MENÜ

Galatasaray transferde bombayı patlatıyor! Son dakika Gs transfer haberleri

Transfer dönemi resmen dün başlamıştı. Galatasaray sıcağı sıcağına Onyekuru ve Saracchi tranfserlerini KAP'a bildirmişti. Sarı-Kırmızılı takımda transfer döneminin oldukça hareketli geçmesi bekleniyor. Ayrıca diğer transferler için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Fatih Terim'in raporu doğrultusunda Sarı-Kırmızılı yönetim çalışmalarına hız kazandırdı. İşte son dakika 5 Ocak Pazar Galatasaray transfer haberleri, GS son dakika transfer haberleri ve tüm detaylar...

Galatasaray transferde bombayı patlatıyor! Son dakika Gs transfer haberleri

5 Ocak Pazar son dakika Galatasaray transfer haberleri büyük merak konusu. Sarı-Kırmızılı takım Oynekuru ve Saracchi transferlerini KAP'a bildirdi. Heyecanla diğer transferleri bekleyen Galatasaray taraftarı son dakika transfer haberlerini araştırıyor. Bu arada Andone ve Luyindama'nın sezonun ilk yarısında yaşadığı uzun süreli sakatlıklar nedeniyle bu bölgelere mutlaka transfer yapması bekleniyor. Forvet bölgesi için de girişimlerini sürdüren Galatasaray'da ayrıca Belhanda'nın satılması durumunda 10 numara için de yeni bir transfer söz konusu. Galatasaray taraftarının merakla beklediği transferlerle ilgili gündeme gelen ve gazetelere yansıyan son dakika transfer haberleri ve tüm detayları buradan okuyabilirsiniz...

Haberin Devamı

GALATASARAY'DA WANYAMA BOMBASI

Ara transfer döneminin en hızlı kulübü Galatasaray’da girişimler tüm hızıyla devam ediyor. Nzonzi’yi kadro dışı bıraktıktan sonra ön libero arayışlarına başlayan Sarı-Kırmızılılar’da, tanıdık bir isim daha gündeme geldi. Galatasaray’ın sezon başında kadrosuna katmaya çalışıp başaramadığı Wanyama, Tottenham’da ilk devre boyunca sadece 2 lig maçında toplam 24 dakika forma şansı bulabildi. Yeni bir maceraya yelken açmak isteyen 28 yaşındaki Kenyalı futbolcu, menaceriyle birlikte kendisine gelen teklifleri değerlendiriyor. Tecrübeli oyuncu için yeniden devreye giren Galatasaray’ı en büyük kozu ise Tottenham’ın başına geçtiğimiz haftalarda Jose Mourinho’nun geçmiş olması.

Haberin Devamı

Oyuncu ‘Evet’ derse...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yakın dostu olan Mourinho’ya Wanyama’yı kiralık olarak kadrolarına katmak istediklerini iletti. Portekizli teknik adamın da bu teklife son derece sıcak yaklaştığı ve kendilerine herhangi bir zorluk çıkarmayacaklarını bildirdi. Sarı- Kırmızılılar, Wanyama ile anlaşma sağlayabilirse, transferin gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılıyor. Galatasaray’ın planı, bu anlaşmayı da 1.5 yıl üzerinden yapmak ve tıpkı Onyekuru ile Saracchi’de olduğu gibi herhangi bir kiralama ücreti ödememek.

Metin Karabaş

***

Mini yorum / Yasin Cam

Bu operasyon ligdeki dengeyi değiştirebilir

Galatasaray’ın ilk yarıdaki en büyük sorunu tempo ve hız eksikliğiydi. Birinci bölgede takım pres altındayken, oyun kurulumu yapılamıyor, uzun toplarla ileri çıkma isteğine ise Babel ve Feghouli gibi yetenekli, fakat statik kanatlar cevap veremiyordu. Ara transferdeki operasyonun birincil hedefi de işte bu kaleye doğrudan gidememe zaafiyetini ortadan kaldırmak. Onyekuru, tarzı bilinen, ligi ve Türkiye’deki statları, savunmaları yakından tanıyan, çabuk bir oyuncu. Savunma arkasına yapacağı koşularla, hücumda çok kritik bir opsiyon yaratabilir. Onyekuru’nun arkasına alınan Saracchi de Nagatomo’nun akciğer sıkıntısı yaşadığı günden beri düşen performansına karşın, takıma yeni bir soluk getirebilir. Hızlı bir bek ve kaliteli bir sol ayağa sahip.

Haberin Devamı

Tek sorun, maç eksiği

İki oyuncunun da ortak sıkıntısı ise ilk devreyi maç oynamadan geçirmiş olmaları. Sağ kanat için de benzer bir operasyon düşünülüyor. Hamleler olumlu sonuçlanırsa, ikinci yarıda ligdeki dengeleri değiştirecek oyun yapısında, hızlı, tempolu ve skorer bir Galatasaray izleyebiliriz.

ONYEKURU'DAN F.BAHÇE'YE TRANSFER CEVABI!

Galatasaray geçen sezon şampiyonluğun en önemli isimlerinden Henry Onyekuru'yu yeniden renklerine bağladı. Kiralık geldiği G.Saray'da yola devam etmek isteyen Onyekuru, Florya'daki evini bile boşaltmazken Everton 15 milyon Euro'ya yıldız ismi satınca mecburen Monaco'nun yolunu tuttu.

Fransa'da aradığını bulamayan Onyekuru'nun ayrılacağı iddiaları sonrasında Fenerbahçe de devreye girdi. Galatasaray'a dönmek isteyen Nijeryalı, Rusya'dan gelen iki teklifin yanı sıra kendisine talip olan Fenerbahçe'nin sportif direktörü Damien Comolli ile menajerinin görüşmesine bile izin vermedi.

Onyekuru'nun, "Kararımı kimse değiştiremez. Kiralık olarak Galatasaray'dan başka takımda oynamak istemiyorum" dedi ve Fenerbahçe transferden çekildi. (Sabah)

Haberin Devamı

MERT ÇETİN İÇİN TRANSFER CEVABI!

Stoper takviyesine yoğunlaşan Galatasaray'ın gündemine gelen Mert Çetin için kulübü Roma'dan transfer açıklaması geldi.

İtalya basınında çıkan haberlere göre Roma, Türk stoperi devre arasında göndermeyi düşünmüyor.

Roma'nın Mert Çetin'i kadroda tutmaya devam edeceği ve genç futbolcunun potansiyeline güvendiği belirtildi.

Roma, Mert'i sezon başında 3 milyon euroya Gençlerbirliği'nden transfer etmişti. (Hürriyet)

DIAGNE KADROYA ALINMADI!

Galatasaray'ın sezon başında kiraladığı Mbaye Diagne, Club Brugge tarafından kamp kadrosuna alınmadı.

Senegalli forvet Şampiyonlar Ligi'nde PSG ile oynanan karşılaşmada penaltı kaçırmıştı. O karşılaşmadan sonra disiplinsiz tavırları nedeniyle teknik direktör Philippe Clement tarafından kadro dışı bırakılan Diagne'nin Galatasaray'a dönmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Diagne Club Brugge formasıyla Belçika Ligi'nde çıktığı 6 maçta 4 gol atma başarısı göstermişti.

SEKIDIKA'DA GERİ SAYIM!

Kadrosunu hızlı ve skorer oyuncularla takviye etmeye çalışan Galatasaray, Onyekuru ve Saracchi’nin ardından rotayı Jese Sekidika’ya çevirdi. Eskişehirspor formasıyla bu sezon 16 lig maçında 8 gol atan 23 yaşındaki Nijeryalı futbolcuyla anlaşma sağlandı.

Haberin Devamı

Genç yetenek için 1. Lig ekibine 100 bin Euro bonservis bedeli ödeneceği öğrenildi. Galatasaray’ın, bu transfere karşılık bir oyuncuyu kiralık olarak Eskişehir’i göndereceği de gelen haberler arasında.

NZONZI'DEN SÜRPRİZ GALATASARAY KARARI

PSG deplasmanında 5-0 kaybedilen mücadelede oyundan çıkarken tepki gösteren Nzonzi, bu karşılaşmanın ardından ligde oynanancak Ankaragücü karşılaşmasının hazırlıkları sırasında da yedek takıma alınınca sahayı terketmiş ve kadro dışı bırakılmıştı. Bu kararın ardından Fransız oyuncu sosyal medyada Galatasaray ile ilgili tüm paylaşımlarını kaldırıp ayrıca kulübün hesabını da takipten çıkmıştı.

Sezon başında Roma'dan kiralanan 30 yaşındaki ön libero sonrasında da takım arayışlarına başlamış, ülkesinin Lyon ekibi ile anlaştığı iddia edilmişti. Nzonzi'nin Galatasaray'da kalma düşüncesinde olduğu ve bugünkü idmana gelerek teknik direktör Fatih Terim'den özür dileyeceği iddia edildi. Fransız oyuncu için son kararı Terim verecek. (Akşam)

GALATASARAY'DA GENÇ YILDIZ 2. LİG'E GİTTİ!

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta ilk yarıyı 11. sırada 22 puanla tamamlayan Afjet Afyonspor, ara transfer döneminin başlaması ile çalışmalarını hızlandırdı. İlk olarak Erzurumspor’dan kaleci Anıl Atığ renklerine bağlayan Afyonspor, Manisaspor’dan 24 yaşındaki sol kanat oyuncusu Çağrı Giritlioğlu’nu da kadrosuna kattı.

Galatasaray'ın genç yıldızı Ferhan da imzaladı

2007 yılından bu yana Galatasaray alt yapısında forma giyen Ferhan Evren de Afyon ekibi ile anlaşmaya vardı. Galatasaray ile 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan 18 yaşındaki futbolcu, ön libero olarak forma giyiyor. Afyonspor'un ardından Galatasaray'ın da transferlerle ilgili kısa süre içerisinde resmi açıklama yapması bekleniyor.

CELİL YÜKSEL ADANASPOR'A KİRALANDI!

Galatasaray’ın altyapısında yetişen ve zaman zaman A takımda şans bulan orta saha oyuncusu Celil Yüksel, Adanaspor’a kiralandı. Sarı- Kırmızılı kulüple kontrat uzatan 22 yaşındaki futbolcu, sezon sonuna kadar TFF 1. Lig ekibi Adanaspor’da forma giyecek.

Galatasaray, bu süreçte Celil’in performansını yakından takip ederek, oyuncuyla ilgili sezon sonunda bir kariyer planlaması hazırlayacak.

YORUM YAZ