MENÜ

Albert Riera: Hocalığı Fatih Terim'den öğrendim!

Futbolculuk kariyerinde İspanya Milli Takımı, Liverpool, M. City gibi devlerin formalarını giyen eski Galatasaraylı Albert Riera, antrenörlük kariyerinin henüz başında yakaladığı başarılarda, Fatih Terim’in büyük payının olduğunu söyledi.

Albert Riera: Hocalığı Fatih Terim'den öğrendim!

Liverpool, Manchester City ve İspanya Milli Takımı’nda başarılar kazandıktan sonra Galatasaray forması da giyen Albert Riera, Sarı-Kırmızılı kulüpte başladığı antrenörlük kariyerine şu sıralarda Fransız takımı Bordeaux’da devam ediyor. Teknik direktörlüğünün ilk senesinde Ljubljana’yı Slovenya’da şampiyon yapan, bir sonraki takımı Celje’yi zirveye taşıyan Riera, geçtiğimiz haftalarda Bordeaux’nun hocası oldu. Yaşadığı hızlı yükselişle ilgili bir röportaj veren 41 yaşındaki İspanyol teknik adam, şunları dile getirdi:

Haberin Devamı

Albert Riera: Hocalığı Fatih Terimden öğrendim

‘Terim inanılmaz biri’

“Kursumu bitirip unvanımı aldıktan sonra Fatih Terim beni aradı. Daha önce de söylediğim gibi, Galatasaray’da benim teknik direktörümdü ve şampiyon olduktan sonra beni aradı. Bana ‘Albert, eğer öğrenmek istiyorsan bunu en iyilerle yapmalısın’ dedi. Terim inanılmaz biri. O sırada antrenör kadrosunu değiştirmişti ve oyuncuların tanıdığı eski Galatasaray oyuncularının kendisine yardım etmesine ihtiyacı olduğunu anlamıştı. Terim’den çok şey öğrendim, tıpkı takımdaki ikinci yılımda Torrent’ten öğrendiğim gibi.”

Albert Riera: Hocalığı Fatih Terimden öğrendim

‘Okan Buruk gelince...’

“Terim bana grup yönetimi konusunda, Torrent ise Guardiola’nın yaptığı gibi oyun konusunda çok fazla bilgi verdi diyebilirim. Torrent önce Barcelona’da, ardından Bayern Münih ve City’de Pep ile uzun bir zaman geçirdi. Üçüncü yıl Galatasaray başkanını değiştirdi ve zaten kendi antrenör kadrosuna sahip olan Okan Buruk’la anlaştı. Orada devam etme seçeneğim yoktu ama benim de teknik direktör olmam gerekiyordu. Bu da Slovenya’da Ljubljana ile gerçekleşti.”

Haberin Devamı

Albert Riera: Hocalığı Fatih Terimden öğrendim

YORUM YAZ