MENÜ

Galatasaray - Trabzonspor maç sonucu: 0-1

Süper Lig'in 8. haftasında, Galatasaray, sahasında Trabzonspor ile kozlarını paylaştı. Ersun Yanal komutasındaki Bordo-Mavililer, Sarı-Kırmızılı rakibini N'Doye'nin golüyle 1-0 mağlup etti ve İstanbul'dan 3 puanla ayrıldı.

Galatasaray - Trabzonspor maç sonucu: 0-1

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Dev karşılaşmada Bordo-Mavililer, rakibini 1-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı.

Türk Telekom Arena'nın ev sahipliği yaptığı karşılaşmanın genelinde topa hakim taraf Sarı-Kırmızılılar olsa da N'Doye'nin ilk yarıda kaydettiği gol Bordo-Mavililer'e zaferi getirdi.

Riekerink'in ekibi bu sezon ilk kez kaybederken, Ersun Yanal'ın öğrencileri bu yıl deplasmanda ilk kez kazandı.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

SNEIJDER SERT VURDU!

Mücadelenin 9. dakikasında sol kanattan gelişen atakta Bruma içeri çevirdi, Eren'in pasında Selçuk vurdu ama savunma engelledi. Dönen topta Sneijder şutunu çekti, savunmaya çarpan top uzaklaştırıldı.

N'DOYE SAHNEDE

Trabzonspor, 17. dakikada üstünlüğü yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan Castillo, pasını Bero'ya aktardı. Slovak futbolcu, arka direğe pasını attı, N'Doye boş kaleye golü attı: 0-1.

CASTILLO SAKATLANDI

Karadeniz temsilcisinde Castillo sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Teknik direktör Ersun Yanal, 26. dakikada sol arka adelesinde sorun yaşayan Kolombiyalı futbolcunun yerine Yusuf Erdoğan'ı sahaya sürdü.

EREN GOLE YAKLAŞTI

Müsabakanın 37. dakikasında hızlı çıkan Galatasaray'da Bruma'nın pasıyla topla buluşan Eren Derdiyok ceza alanında bir rakibini çalımlayıp vuruşunu yaptı, köşeye giden topu kaleci Onur çıkardı.

PODOLSKI PENALTI BEKLEDİ

Maçın 40. dakikasında Cavanda ortaladı, Podolski topu kontrol ederken ceza sahası içinde yerde kaldı. Alman oyuncuya penaltı bekledi, hakem devam dedi.

YUSUF TÜM SAHAYI GEÇTİ AMA...

Dakika 41'de Selçuk İnan ortasını Bero'nun uzaklaştırması sonrası topu alan Yusuf Erdoğan tüm sahayı koşarak geçti ve ceza sahasına gelir gelmez şutunu çekti ama top kaleci Muslera'da kaldı.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümü Bordo-Mavili takımın 1-0'lık üstünlüğüyle noktalandı.

BRUMA ETKİLİ GELDİ

Maçın 50. dakikasında sol kanatta topla buluşan Bruma şık bir çalımla ceza alanuna girdi. Portekizli oyuncu topu içeri yolladı ama kaleci Onur kontrol etti.

BİR SAKATLIK DAHA

Müsabakanın ilk devresinde Castillo'yu sakatlık nedeniyle kaybeden Trabzonspor'da bir şanssızlık daha yaşandı. Bordo-Mavililer'de sakatlanan ve maça devam edemeyen Bero, 59. dakikada yerini Güray Vural'a bıraktı.

TOLGA ŞIK VURDU, ONUR'DAN GEÇİT YOK!

Karşılaşmanın 66. dakikasında Galatasaray tehlikeli geldi. Ceza sahası dışında topla buluşan Tolga Ciğerci şık bir vuruşla topu köşeye gönderdi, kaleci Onur izin vermedi.

RIEKERINK'TEN İKİ HAMLE BİRDEN

Dakika 68'de Cim Bom'un hocası Riekerink iki hamle birden! Sneijder ve Cavanda'yı oyundan alan Hollandalı teknik adam, Sinan Gümüş ile Josue'yi sahaya sürdü.

N'DOYE, MUSLERA İLE KARŞI KARŞIYA

Mücadelenin 70. dakikasında Mehmet Ekici'nin ara pasıyla hareketlenen N'Doye, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı ama Chedjou geriden gelerek topu kaptı ve pozisyonu engelledi.

KAPTANLIK MUSLERA'DA

Maçın 79. dakikasında kaptan Selçuk İnan çıkarken, Nigel de Jong oyuna dahil oldu. Hollandalı futbolcu, Selçuk'tan aldığı kaptanlık pazubandını Muslera'ya teslim etti.

PODOLSKI YERDE KALDI

Müsabakanın 86. dakikasında Sinan Gümüş kafayla indirdi, Podolski ceza sahasında yerde kaldı. Sarı-Kırmızılılar penaltı diye itiraz etti ama hakem oyunu devam ettirdi.

PODOLSKI KALEYİ YOKLADI

Karşılaşmanın 87. dakikasında ceza sahasında dışında topla buluşan Podolski sert vurdu, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

EREN DİREĞE TAKILDI

Dakika 90'da Semih ortaladı, Eren Derdiyok röveşata denedi ama top direkten döndü.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor 1-0'lık skorla galip geldi.

*****

TAKIM KADROLARI

GALATASARAY

İLK 11: Muslera, Cavanda, Chedjou, Semih, Carole, Selçuk, Tolga, Sneijder, Bruma, Podolski, Eren.

YEDEKLER: Cenk, Serdar, Sabri, Yasin, Josue, De Jong, Sinan.

***
TRABZONSPOR

İLK 11: Onur, Zeki, Durica, Uğur, Mustafa Akbaş, Okay, Mehmet, Onazi, Bero, Castillo, N'Doye.

YEDEKLER: Esteban, Akakpo, Mustafa Yumlu, Güray, Yusuf, Suk, Sheydaev.

Haberin Devamı
YORUM YAZ