MENÜ

Galatasaray ve Beşiktaş derbileri o isimlerden soruluyor!

Galatasaray ve Beşiktaş arasında bugün çok kritik bir mücadele oynanacak. Saat 19:00’da Corona Virüsü nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde seyircisiz olarak oynanacak olan derbi öncesinde sizlerle beraber iki takımda da forma giymiş oyuncuları hatırlamak istedik. İşte o isimler!

Türk futbolunun gelmiş geçmiş en yetenekli oyuncuları arasında gösterilen ve aktif olarak Beşiktaş’ın teknik direktörü olan Sergen Yalçın, 4 büyüklerde de forma giymiş ilk oyuncu konumunda bulunuyor. Burak Yılmaz ile birlikte bu rekora sahip olan teknik direktör, yine Burak Yılmaz ile beraber bu maçta Beşiktaş’ın en büyük kozu konumunda. Futbola Beşiktaş’ta başlayan Segen Yalçın, 2 sezon Galatasaray formasını kiralık olarak giymiştir. 4 büyüklerde forma giyse de Sergen Yalçın, Beşiktaş’ın efsanesi olmuştur. Kariyerinin 10 yılını Beşiktaş’ta top oynayarak geçiren Sergen, Beşiktaş formasıyla 275 maça çıkmış, 73 gol ve 55 asistlik katkı sağlamıştır.

Haberin Devamı

SİFTAH YAPABİLECEK Mİ?

Gelelim bugün Beşiktaş’ın en büyük kozu olan Burak Yılmaz’a. Türk futbol tarihinin en golcü oyuncularından olan Burak Yılmaz bu sezon attığı 11 gol ile Beşiktaş’ın en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor. 4 büyüklerde forma giyse de kariyerinde en çok Galatasaray formasıyla maça çıkan futbolcu 2012-2016 yılları arasında 141 kez sarı – kırmızılı formayı giymiştir. Bu maçlarda 82 gol atıp 23 asist yapa yıldız golcü, Beşiktaş’a karşı ise 6 maçta 2 gol ve 1 asistlik performansa imza atmıştır. Beşiktaş formasıyla ise henüz Galatasaray’a karşı gol atamayan futbolcu yalnızca 3 maçta siyah beyazlı formayı, Galatasaray’a karşı sırtına geçirmiştir.

BEŞİKTAŞ BÜYÜK PARALAR HARCADI, GALATASARAY'A YARADI!

Haberin Devamı

1998-1999 sezonunda büyük umutlarla tam 6.5 Milyon Euro bonservis bedeliyle Beşiktaş’a transfer olan Ayhan Akman, siyah beyazlı takımda beklenen patlamayı yapamamıştır. 21 yaşında Beşiktaş formasını sırtına geçiren Ayhan Akman, 49 maçta 9 gol ve 4 asistlik performansa imza atmıştır. Ardından efsane olduğu Galatasaray’a bonservissiz bir şekilde transfer olan Ayhan Akman bu kulüpte tam 11 sene geçirmiş ve 321 maça çıkmıştır. Galatasaray ile 4 şampiyonluğa imza atan Akman, sarı kırmızılı formayla 16 gol atıp 29 asistlik katkı sağlamıştır.

Avrupa’daki tek temsilcimiz ve Süper Lig’in şampiyonluk yarışındaki en iddialı ekiplerinden olan Başakşehir’in teknik direktörü Okan Buruk da futbolculuk döneminde her iki takımın formasını giymiştir. Galatasaray altyapısından yetişen Okan Buruk, kariyerinin 13 yılını Galatasaray’da geçirmiştir. 2004-2005 sezonunda Inter ile olan sözleşmesi bitince Beşiktaş’a transfer olan Okan Buruk siyah beyazlı formayla 55 maça çıkmıştır. Galatasaray efsanelerinden olan Okan Buruk, sarı kırmızılı formayla 1’i Uefa 1’i Süper Kupa olmak üzere tam 14 kupa kazanmıştır.

İsmini saydığımız Hem Galatasaray’da hem de Beşiktaş’ta forma giymiş oyunculara ek olarak , Caner Erkin’i, Gökhan Zan’ı, Saffet Sancaklı’yı, Berkant Göktan’ı, Mehmet Yozgatlı’yı, Emre Aşık’ı, Kovacevic’i, Mehmet Aksu’yu, Serdar Özkan’ı, Adrian Ilie’yi, Cenk Gönen’i, Ahmet Yıldırım’ı, Dany’yi ve Ali Çoban’ı ekleyebiliriz.

YORUM YAZ