MENÜ

Galatasaray'ın yeni transferi Eren Derdiyok kimdir?

Galatasaray'ın 4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattığı Eren Derdiyok, önümüzdeki 3 yıl boyunca Galatasaray forması giyecek.

Galatasaray'ın yeni transferi Eren Derdiyok kimdir?

Galatasaray yeni sezondaki forvetini buldu. İsviçre Milli Takımı'nın Türk asıllı forveti Eren Derdiyok, 4 milyon euro karşılığında Kasımpaşa'dan Sarı Kırmızılılar'a transfer oldu. 2 sezon önce Almanya Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim'dan 2,5 milyon euro karşılığında Kasımpaşa'nın yolunu tutan Eren, İstanbul ekibinde başarılı bir performans sergiledi.

İsviçre'nin forveti!

1988 yılında İsviçre'nin Basel şehrinde doğan Eren, futbol hayatına kentin futbol takımlarından Old Boys'da başladı. Kendisini burada kanıtlayan yıldız oyuncu daha sonra Basel'e transfer oldu ve Avrupa arenasına çıktı.


Podolski ilk antrenmanına çıktı




Bundesliga kariyeri: 127 maç!

2009'a kadar Basel'de forma giyen Eren, daha sonra Almanya Bundesliga'nın yolunu tuttu. 4 milyon euroluk bedelle Bayer Leverkusen'e giden başarılı forvet, daha sonra Hoffenheim, tekrar Bayer Leverkusen ve yeniden Hoffenheim formaları giydi. Almanya kariyerinde toplam 127 maça çıkan Cim Bom'un forveti, 127 maça çıktıi 27 gol, 17 asistlik performans sergiledi.

2014/2015 sezonu başında 2,5 milyon euroya Kasımpaşa'ya transfer olan 28 yaşındaki oyuncu, ilk sezonunda sakatlık sorunlarıyla boğuşurken sadece 2 maça çıkabildi. Eren geçtiğimiz sezon ise toplam 14 gol, 5 asistlik performans sergiledi.

9 numaralı formayı giyecek

Galatasaray, Eren Derdiyok transferiyle yeni sezondaki forvetini de bulmuş oldu. Geçtiğimiz sezon devre arasında Çin'e transfer olan Burak Yılmaz'ın ardından gol yollarında çok ciddi sorun yaşayan Galatasaray'da Umut Bulut performansıyla taraftarın ve otoritelerin tepkisini çekmişti. Sinan Gümüş'ün de çok genç olması nedeniyle yönetim tecrübeli bir forvet oyuncusunu kadroya katmak istiyordu.

Eren, Galatasaray'da geçen sezon Umut Bulut'un giydiği 9 numaralı formayı terletecek.


Tolga Ciğerci'ye tam not!




Haberin Devamı
YORUM YAZ