MENÜ

Galatasaray transfer bütçesi ne kadar?

Transfer döneminin bitmesine sayılı günler kala Galatasaray'da hareketli saatler yaşanıyor. Halil Dervişoğlu'nu bedelsiz, Henry Onyekuru'yu 650 bin euro'ya kiralayan Galatasaray, 9.8 milyon TL'lik limitini doldurdu. FFP nedeniyle eli kolu bağlanan Galatasaray, elinde oyuncu çıkarmadan takviye yapamayacak.

Galatasaray transfer bütçesi ne kadar?

Finansal Fair Play (FFP), ligin en fazla harcama limitine sahip takımı Galatasaray’ın elini kolunu bağlıyor. Birçok isimle görüşme halinde olan Sarı Kırmızılı ekip, oyuncu satmadan transfer yapmakta zorlanıyor. Transferde hareketli günler geçiren Sarı Kırmızılı ekip, Halil Dervişoğlu'nu bedelsiz, Henry Onyekuru'yu ise 650 bin euro'ya kiralık olarak kadrosuna kattı. 9.8 milyon TL bütçesi olan Galatasaray, Halil Dervişoğlu ve Henry Onyekuru transferleriyle limiti doldurdu. Geçtiğimiz günlerde transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Mustafa Cengiz, İrfan Can Kahveci için Başakşehir ile resmi görüşmelerin devam ettiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Galatasaray'da bütçe oluşturmak için ağırlıklı düşünce İngiliz ekiplerinin takibinde olan Luyindama ve Diagne'nin elden çıkarılması. Yönetim, iki futbolcudan gelir elde etmeyi ve Terim'in raporu doğrultusunda transferleri sonlandırmanın hesaplarını yapıyor.

Esat Soydabircan

YORUM YAZ