MENÜ

Galatasaray-Konyaspor maç sonucu: 1-1

Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın açılış maçında bir çok eksiği bulunan Galatasaray, Aykut Kocaman'nın başına geçtiği Atiker Konyaspor'u konuk etti. Deplasmanda güçlü rakibi Galatasaray'a karşı etkili pozisyonlar yakalayan Konyaspor bunları gole çeviremeyince bir de kendi kalesinde gördüğü golü futbolcularından yiyince skor tabelasında 1-0 geriye düştü. Dakikalar 87'yi gösterdiğinde ise hakem Hüseyin Göçek'in penaltı kararı, Serdar Aziz'in kırmızı kart görmesi ve Skubic'in penaltıdan golü maçın kaderini değiştirdi. Mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erince her iki ekip de sadece bir puanla sahadan ayrıldı.

Galatasaray-Konyaspor maç sonucu: 1-1

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında kendi sahasında Konyaspor'u konuk etti. Türk Telekom Stadı'nda oynanan mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın golünü Uğur Demirok 69. dakikada kendi kalesine atarken, Konyaspor'un golünü 90. dakikada penaltıdan Skubic kaydetti.

Öte yandan Galatasaray'da penaltıya sebebiyet veren Serdar Aziz, 88. dakikada doğrudan kırmızı kart gördü ve Beşiktaş derbisinde cezalı duruma düştü.

Bu sonucun ardından Galatasaray, 24, Konyaspor ise 18 puana yükseldi.

Maçtan notlar

Maçın ilk tehlikeli atağı 3. dakikada ev sahibi Galatasaray'dan geldi. Onyekuru'nun sol kanatta buluştuğu topu orta alanda boşta bulunan Fernando ile buluşturdu. Brezilyalı yıldızın sert şutunu Serkan aynı güzellikte çıkarttı.

12. dakikada bu kez tehlikeyi yaratan taraf Konyaspor oldu. Sağ kanattan ceza sahasına açılan ortaya golcü futbolcu Adis Jahovic hamle yaptı. Tecrübeli futbolcunun kafa vuruşu yandan auta gitti.

Haberin Devamı

Mücadelenin 16. dakikasında Galatasaray kaleyi tam cepheden gören bir yerden frikik kazandı. Eren Derdiyok'un kullandığı seerbest vuruş üstten auta gitti.

Galatasaray-Konyaspor maç sonucu: 1-1

Konyaspor tehlikeli geldi

18'de Konyaspor bir kez daha tehlikeli geldi. Sol kanattan içeriye açılan ortada Galatasaray savunmasında Ozan Kabak kafayi vurdu. Tekrardan ceza sahasına yönelen top Ömer Ali Şehiner'in önünde kaldı. Tecrübeli futbolcunun plase şutu yakın direğin hemen yanından auta gitti.

Maçta dakikalar 20'yi gösterdiğinde Feghouli sağ kanatta çizgiye kadar indi. Cezayirli futbolcunun ortasında Eren Derdiyok kötü bir şekilde kafa vuruşu yapınca top üstten farklı şekilde auta gitti.

Eren yine denedi

Galatasaray Feghouli'nin de etkisi ile sağ kanadı daha etkin kullandı 29. dakikadaya kadar. Bu dakikada Fernando bu kez Fegholi ile pas alış verişinde kanada inen isim oldu. Brezilyalı futbolcunun ortasında Eren Derdiyok gelişine bir vuruş denedi. Ancak top üstten farklı bir şekilde auta gitti.

Geri pas pahalıya patlayabilirdi

37. dakikada Muslera'nın hatası pahalıya patlıyordu. Geriye atılan pası kontrol eden Uruguaylı file bekçisi, biraz yavaş hareket edince Adis Jahovic'in baskısı ile karşılaştır. Tecrübeli eldiven Jahovic'in müdahalesine rağmen topu uzaklaştırmayı başardı.

Haberin Devamı

Galatasaray-Konyaspor maç sonucu: 1-1

Jahovic karşı karşıya kaçırdı

41'de Konyaspor mutlak bir golü kaçırdı. Galatasaray hücumda iken topu kapan Konyaspor hızlı hücuma kalktı. Yarı sahadan itibaren topu süren Jahovic kaleci Muslera ile bire birde kaldı. Golcü futbolcunun şutunu Muslera başarılı bir şekilde kurtardı. Dönen top yine Konyasporlu futhbolcularda kaldı. Ömer Ali'nin ceza sahası dışından şutu üstten auta çıktı.

43'te Galatasaray bu kez tehlikeyi yaratan taraf oldu. Ömer Bayram sol kanattan bu kez etkili geldi. Ömer'in içeriye ortasında geriden gelen Onyekuru dokunmak istedi. Ancak Konyaspor savunması tehlikeli bir pozisyon olmasını önledi.

Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

Galatasaray-Konyaspor maç sonucu: 1-1

Maçın hakemi Hüseyin Göçek, mücadelenin 2. yarısını başlatan düdüğü çaldı.

Mücadelenin ilk sarı kartı 48. dakikada Galatasaray'ın genç savunmacısı Ozan Kabak'a çıktı. Genç futbolcu rakibine yaptığı sert hareket sonrası kartı gören isim oldu.

Yine Jahovic

İkinci yarının ilk tehlikeli atağı Konyaspor cephesinden geldi. İlk yarıda da bıulduğu pozisyonları cömertçe harcayan Adis Jahovic, Milosevic'in ara pası ile yine Muslera ile çaprazda karşı karşıya kaldı. Golcü futbolcunun şutu üstten direğin yakın mesafesinden auta çıktı.

Haberin Devamı

Konyaspor'da bu kez atağı olgunlaştıran isim Jahovic oldu. 54. dakikada golcü futbolcu sağ taraftan ceza sahasına doğru yöneldi. Pasında topla buluşan Milosevic şutu gönderdi. Fernando tecrübesi ve kritik müdahalesi ile araya girmeyi başardı.

57. dakikada bir sarı kart da Konyaspor'dan Traore'ye çıktı. Tecrübeli futbolcu kontrolsüz bir şekilde Ömer Bayram'a müdahalede bulununca hakem Hüseyin Göçek tarafından kartla cezalandırıldı.

Galatasaray-Konyaspor maç sonucu: 1-1

Ömer Ali direğe takıldı

60'ta Konyaspor direğe takıldı. Traore'nin ara pasıyla Adis Jahovic topla buluştu. Galatasaray savunması araya girdi. Seken topu alan Ömer Ali'nin çaprazdan şutu direkten döndü. Konyaspor 2.yarıda etkili oyununu skora yansıtamadı bu dakikaya kadar.

66'da Galatasaray ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Selçuk İnan yerine oyuna dahil olan isim Muğdat Çelik oldu.

Haberin Devamı

Konyaspor'un şanssız anı

69. dakikada Konyaspor adına şanssız bir an yaşandı. Mariano'nun sağ kanattan açtığı ortada Diagne'nin kafa vuruşu Uğur Demirok'a çarptı ve top kendi ağlarına gitti. Galatasaray bu golle skordaki eşitliği bozdu ve skoru 1-0'a getirdi.

71. dakikada Aykut Kocaman yenilen golün de etkisi ile 2 oyuncu değişikliği birden yaptı. Hücum yollarında etkili olabilmek için Yatabare ve Fofana'yı oyuna sürdü. Oyundan çıkan isim ise Jahovic ile Jonsson oldu.

Galatasaray-Konyaspor maç sonucu: 1-1

80'de Aykut Kocaman oyuna bir müdahalede daha bulundu ve son oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Ferhat yerine oyuna giren isim Hadzıahmetovic oldu.

Bir oyuncu değişikliği de ev sahibi Galatasaray'dan geldi. Fernando hafif sekince yerine Celil Yüksel girdi.

Onyekuru karşı karşıya kaldı

86'ncı dakikada Eren Derdiyok topla hızlı çıktı ve Onyekuru'ya ara pasını gönderdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Onyekuru'nun yaptığı vuruş, kaleci Serkan Kırıntılı'da kaldı.

Penaltı, kırmızı kart, VAR, gol

87. dakikada hakem Hüseyin Göçek Konyaspor lehine penaltı kararı verdi. Penaltıya sebebiyet veren Serdar Aziz, hakeme top attığı için kırmızı kart gördü. VAR kontrolü sonrası hakem penaltı noktasına hükmetti. Skubic topun başına geçti ve penaltıda skoru 1-1'e getiren golü kaydetti.

Hüseyin Göçek'e top fırlattıktan sonra kırmızı kart gören Serdar Aziz, Beşiktaş derbisinde sahada olmayacak.

90+3. dakikada Konyaspor file bekçisi Serkan Kırıntılı vakit geçirdiği gerekçesiyle sarı kart gördü.

Maçın hakemi Hüseyin Göçek mücadeleyi bitiren düdüğü çaldı ve karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Mücadelenin 11'leri

Galatasaray: Muslera; Ozan Kabak, Maicon, Serdar Aziz; Mariano, Feghouli, Fernando, Selçuk İnan, Ömer Bayram, Onyekuru, Eren Derdiyok

Konyaspor: Serkan, Skubic, Diagne, Uğur, Ferhat, Jevtovic, Jonsson, Traore, Milosevic, Ömer Ali Şahiner, Jahovic

Galatasaray-Konyaspor maç sonucu: 1-1

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında Galatasaray kendi sahasında Atiker Konyaspor'u konuk etti. Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan ve saat 20.30'da başlayan mücadelede hakem Hüseyin Göçek düdük çaldı. Göçek'in yardımcılıklarını Mehmet Cem Hanoğlu ve Erdem Bayık üstlendi.

Atlı birlikler görev aldı

Galatasaray - Atiker Konyaspor mücadelesi öncesi bir ilk yaşandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak görev yapan Atlı Polis Birlikleri, ilk kez bir resmi maçta görev aldı. Futbol karşılaşmalarında stat çevrelerinde, toplumsal olaylarda ve araç girişinin yasak olduğu turistik alanlarda hizmet verecek olan atlı birlikler, Galatasaray - Atiker Konyaspor maçının oynandığı sırada Türk Telekom Stadyumu'nun çevresinde yer aldılar.

Galatasaray-Konyaspor maç sonucu: 1-1

Galatasaray'da 2 değişiklik

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı kırmızılı takımın Spor Toto Süper Lig'in 12'nci haftasında oynadığı Kayserispor maçının ilk 11'inde iki değişikliğe gitti. Cezasından dolayı kulübede yer alamayan deneyimli teknik adam, sahaya yine 3'lü savunma ile çıkarken, santrfor pozisyonunda sakat Sinan Gümüş'ün yerine sakatlıktan dönen Eren Derdiyok'u, orta sahada ise sakatlığı bulunan Younes Belhanda yerine tedavi süreci sona eren Fernando'ya görev verdi.

Galatasaray sahaya; Muslera, Mariano, Serdar Aziz, Maicon, Ozan Kabak, Ömer Bayram, Fernando, Selçuk, Onyekuru, Feghouli ve Eren Derdiyok ilk 11'i ile çıktı.

Muslera'dan 3. kez dalya

Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera, Atiker Konyaspor mücadelesi ile birlikte sarı kırmızılı forma ile 300'üncü resmi maçına çıktı. Muslera, aynı zamanda sarı kırmızılı kulübün tarihinde en çok bu formayı terleten yabancı futbolcu konumunda.

Galatasaray-Konyaspor maç sonucu: 1-1

Aykut Kocaman dönemi başladı

Atiker Konyaspor, Galatasaray karşısına yeni teknik direktörü Aykut Kocaman yönetiminde çıktı. Üçüncü kez yeşil beyazlı camianın başına geçen deneyimli teknik adam, yeni döneminde ilk maçına sarı kırmızılı takım karşısında çıktı.

Galatasaray-Konyaspor maç sonucu: 1-1

U21'de kazanan Galatasaray

2018-2019 U21 Ligi'nde Galatasaray, Atiker Konyaspor'u Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan mücadelede 3-1 mağlup etti. Sarı kırmızılı takım bu sonuçla puanını 30'a yükselterek liderliğini sürdürdü.

YORUM YAZ