futbolcusu olmuş durumda. Aslında Galatasaray’ın bizzat kendisi Icardi gibi. Formda değilken kalitesiyle kazanıyordu, bugün hem formda hem kalitesiyle kazanmaya devam ediyor.

Davinson Sanchez sağ stopere geçtiğinden beri Galatasaray savunması boyut değiştirdi. Atletizmi, yüksek top başarısı ve elbette doğru pas tercihleriyle büyük fark yaratıyor. Manchester deplasmanına yaptığı iki asistle damga vurması bir yana, top kendine gelmeden çabuk düşünüp karar vermesiyle blok kıran paslara imza atması Okan Buruk açısından paha biçilemez.

Haberin Devamı

OĞUZ DİZER | AKDENİZ AKŞAMLARI

Manchester soğuk, yağmurlu havasından, Antalya rutubetli ve sıcak iklimine uyum her babayiğidin harcı olamaz elbette. Üstelik ManU gibi zorlu bir rakibin ardından; asla yabana atılamayacak, Nuri Şahin ekibi ile zorlu lig ve puan mücadelesi hele! Galatasaray arka solu ve ön sağı ilk yarı arızalıydı. Antalyaspor çok tehlikeli oldu. Neden? Jehezkel mükemmel bir hücumcu da o yüzden. Her pozisyonda galip geldi. Topu mükemmel kullanıyor ve müthiş adam eksiltiyor. Muslera ve Abdülkerim zamanında devreye girdi. Açıkçası şans da yardım etti! Ev sahibi resmen istinat duvarı kurdu savunma orta sahasını majino hattına benzer şekilde yapılandırarak. Okan Buruk 0-0 biten ilk yarının ardından doğru değişiklik yaptı. Ve yerinde değişim katkılarıyla, 2-0 galibiyetle Sarı-Kırmızılılar’ı sevindiren sonucu aldı. Zorlu Manchester gecesi ardından, boğucu Akdeniz iklimini 3 puanla atlatmak meseleydi. Buruk ve futbolcuları kazasız üzüntüsüz atlattı.

Sanchez, İcardi asistini gole tahvil etti ve siftah yaptı: 0-1. Tete ve Mertens kalitelerini fark ettirdi. Ettirdi de Tete gibi iyi niyet temsilcisi, vurması gereken yerde ne diye pas yaptı. Vursana usta! Balongo da bir başka bomba! 77’de olmazı oldurdu, arkasından da topu direğe vurdurdu. Buruk’un orta sahayı revize etmesi gerek diye düşünürüm. Yorgunluk ve zorlu müsabakalar tamam, teknik kadro bu meseleye çözüm bulacaktır. Anlaşıldı mı tamam! 88’de İcardi’nin golü VAR’dan geldi.

Zorbay Küçük, büyük başarı gösterdi. Kartları son derece yerinde, hakimiyeti ve kararları mükemmeldi. Akdeniz akşamları da Aslanlar için güzeldi.

Antalyaspor-Galatasaray maçının ardından çarpıcı yorum: Bir beden büyük forma giymek zorunda...

DENİZ ÇOBAN | ANTALYASPOR'UN PENALTISINI ATLADI

Maçın hakemi Zorbay Küçük, dünkü maçta standardı bir türlü sağlayamadı. Faul kararlarında tutarlı değildi, gösterdiği hatalı kartlarla birlikte göstermediği kartlar da vardı.

18. dakikada Kazımcan-Jehezkel mücadelesinde, Jehezkel yerde kalınca penaltı itirazları oldu. Bence de Antalyaspor lehine penaltı kararı verilse daha doğru olurdu. Kazımcan topa dokunamıyor ve bu hamlesi rakibini düşürüyor.

25. dakika ise Küçük açısından maç performansının özeti gibi. Çok uzaktan Muslera’nın kıvrandığını görünce faul çalıyor. Aslında pozisyonla ilgili fikri yok, uzak olduğu için göremiyor. Devre arası Muslera’ya zaten ‘Görmedim!’ diye itiraf ediyor. Pozisyon sınırda. Ben sarının yeterli olduğu fikrindeyim ama o sarı kart da çıkmıyor. Sonrası Muslera sinirlenip, topu yere vuruyor. Sarı kart görüyor. Devamında hakemi alkışlıyor. Olayı buraya kadar getiren Zorbay Küçük, bu kez bu alkışı değerlendirip Muslera’ya ikinci sarı kartı göstermiyor.

73’te Kazımcan ile Jehezkel, ceza sahasında yine buluştu. Antalyalı oyuncu önde ve avantajlı. Kazımcan çok yakın takip ediyor ama rakibini bozacak etkili bir temas göremedim. Devam kararını doğru buluyorum.

82’de Kerem’in faulünde ikinci sarı kart beklentileri oldu. Bence bu faul ikinci sarı kart için yeterli değildi. İlk sarı kartı ise külliyen hatalıydı.

METİN KARABAŞ | TEBRİKLER OKAN BURUK

Hafta içindeki Manchester zaferinin ardından lige dönen Galatasaray, Antalyaspor’a konuk oldu. Son maçlardaki rotasyonunu bu karşılaşmada da sürdüren Okan Buruk, savunmanın solunda Kazımcan’a forma verirken, Ndombele’ye de ilk kez ilk on birde şans tanıdı.

Tempo artmadı

Oldukça kötü zeminde oynanan mücadelenin ilk on dakikasında Antalyaspor daha fazla ön alanda oynamaya çalışsa da son bölgede etkili olamadı. Galatasaray ise tempoyu yükseltmek istemezken, orta alanda çok fazla pas hatası yapınca, topu ileriye taşıyamadı. Oyun kurmakta zorlanan Sarı- Kırmızılılar bu anlarda rakibini karşılayan taraf olmayı tercih etti. 42’de Zaha’nın pasında Kerem vurdu, Antalya savunması çizgiden çıkarttı. 26’da Buksa’nın Muslera’nın bileğine bastığı pozisyonda devam diyen Zorbay Küçük, ilk 45 dakikadaki kararları ile maçın önüne geçerken, iki takım soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gidildi.

Antalyaspor-Galatasaray maçının ardından çarpıcı yorum: Bir beden büyük forma giymek zorunda...

Doğru hamleler

Okan Buruk ikinci yarıya Barış-Tete değişikliği ile başladı. 47’de Tete ortaladı, Icardi kafayı vurdu, Leite son anda topu kornere tokatladı. Bu devreye daha baskılı ve agresif başlayan Galatasaray, aradığı golü 58’de Icardi’nin kafa vuruşunu kale sahasında tamamlayan Sanchez ile buldu: 0-1. 63’te iki takım da oyuncu değişikliklerine gitti. 70’ten sonra Antalyaspor daha fazla hücumu düşünerek, sık sık Galatasaray kalesinde gitmek istese de Buruk’un takımı hata yapmadı. 86’da Mertens’in pasını sonuçlandıran Icardi farkı ikiye çıkarttı: 0-2.

İlk yarıdaki tutuk oyun sonrası doğru hamleler yapan Okan Buruk, galibiyetin mimarı oldu. Buruk ve öğrencileri bu zor deplasmandan da 2-0’lık galibiyetle dönerek bir kez daha gücünü ortaya koydu.

Antalyaspor-Galatasaray maçının ardından çarpıcı yorum: Bir beden büyük forma giymek zorunda...

YORUM YAZ