MENÜ

800 parçalık devasa Galatasaray forma koleksiyonu!

800 parçalık devasa bir Galatasaray forma koleksiyonuna sahip olan Umur Güner deprem döneminde en sevdiği formalarını depremzedeler için bağışladı. Gerçek bir Galatasaray aşığı olan Güner, koleksiyonu ve Sarı-Kırmızı aşkına dair FANATİK'e konuştu.

800 parçalık devasa Galatasaray forma koleksiyonu!

Umur Güner gerçek bir Galatasaray sevdalısı… Taraftarı olduğu kulübün maçlarına erken yaşlarda gitmeye başladı. Arma aşkı devam ederken, sonralarda onda forma koleksiyonculuğu başladı.

Haberin Devamı

800 parçalık devasa bir Galatasaray forma koleksiyonuna sahip olan Umur Güner deprem dönemi en sevdiği formaları depremzedeler için satışa çıkardı ve ciddi bir geliri üyesi olduğu GSYİAD üzerinden bölge için bağışladı. Güner yıllardır büyük emekle büyüttüğü koleksiyonunun kapılarını bizler için açtı…

Umur Güner'i tanıyabilir miyiz?

1991 İstanbul doğumluyum, evliyim bir çocuk babasıyım. Medikal malzeme ithalat ve ihracatı ve Türkiye’de bulunan özel hastanelere hizmet veren bir medikal şirketinin kurucu ortağıyım. 1905 Gsyiad Disiplin kurulu üyesi ve iyi bir Galatasaray taraftarıyım. Aynı zamanda Galatasaray NEF’e şirket olarak sponsorluk yapmaktayız… 

Forma koleksiyonu yapmaya nasıl karar verdiniz?

Haberin Devamı

Her zaman manevi değeri olan şeyleri biriktirme gibi bir alışkanlığım vardı. Özellikle çocukluktan beri hep forma biriktiriyordum. Zaman geçtikçe artık bu alışkanlığımı belli bir prensipte yapma kararı aldım ve bu şekilde koleksiyona başlamış oldum.

Koleksiyonunuzda kaç forma var ve maddi karşılığı nedir?

Koleksiyonumda yaklaşık olarak 800 adet formam var. Maddi ve manevi karşılığının olmadığını düşünüyorum. Her formanın bir hikayesi, mazisi ve benim için ayrı ayrı önemi var.

800 parçalık devasa Galatasaray forma koleksiyonu

Koleksiyonundaki en değerli formalar hangileri?

Benim için en değerli forma 1999-2000 sezonu Okan Buruk hocamızın Bologna maçında giydiği formadır. Onun dışında 2000-2001 sezonu Hagi’nin maçta giydiği formada benim için çok kıymetli.

Okan Hocanın formasını görüyoruz. Ayrı bir anlamı var mı?

Okan hoca hem oyuncu olarak hem teknik direktör olarak şampiyon olarak adını tarihe daha şimdiden yazdırdı. Bu sene benim içinde çok önemliydi sezon boyunca bütün deplasmanlara gitme fırsatım oldu. Bu sayede Okan hocanın çok iyi bir profesyonel olması dışında ne kadar iyi bir insan olduğunu da görmüş oldum. Buradan kendisine şampiyonluk için tekrar teşekkür ediyorum.

800 parçalık devasa Galatasaray forma koleksiyonu

Koleksiyoncu Umur Güner arkadaşımız Yakup Çınar'a konuştu...

Deprem döneminde bazı değerli formaları satışa çıkardınız. Ne kadar gelir sağlandı?

Evet depremde herkes gibi ben de vatandaşlarımıza yardım etme isteğiyle Icardi, Arda Turan ve Sneijder gibi önemli oyuncularımızın maç formalarını satışa çıkardım. Çok güzel talep oldu 450.000 TL civarı bir rakam topladık bu rakamı da GSYİAD aracılığıyla Galatasaray’ın konteynır kampanyasına bağışladık.

Haberin Devamı

Koleksiyonda keşke şu forma olsaydı dediğiniz forma var mı?

Fatih Terim ve Metin Oktay’ın maç forması olmasını çok isterdim. Kulübümüzün çok önemli iki efsanesinin formalarını umarım ileride koleksiyona ekleme şansı bulurum.

800 parçalık devasa Galatasaray forma koleksiyonu

Koleksiyonculara vermek istediğiniz tavsiyeler var mı?

Koleksiyon yapmak çok zor ve sabır isteyen bir iş bu yüzden acele etmemeliler. Bu formaların hepsinin bir hikayesi ve ruhu var benim gözümde. Tavsiye olarak söyleyebileceğim bir kriterlerinin olması ona göre forma biriktirmeleri ve sabırlı olmaları.

Galatasaray forma koleksiyonunu ne zamana kadar sürdüreceksiniz. Bu konuda bir hedefiniz var mı?

Benim oğlum Aslan’a en büyük mirasım Galatasaray sevgisi ve bu formalar olacak. Bu koleksiyonu büyütebildiğim kadar büyütüp oğluma bırakacağım. Temennim onun da bu mirası yaşatması…

Haberin Devamı

Yakup Çınar

GÖRÜŞMELER HIZLA SÜRÜYOR

Mauro Icardi'nin Marsilya'ya Attığı Gol

800 parçalık devasa Galatasaray forma koleksiyonu

YORUM YAZ