MENÜ

"Galatasaray - Trabzonspor maçı kariyerinin dönüm noktası oldu"

2020 yılında FIFA kokartı takacak Türk hakemleri, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ilan edildi. FIFA kokartı taşıyan hakemlerden Ümit Öztürk listeden çıkarılırken, yerine Arda Kardeşler dahil edildi. Hakem yorumcumuz Deniz Çoban, Fanatik TV'de konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu, 2020 yılında FIFA kokartı takacak Türk hakemleri açıkladı.

Haberin Devamı

FIFA kokartı taşıyan hakemlerden Ümit Öztürk listeden çıkarılırken, yerine Arda Kardeşler dahil edildi.

Hakem yorumcumuz Deniz Çoban, Fanatik TV'de konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

GalatasarayTrabzonspor maçıyla gündeme oturan Ümit Öztürk’ün yılbaşı itibariyle FIFA kokartının alınacağına vurgu yapan Deniz Çoban, "Ümit Öztürk geçtiğimiz sezon yönettiğimi Galatasaray – Trabzonspor maçında Marcao ve Ekuban’ın ikili mücadelesinde pozisyona devam demişti, Video hakem kendisini kenara davet etti pozisyonu tekrar izlemesini önermişti. Ümit Öztürk pozisyonu kenarda izlemesine rağmen penaltı kararını vermemişti. Bu maç Ümit Öztürk’ün kariyerinde ciddi bir dönüm noktası oldu." dedi.

Ümit Öztürk'ün Galatasaray – Trabzonspor maçının ardından Trabzonsporluların tepkisini çektiğini ifade eden Deniz Çoban, “Dönemim MHK’si tarafından da Ümit Öztürk’e bir daha Süper Lig’de maç verilmemişti. Hatta o sezonu sadece 3 tane 1. Lig maçı yöneterek tamamlamıştı. Zekeriya Alp MHK’sinin gelmesiyle beraber Ümit Öztürk tekrar görev almaya başladı liglerde. Fakat kokartını kaybetmekten de kurtulamadı” dedi.

Haberin Devamı

Türk hakemliği açısından bu gelişmeyi çok acıklı bir durum olarak değerlendiren Deniz Çoban, “Bugün bunu öğrendiğimize göre, yılbaşında kokartını Arda Kardeşler’e devredecek. Zaten hakem yetiştirmekte, bulmakta zorlanıyoruz. İyi bir hakem bulduğumuz zamanda bu şekilde hakemimizi feda edebiliyoruz. Bir yıllık performansına bakarak hakemlerimizi FIFA yapıyoruz. MHK’lerin çok sık değişmesinin de bu durumda etkisi var, tartışılmaz. Kulüplerin, çeşitli güç odaklarının baskılarıyla da FIFA listeleri şekillenebiliyor.” dedi.

YORUM YAZ