MENÜ

Galatasaray yönetimi, genel kuruldan yetki isteyecek

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, gayrimenkullerin değerlendirilmesi konularının da yer aldığı bir dizi mali faaliyetle ilgili yetki talebiyle, olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı.

Galatasaray yönetimi, genel kuruldan yetki isteyecek

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, mali içerikli bir dizi faaliyetin yürütülmesi ile her türlü hukuki işlem, sözleşme ve tasarrufun gerçekleştirilmesi bakımından 5 Mayıs 2018 tarihine kadar yönetim kuruluna yetki verilmesi istemiyle düzenlenecek olağanüstü genel kurulun, 4 Temmuz’da, çoğunluğun sağlanamaması durumunda ise 11 Temmuz’da gerçekleştirileceği belirtildi.

Genel kurul programında yetki talebinde bulunulacak konularda ilk olarak, her türlü kredi, borç ve teminat ile gayrimenkul faaliyetlerinin yapılandırılması, bu işlemler için finansman sağlanabilmesi istenirken, yine Galatasaray Sportif AŞ hisse senetlerinin satın alınması ya da çoğunluk hissesi muhafaza edilmek koşuluyla satılması, rehin edilmesi, teminat gösterilmesi ve hisseler üzerinde intifa hakkı kurulması talebi paylaşıldı.

Riva arazisiyle ilgili olarak, üçüncü kişiler lehine kurulmuş olan her türlü hak ve mükellefiyetin kaldırılması, gerekirse yeniden hak ve mükellefiyet (ipotek ve benzeri ayni hak) tesis edilmesi konusunda yetki istenirken, bu gayrimenkulün değerlendirilmesi kapsamında da yine işlem yapabilme ve finansman sağlayabilme yetkileri talep edildi.

Mecidiyeköy’de bulunan ve otel inşasına başlanan araziyle ilgili olarak yine tasarrufta bulunma ve finansman sağlayabilme yönünde istekte bulunan yönetim, Beyoğlu’ndaki eski kulüp binasının yeniden inşası veya tadilatı için de yetki istedi.

Öte yandan, 2015 yılı hesap dönemi bütçe revizyonunun müzakeresi de olağanüstü genel kurulun gündem maddeleri arasında yer aldı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ